game nieuws Log in

Creative Assembly heeft er aan gedacht om een co-op mode aan Alien: Isolation toe te voegen, maar zag hier van af. De studio vond dat het afbreuk deed aan het survival aspect van de game.

Kort nadat we schreven over de listing van Alien: Isolation op de officiële Xbox site, werd de game officieel aangekondigd en werden we overspoeld met media zoals trailers, screenshots en interviews. In één van die interviews kwam de creative director Al Hope aan het woord en sprak hij over de mogelijkheid van multiplayer.

“De game is en blijft een singleplayer ervaring. We hebben er wel aan gedacht, we hadden op den duur zelfs best toffe ideeën om het te realiseren. Maar we wilden het singleplayer houden. De kern van de game is deze dynamische Alien en de keuzes die de speler moet maken. Je kan elke keer andere keuzes maken dus zal elke playthrough anders lopen.”

Een collega van hem vulde hem aan en vertelde dat het survival en horror aspect verloren zou gaan als je hulp zou krijgen van andere spelers.

“Zodra je meer spelers in de game hebt, ben je niet langer meer in de minderheid. Samenwerken met andere spelers zorgt voor een compleet andere ervaring waardoor het niet meer draait om overleven.”

Als de speler alleen blijft, is de game uiteraard vele malen enger dan wanneer je andere mensen hebt om op terug te vallen. Een fout die de Dead Space serie vorig jaar nog maakte met de release van Dead Space 3.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *