1 miljoen exemplaren DayZ: Standalone verkocht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
1 miljoen exemplaren DayZ: Standalone verkocht

De standalone versie van DayZ verkocht niet alleen in de week van kerst bijzonder goed: inmiddels zijn er al 1 miljoen exemplaren verkocht en dat terwijl de game nog steeds in de alpha versie zit.

Medewerker van Bohemia Interactive en bedenker van DayZ; Dean Hall heeft tegen Polygon gezegd dat dit soort cijfers voor indie ontwikkelde games niet meer beschouwd kunnen worden als toeval. Hoewel hij zeker weet dat er nog veel problemen in het verschiet liggen aangezien de game pas in de alpha versie zit, heeft hij het volle vertrouwen dat het een succes wordt vanwege het enthousiasme van de gamers die nu al bereid zijn om geld te betalen.

“Het concept van Kickstarter en crowdfunding komt niet zonder risico’s, maar als gamers bereid zijn om die risico’s te nemen om creatieve en nieuwe ervaringen te beleven, zegt dat genoeg. De “indie” aanpak door middel van crowdfunding is niet meer gelimiteerd tot kleine projecten; het is voortaan big business en een positiever signaal dan de traditionele manier van games financieren en ontwikkelen.”

Wat begon als een door fans gemaakte mod voor ArmA 2 is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. De studio achter de ArmA serie koos eieren voor z’n geld en ondersteunde het project dusdanig dat een volledig nieuwe versie van DayZ het licht zal zien. De alpha build is nu te koop op Steam.