Advocaten Star Citizen vragen rechter aanklacht Crytek te verwerpen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Advocaten Star Citizen vragen rechter aanklacht Crytek te verwerpen

Crytek en Cloud Imperium Games zijn verwikkeld in een conflict, waarin Crytek claimt dat de makers van Star Citizen contractuele afspraken niet nakomen. Cloud Imperium Games heeft de aanklacht bekeken en is niet onder de indruk.

Crytek heeft Cloud Imperium Games aangeklaagd, omdat ze overgestapt zijn naar de engine van Amazon. De CryEngine voldeed niet aan de eisen van Cloud Imperium Games en daarom draait Star Citizen nu in de Lumberyard Engine van Amazon. Volgens Crytek mag dit niet, omdat Cloud Imperium Games heeft beloofd dat er gebruikgemaakt zou worden van de CryEngine. De advocaten van Cloud Imperium Games hebben nu op de aanklacht gereageerd en zijn van mening dat dit niet in het contract staat. Ze hebben de rechter daarom verzocht de rechtszaak te verwerpen.

Volgens Cloud Imperium Games heeft de ontwikkelaar volgens het contract exclusieve rechten tot het gebruiken van de CryEngine, maar betekent dat niet dat ze ook exclusief de CryEngine moeten gebruiken voor hun game. Het is nu afwachten wat de rechter gaat zeggen. Deze moet bepalen of Crytek een legitieme aanklacht heeft en in hoeverre Cloud Imperium Games het contract heeft geschonden. Als dit niet het geval is, dan kan de rechter de zaak verwerpen.

Star Citizen is een grote ruimtesimulatie en wordt gefinancierd met crowdfunding. Het is nog niet bekend wanneer de gigantische ruimtegame een release krijgt.