Accessoires voor je nieuwe Nintendo Switch

Tips
Kevin Rombouts op 27 februari 2021
Accessoires voor je nieuwe Nintendo Switch

Thuis of onderweg, zo ben je altijd goed voorbereid

Heb je net een Nintendo Switch gekocht, maar weet je nog niet zo goed wat je wilt qua accessoires? Of doet je console al een tijdje trouwe dienst, maar wordt het tijd om je collectie wat uit te breiden? Dan hebben wij de beste accessoires voor je bij elkaar verzameld, zodat je er zeker van kunt zijn dat je alles uit je console haalt, of je nu thuis of onderweg bent. Dit zijn onze zes favoriete accessoires voor de Nintendo Switch.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Een goede case: de Bigben Travel Case en Deluxe Travel Case

[image_with_animation image_url=”27884″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Je hebt geld apart gezet, een tijdje gespaard of de console gewoon in een impuls gekocht. Hoe dan ook, je wilt niet dat je Nintendo Switch binnen twee weken al meteen vol met krassen zit. Vooral wanneer je van plan bent de console veel mee te nemen, is een goede case belangrijk. Tegenwoordig zijn er cases in allerlei soorten en maten. Gemaakt van luxe materialen, bedrukt met je favoriete personages en zelfs hele rugzakken om alles in te vervoeren.

Bij het zoeken naar de case die bij jou past, moet je letten op een paar dingen: de case moet bescherming bieden voor je console, je moet er extra cartridges in mee kunnen nemen en als het even kan, wil je er ook nog extra accessoires in kwijt kunnen. Accessoire-maker Bigben heeft hiervoor twee zeer geschikte mogelijkheden, die vooral op het gebied van stevigheid en ruimte een streepje voor hebben op Nintendo’s eigen aanbod: de Bigben Travel Case en de Travel Case Deluxe. De normale Travel Case is voor je dagelijkse vervoer: even snel mee in je rugzak naar school of kantoor. Er past dan ook niet meer in dan de console, wat extra games en een kabeltje.

Wanneer je je hele installatie mee wilt nemen naar vrienden of familie, dan is de Travel Case Deluxe een geschikte optie. Naast de console en games kun je hiermee ook het dock, de stroomadapter, de HDMI-kabel en een tweede controller veilig meenemen. Zo ben je altijd klaar om vrienden of familie uit te dagen in een potje Mario Kart of Super Smash Bros. De reguliere Travel Case koop je voor 14,99 euro en voor de Deluxe Travel Case betaal je 53,- euro.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de digitale koper: de Samsung MicroSDXC EVO+ 256GB

[image_with_animation image_url=”27889″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De Nintendo Switch komt standaard geleverd met 32 gigabyte aan intern geheugen. Super leuk om wat foto’s of Fortnite op te zetten, maar wanneer je fanatiek de eShop in gaat duiken is dit al snel te weinig. Bepaalde games op de Switch zijn zelfs zo groot dat het interne geheugen onvoldoende is om de game te kunnen downloaden. Een van je eerste aankopen voor de nieuwe console zou dan ook gewoon een MicroSD-kaartje moeten zijn.

Het MicroSD-kaartje gaat ondertussen al een tijdje mee en worden in tal van apparaten gebruikt. Smartphones, drones, fotocamera’s en meer: ze leunen bijna allemaal op hetzelfde format. Daardoor zijn de kleine opslagkaartjes er van tal van merken en in verschillende capaciteiten te vinden. Ook zijn ze niet extreem duur meer, maar zorg er wel voor dat je niet te goedkoop gaat shoppen: goedkopere kaartjes hebben namelijk slechtere interne chips, waardoor ze misschien wel veel geheugen hebben, maar al snel heel traag worden. Zorg er daarom voor dat ze minimaal over het MicroSDXC-label beschikken en een klasse 10 hebben.

Een goed voorbeeld hiervan is de Samsung MicroSDXC EVO+ met 256 gigabyte aan opslagruimte. Zoals de naam al zegt is het een MicroSDXC-kaart en is het geclassificeerd tot maximale leessnelheden van 100 megabyte per seconde. Zo weet je in ieder geval dat je MicroSD-kaart geen bottleneck zal zijn wanneer je tal van games op je console hebt staan. De 256 gigabyte-versie van de kaart kost je 31,99 euro, terwijl een 512 gigabyte-versie je 68,90 euro zal kosten.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Een echte controller: de Nintendo Switch Pro Controller

[image_with_animation image_url=”27885″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Een uurtje in de trein, een snel potje Mario Kart met vrienden of tussendoor een match Tetris 99: het is allemaal prima te doen met de kleine Joy-Cons. Een lange sessie in The Legend of Zelda: Breath of the Wild wordt al snel een ander verhaal, want voordat je het weet schiet de kramp in je handen en de pijn in je vingers. Op dat moment weet je dat het tijd is voor een echte controller. Hoewel er veel keuze is op de markt, blijft er eentje met kop en schouders bovenuit steken: de Pro Controller van Nintendo zelf.

De officiële Nintendo Switch Pro Controller van Nintendo heeft alles wat je van een degelijke controller mag verwachten. De controller ligt fijn in de hand en heeft een indeling vergelijkbaar met die van de Xbox One met een hoge en een lager gepositioneerde stick. Daarnaast beschikt de controller over motion controls, zodat je ook de verschrikkelijke puzzels in Breath of the Wild kan oplossen. De Pro Controller is ook uitgerust met een NFC-chip om amiibo mee te linken.

De controller is draadloos en makkelijk op te laden via de meegeleverde USB-C kabel. Naast de standaard zwarte versie zijn er ook nog enkele gelimiteerde versies, zoals de Splatoon-versie, maar daarvoor moet je je best doen want deze zijn schaars. De controller heeft een adviesprijs van 69,99 euro, maar is soms ook goedkoper te vinden.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor GameCube-fans: de GBros. adapter

[image_with_animation image_url=”27886″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Mocht je al een Pro controller hebben liggen, maar geen zin hebben om er nog drie bij aan te schaffen om met je vrienden Super Smash Bros. Ultimate te spelen? Dan zijn er nog andere opties. Voor die-hard Super Smash en GameCube-fans is de GBros. adapter van 8BitDo daarvan de beste keuze. Met deze kleine, compacte adapter sluit je namelijk ouderwetse GameCube-controllers draadloos op je Nintendo Switch (of pc) aan.

8BitDo heeft de afgelopen jaren naam voor zichzelf gemaakt met de productie van draadloze controllers in de vorm van klassieke varianten. Zo heeft de fabrikant kant-en-klare retro-controllers in de vorm van onder andere de NES en PlayStation-controller, maar ook DIY-kits om je eigen oude controller om te bouwen.

De adapter koppel je aan je Nintendo Switch via het menu en de Switch herkent de controller vervolgens als een volwaardige Switch controller. Houd er wel rekening mee dat je een paar knoppen mist, omdat de Gamecube nu eenmaal minder knoppen heeft dan de Switch. Bij de meeste games is dit gelukkig geen probleem en kun je de Gamecube-controller met een gerust hart gebruiken.

Je moet zelf nog wel even een batterij in de adapter stoppen en natuurlijk een GameCube-controller hebben. Als dat gefikst is, koppel je met de GBros. adapter gemakkelijk vier GameCube-controllers aan je Nintendo Switch zonder dat je met draden loopt te rommelen. De adapter is voor 13,98 euro te koop via Amazon.de en wordt probleemloos in Nederland bezorgd.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Nooit zonder stroom: de Anker PowerCore powerbank

[image_with_animation image_url=”27887″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Laten we eerlijk wezen: niets is zo vervelend als moeten stoppen met gamen, omdat je batterij leeg is. Dan kun je niet veel meer doen dan een half uur uit het raam staren of nog een keer je Twitter-feed refreshen en hopen dat je bestemming snel in zicht komt. De makkelijkste manier om dit te voorkomen is natuurlijk met een goede powerbank die je makkelijk in je tas gooit en voldoende energie heeft om je weer wat uren verder te helpen. Vandaag de dag lijkt er één partij heer en meester te zijn op dat gebied: Anker.

Het Chinese bedrijf is nog geen tien jaar oud, maar is tegenwoordig een van de populairste producenten van powerbanks. Een mooi voorbeeld hiervan is de Anker PowerCore Speed 20100 PD Nintendo Switch Edition. Deze powerbank is in samenwerking met Nintendo gemaakt en heeft een USB-C poort voor de beste power delivery-standaard, zodat je zeker weet dat je jouw Nintendo Switch op de juiste manier oplaadt.

De PowerCore Speed heeft een accu van 20.100 mAh, wat voldoende is om je Nintendo Switch twee keer op te laden. Een derde keer lukt niet volledig, maar ook dan kun je er zeker nog wat uurtjes uitpersen met de resterende accu. De powerbank wordt standaard geleverd met een USB-C naar USB-C kabel om je console op te laden en een stoffen zakje om je powerbank in te bewaren. De Nintendo Switch-edition van de PowerCore Speed is voor 68,55 euro te koop.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Een goede headset voor audio en chat: de SteelSeries Arctis 3 Bluetooth

[image_with_animation image_url=”27888″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Thuis of onderweg: een goede headset is een must voor iedere gamer. Genieten van een soundtrack, communiceren met je vrienden of je reisgenoten niet lastig vallen, er zijn genoeg redenen om een hoofdtelefoon op je hoofd te zetten. Bij de Nintendo Switch is het communiceren via een hoofdtelefoon geen makkelijke opgave, voornamelijk door Nintendo’s eigen keuze om communicatie in de eigen games zoals Splatoon 2 te beperken tot diens mobiele app.

Om die reden is de SteelSeries Arctis 3 Bluetooth dan ook eigenlijk de enige hoofdtelefoon die we echt kunnen aanraden. Dit komt omdat deze beschikt over de mogelijkheid om je hoofdtelefoon bedraad met je Nintendo Switch te verbinden, maar tegelijkertijd ook draadloos met je mobiele telefoon. Zo kun je horen wat er in de game gebeurt en tegelijkertijd kletsen met je vrienden.

Naast de Nintendo Switch is de Arctis 3 Bluetooth ook te gebruiken in combinatie met al je andere platformen: op de pc zowel bedraad als draadloos en op de andere platformen via de kabel. De Arctis 3 Bluetooth van SteelSeries is te koop voor 129,99 euro, maar mocht je die Bluetooth-functie nou overbodig vinden, dan is er ook nog een standaard-versie met een adviesprijs van 69,99 euro.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dit zijn de zes accessoires die je voor je nieuwe of vertrouwde Nintendo Switch in onze ogen niet mag missen. Welke accessoires zijn voor jou een must? Laat het ons weten in de comments.

Bij Pixel Vault maken we in sommige gevallen gebruik van affiliate linkjes in onze artikelen. Deze hebben geen invloed op de inhoud van onze content, maar wanneer je een product koopt via een dergelijke link verdienen wij een commissie op jouw aankoop. Hier betaal jij niets extra’s voor, maar help je ons enorm mee.

Geschreven door

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]