Accessoire Mini-NES laat je de originele controller gebruiken

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Accessoire Mini-NES laat je de originele controller gebruiken

We hoeven nog maar twee dagen te wachten op de Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System van Nintendo waarmee bezitters 30 oude klassiekers opnieuw kunnen spelen. Hoewel Nintendo heeft laten weten dat het apparaat niet de originele NES-controllers zal ondersteunen, zorgt het bedrijf Hyperkin voor een accessoire waarmee dit wel mogelijk wordt.

Door middel van een aankondiging kwam Nintendo op 14 juli met een grote verrassing, namelijk de komst van de Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System, afgekort tot Mini-NES. Dit bleek een enorm goede zet van het bedrijf, want fans waren lyrisch en binnen een mum van tijd waren zelfs de pre-orders al uitverkocht. Nintendo maakte wel duidelijk dat het apparaat de originele controller niet ondersteunt. Jammer voor degenen die deze nog in huis hebben, maar vlak voor de release van de mini-console komt het bedrijf Hyperkin met een oplossing.

Het bedrijf kondigde namelijk de komst aan van een adapter, met het prijskaartje van $10,-, die compatible is met de NES-controllers. Naast de mogelijkheid om deze aan je Mini-NES te koppelen, biedt het ook de optie om hetzelfde te doen met je Wii en Wii U. Daarnaast biedt Hyperkin ook een oplossing voor het ongemak met de korte kabel van de controller, want het bedrijf verkoopt voor $8,- ook een verlengkabel die de kabel met 1,80 meter verlengt.

Beide accessoires zijn vanaf 28 november te koop via de website van het bedrijf. Dit is iets meer dan twee weken na de release van de Mini-NES die aankomende vrijdag, 11 november, uitkomt.