Log in

Overwatch League | Pixel Vault

Twitch liet gisteren weten voor twee jaar de exclusieve uitzendrechten voor de Overwatch League te hebben verkregen. Nu blijkt dat de streaming-dienst diep in de buidel heeft moeten tasten om het e-sportstoernooi uit te zenden. Naar verluid hebben de uitzendrechten maar liefst 90 miljoen dollar gekost.

Het bericht dat Twitch 90 miljoen dollar zou hebben betaald voor de Overwatch League komt van website Sports Bussiness Daily. Twitch krijgt voor dit bedrag twee jaar de exclusieve uitzendrechten voor het toernooi, maar de deal bevat mogelijk ook andere overeenkomsten tussen Twitch en Blizzard. Medewerkers van Twitch of Blizzard hebben nog niet gereageerd op het bericht.

Niet alleen de reguliere Overwatch-wedstrijden, maar ook de wedstrijden die buiten het seizoen van de Overwatch League vallen, worden uitgezonden door Twitch. Het nieuwe seizoen van de Overwatch League gaat vanaf 10 januari van start in Blizzards eigen Arena in de Burbank Studios in Los Angeles.

De eerste helft van het seizoen wordt ook nog uitgezonden via de eigen streaming-dienst van Activision Blizzard, MLG.tv. Dat betekent dat Twitch uiteindelijk van zes van de twaalf gespeelde wedstrijden van het 2018-seizoen de exclusieve rechten heeft.

 


Bron:

Tags:

Lees verder:

Geef een reactie