3D Realms lijkt Duke Nukem-rechten terug te krijgen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
3D Realms lijkt Duke Nukem-rechten terug te krijgen

De rechten rondom Duke Nukem lijken weer terug bij af te zijn. Uit juridische documenten blijkt dat Interceptor Entertainment, sinds 2014 eigenaar van 3D Realms, een schikking heeft getroffen met Gearbox Software. Als gevolg hiervan zouden de rechten weer terug zijn bij 3D Realms.

De documenten verschenen eerder deze week op NeoGaf, maar bleven nog vrij onder de radar. Uit de documenten blijkt dat er een schikking is getroffen tussen Interceptor en Gearbox. Hiermee komt het juridisch geschil tussen de bedrijven over de ontwikkeling van Duke Nukem: Mass Destruction, waar we eerder over schreven, tot een einde.

3D Realms had de game al langere tijd in ontwikkeling, maar volgens Gearbox had 3D Realms helemaal niet de rechten om de game ontwikkelen. De studio had alleen de rechten om oude, al geproduceerde games op de markt te brengen. De rechten voor nieuwe games waren in 2010 verkocht aan Gearbox, om de eeuwige ontwikkeling van Duke Nukem Forever af te maken.

Dit resulteerde erin dat Gearbox afgelopen februari een rechtszaak aanspande tegen Interceptor om er voor te zorgen dat Mass Destruction niet als dergelijke op de markt zou komen. De Deense studio bezweek onder de druk en besloot de game verder te ontwikkelen als Bombshell. Nu de rechten weer terug lijken te zijn, zou de game alsnog als Duke Nukem: Mass Destruction op de markt komen.

De schikking is echter nog niet rond en er is dus nog niets zeker. Beide bedrijven hebben 30 dagen de tijd om details uit te werken. De kans is dus groot dat we volgende maand na de E3 meer details krijgen te horen over de mogelijke schikking.