Amazon brengt gratis game-ontwikkelingssoftware uit

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Amazon brengt gratis game-ontwikkelingssoftware uit

Het lijkt erop dat de welbekende website Amazon zich ook op game-ontwikkeling aan het richten is. Zij brengen namelijk de software Lumberyard uit, die volledige gratis zal zijn en waar mensen gebruik van kunnen maken mochten zij een game willen ontwikkelen.

Hoewel andere game-ontwikkelingssoftware, waaronder Unity 5 of Unreal Engine 4, ook gratis te downloaden is, krijgen zij uiteindelijk geld wanneer een project live gaat. Mocht je dus een game ontwikkelen en hier uiteindelijk geld mee verdienen, dan ontvangen zij een percentage van je verdiensten. Amazon’s Lumberyard verdient zijn geld op een andere manier, waardoor het volledig gratis is.

Naast de software Lumberyard lanceren zij ook GameLift, wat een multiplayerservice is. Amazon verdient zijn geld door diverse Web Services te bieden die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de game te ontwikkelen of ondersteunen, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld multiplayer features aan de game toe te voegen. GameLift ontvangt per 1000 actieve gebruikers $1.50 en hier zal Amazon zijn verdiensten uit halen.

Momenteel is Lumberyard in een béta-fase en kan gebruikt worden om games voor zowel pc als voor consoles te ontwikkelen. Momenteel bevat het een ingebouwd systeem waardoor het mogelijk is om Twitch te gebruiken. Op deze manier kan bijvoorbeeld geld ingezameld worden of kunnen gamebeelden geteased worden. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze software, bekijk dan ook bovenstaande introductievideo.