game nieuws Log in

8BitDo Gbros. | Pixel Vault

Accessoire-fabrikant 8BitDo heeft een draadloze GameCube-controlleradapter aangekondigd voor de Nintendo Switch. Hierdoor kan iedere GameCube-controller op de console gebruikt worden, zelfs wanneer deze in de handheldmodus gebruikt wordt.

Via Twitter kondigt 8BitDo vandaag de GBros. aan, een draadloze adapter voor onder andere GameCube-controllers. De adapter verbindt via Bluetooth met de Nintendo Switch, waarna de GameCube-controller te gebruiken is op de console. Aangezien de GameCube-controller geen Home- of screenshot-knop heeft, zijn deze verwerkt in de draadloze adapter.

De GBros.-adapter van 8BitDo zal niet alleen met de GameCube-controller werken, maar ook met de NES- en SNES Classic-controller en de Wii Classic-controller. Gezien de fabrikant zich vooral op de Super Smash Bros.-fans richt, zal het vooral voor de GameCube-controllers een gewild product zijn. De adapter kan ook gebruikt worden om een controller met een Windows-pc te verbinden.

De adapter is nu via de Amerikaanse Amazon-site te pre-orderen voor 19,99 dollar. Of de adapter in Nederland ook gemakkelijk te koop zal zijn, is momenteel nog niet bekend.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *