Alien: Isolation verschijnt op Xbox website

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Alien: Isolation verschijnt op Xbox website

Op de officiële Xbox website is plotseling een pagina opgedoken voor een nieuwe Alien game, genaamd ‘Alien: Isolation’. Creative Assembly, de studio achter de ‘Total War’ serie werkt aan de game.

In oktober was er al speculatie over een mogelijke nieuwe Alien game, toen de eigenaar van de rechten van de Alien films: 20th Century Fox, een nieuwe naam liet trademarken. Er was echter twijfel of studio’s zich wel wilde wagen aan de licentie na het debacle van vorig jaar dat Aliens: Colonial Marines heette. Het hoge woord lijkt er nu echter uit, want op de officiële Xbox website is er een pagina aangemaakt voor ‘Alien: Isolation’.

De pagina verteld niet veel, maar bevat een korte beschrijving én vijf screenshots, waardoor de eerdere geruchten waar lijken te zijn. De game is gebaseerd op het eerste deel uit de Alien reeks en zal daarom meer gericht zijn op survival horror dan op actie. De speler kruipt in de huid van Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley die we allemaal kennen uit de filmreeks.

Er is nog niks bekend over de gameplay, maar de beschrijving geeft de indruk dat er weinig geschoten zal worden en dat de nadruk meer zal liggen op puzzels, survival en improvisatie. Ook probeert men een onafgebroken wereld te creëren waar alles in real time zal gebeuren. De beelden geven in ieder geval weer dat de game voor de Xbox One zal verschijnen, maar of we een Xbox 360 versie kunnen verwachten is niet bekend.