game nieuws Log in

Frostpunk

11 Bit Studios, bekend van onder andere de game This War of Mine: The Little Ones, is bezig met een nieuwe game binnen het survivalgenre. De titel draagt de naam Frostpunk en speelt zich af in een bevroren wereld die volledig bedolven is onder een laag ijs.

De wereld van Frostpunk laat zien hoe een samenleving een poging doet om te overleven in een wereld die volledig bevroren is. Zo gebruiken ze ten opzichte van de huidige elektriciteit stoomkracht om te kunnen overleven. Hoewel games binnen het survivalgenre helemaal niks nieuws zijn voor de studio, hoopt deze met Frostpunk een nieuwe weg in te slaan door zich te focussen op een meer serieuze kant. Volgens de ontwikkelaar zal de titel gevuld zijn met zware morele keuzes waarin een beslissing gemaakt zal moeten worden. Hoewel er ook gefocust wordt op strategie zal de verhaallijn zich met name richten op emotie.

Dit is een bloedserieuze game gemaakt voor de volwassen gamer. Terugkijkend op This War of Mine zullen we de grenzen nog verder opzoeken, maar we zijn niet van plan om dezelfde richting op te gaan wat betreft realiteit. We plaatsen de menselijke natuur onder een microscoop om ons af te vragen: Wat gebeurt er wanneer mensen in leven moeten blijven?

In bovenstaande trailer kun je alvast meer beelden bekijken van de aankomende titel waarop we nog eventjes zullen moeten wachten. Frostpunk zal ergens in 2017 uitkomen voor de pc.Meer weten:

Lees hier al het Frostpunk nieuws >>

Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *