Log in

Todd Miller, aandeelhouder in het bedrijf Activion-Blizzard (AB), klaagde het bedrijf eerder deze week aan vanwege vermeende afspraken met voormalig moederbedrijf Vivendi. Miller claimt dat het bedrijf te veel eigen winst zou hebben en de onafhankelijke aandeelhouders onjuist zou hebben behandeld bij het zelfstandig maken van AB van Vivendi. Om deze reden sleept hij AB, Vivendi en een grote groep aandeelhouders voor de rechter.

Vivendi was eerder nog de eigenaar van AB met ruim 60% van de aandelen maar dit werd teruggebracht naar 12% om AB onafhankelijk te kunnen laten draaien van het moederbedrijf. Het grootste gedeelte van de aandelen werd door AB ingekocht voor een luttele 5,83 miljard dollar. De resterende 172 miljoen aandelen werden opgekocht door een private investeringsgroep waar Bobby Kotick (CEO en topman van AB) aan het hoofd zou staan. Volgens Miller is er bij de transactie voornamelijk uit eigenbelang gehandeld en er zou een financieel voordeel van 664 miljoen dollar mee gemoeid zijn. Ook zouden door de transactie de leden van de investeringsgroep hogere posities kunnen bekleden binnen het bestuur van AB.

Met de aanklacht poogt Miller een eerlijkere positie te krijgen voor andere aandeelhouders door het terugdraaien van de transactie. Ook wil hij een verandering van het bestuur zodat niet nogmaals zulke gebeurtenissen zich voor doen. Vooralsnog hebben Activision-Blizzard en Vivendi niet publiekelijk gereageerd op de aanklachtTags:

Lees verder:

Geef een reactie