AMD onthult nieuwe GPU’s tijdens CES 2018

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
AMD onthult nieuwe GPU’s tijdens CES 2018

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas kondigde AMD de Radeon Vega Mobile GPU aan. Hoewel de details schaars zijn, werd bekendgemaakt dat deze ontworpen is om de strijd aan te gaan met Nvidia’s mobiele aanbod.

AMD toonde de chip en vergeleek deze met de Vega 64-variant tijdens het tech event. Het was duidelijk dat de chip een stuk kleiner is in vergelijking met de normale chip. De Radeon Vega Mobile-chip is volgens AMD dan ook maar 1,7 millimeter dik, waardoor deze in ultradunne laptops past.

Qua performance zou de chip volgens AMD voor hoge frame rates zorgen in de nieuwste AAA-games en is de chip snel genoeg voor VR-headsets. De mobile chip gaat high-bandwith memory 2 (HBM2) gebruiken en heeft FreeSync en HDMI 2.0-ondersteuning. Daarbij zullen ook AMD-toepassingen zoals Radeon Relive, Enhanced Sync, Radeon Chill en Radeon Wattman beschikbaar zijn. Ook bevestigde AMD dat het concurrent Intel aan het helpen is met verbeterde grafische integratie dankzij de architectuur van Vega.