game nieuws Log in

Strange Brigade | Pixel Vault

Britse Indiana Jones

Strange Brigade neemt je mee naar de jaren 30. In de game neem je een avonturier onder de knoppen en ga je op ontdekkingstocht in de verre uithoeken van het Britse koloniale rijk.  Dit betekent echter vooral dat je je een weg schiet door hordes zombies, mummies en ander onnatuurlijk gespuis. Voor wie houdt van pulp-films, mummies en Indiana Jones is Strange Brigade een aanrader.

Zombies schieten

Strange Brigade is de nieuwste game van de Britse ontwikkelaar Rebellion Developments. Rebellion is vooral bekend van de Sniper Elite-serie. Waar je in Sniper Elite 4 echter vooral Nazi’s onder vuur nam, draait het in deze nieuwe titel vooral om het afslachten van zombies. Nu zijn zombies ook geen onbekend terrein voor Rebellion, zie bijvoorbeeld Sniper Elite: Nazi Zombie Army. In Strange Brigade bevind je je echter een stuk meer midden in de actie ten opzichte van de tactische aanpak van Sniper Elite.

Het moge duidelijk zijn, Strange Brigade is een waar schietfestijn. Voordat je echter begint met schieten, is het eerst tijd om een personage te kiezen. In Strange Brigade kies je één van vier speelbare personages. Ieder personage begint met verschillende wapens en heeft andere speciale krachten. Het enige dat ze verder gemeen hebben, is dat ze alle vier niet van zombies houden.

Strange Brigade | Pixel Vault

Samen of alleen

Door de vier verschillende speelbare personages leent Strange Brigade zich enorm goed voor coöperatieve gameplay. De game zal dan ook bij release met 4 spelers samen te spelen zijn. Het was dan ook jammer dat voor de hands-on-sessie alleen met de singleplayer beschikbaar was. Ook werd mijn gekozen personage in singleplayer niet vergezeld door AI versies van de andere characters. Ik was helemaal op mezelf aangewezen.

Het level dat ik te spelen krijg, begint rustig. Te rustig. Als ik op mijn dooie akkertje een heuvel afdaal verschijnt echter de eerste zombie achter een ton vandaan. Een welgemikt schot op de ton zet de zombie in lichterlaaie. Al gauw werd ik omsingeld door zombies en sterf ik vroege dood. Als niet veel later een reusachtig Egyptisch monster het slagveld betrad brak het zweet me uit.

Strange Brigade | Pixel Vault

Gelukkig krijg je genoeg mogelijkheden om alle achtervolgende ondoden om te leggen. Zo heeft ieder personage zoals gezegd speciale krachten. Deze krachten laad je op door zoveel mogelijk vijanden achter elkaar neer te maaien. Hierdoor loopt een balkje vol en wanneer dat vol is gebruik je je power. Naast speciale aanvallen en schieten is het ook nog mogelijk om je vijanden  met melee aanvallen en granaten te lijf te gaan.

Puzzels en vallen

De leukste manier om het zombieleger dat achter je aan zit om zeep te helpen is door middel van de valstrikken die her en der door de levels verspreid zitten. Door erop te schieten activeer je bijvoorbeeld een groot ronddraaiend mes, een vlammenwerper of spikes die uit de grond omhoog komen. Een welgemikt schot op een valstrik waardoor een grote groep vijanden op spikes gespietst wordt bracht bij mij iedere keer een glimlach teweeg.

Strange Brigade | Pixel Vault

Tijdens de hands-on-sessie bleek ook dat Strange Brigade niet alleen maar draait om hersenloos geweld. Nadat de grote Egyptische griezel verslagen was, kwam er een heus puzzelelement in het spel. Verwacht hierbij geen puzzels die heel veel om het lijf hebben. Om verder te komen in het level was het de bedoeling dat ik een aantal glyphs zocht en activeerde door – je raadt het misschien al – erop te schieten. Het is niet baanbrekend, maar het zorgt voor wat welkome afwisseling.

Strange Brigade is een vermakelijke game die waarschijnlijk vooral coöperatief erg leuk is om te spelen. Het was dan ook jammer dat voor de hands-on-sessie alleen de singeplayer-modus beschikbaar was Desalniettemin heb ik me goed vermaakt met de game. Het is geen enorm verrassende of diepgaande game, maar met de sfeer en de actie zit het meer dan goed. Strange Brigade verschijnt op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game heeft nog geen definitieve releasedatum.Meer weten:

Lees hier al het Strange Brigade nieuws >>


Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *