Accu Nvidia Shield-tablet kan in brand vliegen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Accu Nvidia Shield-tablet kan in brand vliegen

De Nvidia Shield, een tablet van de chipfabrikant, heeft accu’s die in de brand kunnen vliegen. Dit blijkt uit een bericht van de fabrikant. Kopers met een foutieve accu kunnen een nieuwe tablet krijgen.

Nvidia maakte het nieuws vandaag bekend. Iedereen die sinds juli 2014, toen de tablet verscheen, een exemplaar heeft gekocht, moet direct controleren wat voor accu het toestel heeft. Wanneer de tablet een accu met typenummer Y01 draagt, dient deze niet meer gebruikt te worden. Gebruikers moeten hem dan zo snel mogelijk inleveren. Gebruikers kunnen het typenummer controleren door naar de instellingen van de tablet te gaan en dan bij de tabletinformatie te kijken in het Status-venster.

Mocht je zelf een defect exemplaar hebben, dan kan je contact opnemen met Nvidia. Wanneer de tablet is bijgewerkt en alle informatie is verwerkt, zal je een bijgewerkte tablet opgestuurd krijgen. Zorg wel voor een back-up: zodra het vervangende exemplaar wordt aangezet, zal het oude exemplaar onbruikbaar worden gemaakt.