De beste Xbox One-accessoires

Tips
Kevin Rombouts op 19 juli 2019
De beste Xbox One-accessoires

Een elite controller voor het volk

Heb je net een Xbox One gekocht, maar weet je nog niet zo goed wat je wilt qua accessoires? Of doet je console al een tijdje trouwe dienst, maar wordt het tijd om je collectie wat uit te breiden? Dan hebben wij de beste accessoires voor je bij elkaar verzameld. Zo kun je er zeker van zijn dat je alles uit je console haalt, of je nu thuis of onderweg bent. Dit zijn onze vijf favoriete accessoires voor de Xbox One.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de ultieme controller: Microsoft Xbox One Elite Controller

[image_with_animation image_url=”23934″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Een normale controller brengt je tijdens het gamen in de meeste gevallen een heel eind, maar vooral wanneer je lange sessies maakt of fanatiek gamet, wil je soms meer. In dat geval is er voor de Xbox One eigenlijk maar één echte optie en dat is Microsofts Xbox Elite Series 2 Wireless Controller.

Ondanks de stevige prijs, blijft het een aanrader voor gamers die meer willen halen uit hun controller. De Elite heeft de mogelijkheid om de d-pad en thumbsticks te vervangen met verschillende varianten. Ook kun je gemakkelijk de trekkers vastzetten voor een kortere aanslag en meerdere profielen inladen om tussen instellingen te wisselen. Voor gamers die hun duimen niet van de thumbsticks af willen halen, kunnen er ook nog vier pedaaltjes aan de achterkant van de controller worden geplaatst. Zo heb je altijd alle knoppen bij de hand.

Microsoft’s Xbox Elite Series 2 Wireless Controller is te koop in het zwart, met een adviesprijs van 179,99 euro en worden geleverd met meerdere thumbsticks, d-pads en een hard-shell case. Een accu wordt niet meegeleverd, maar daarover hebben we later meer.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor alle highlights in hoge kwaliteit: Elgato Game Capture HD60 S

[image_with_animation image_url=”23933″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wanneer je aan het gamen bent en toffe momenten meemaakt, kun je deze redelijk eenvoudig opslaan als een korte video. Het bewerken en uploaden naar YouTube of live uitzenden via Twitch is echter makkelijker als je een volwaardige pc tot je beschikking hebt. Op dat moment komt de Elgato Game Capture HD60 S goed van pas.

De HD60 S is een mobiele capture card die je tussen je Xbox One (of andere console) en pc hangt door middel van een HDMI-kabel naar je monitor en een USB-kabel naar je pc. Vanaf dat moment zie je niet alleen de beelden in realtime op je monitor, maar kun je ze ook gemakkelijk opnemen om later te bewerken, of doorsturen naar bijvoorbeeld Twitch of YouTube Live. De HD60 S kan tot maximaal full-HD beelden met 60 frames per seconde verwerken met een bitrate van maximaal 40 megabit per seconde.

De Elgato Game Capture HD60 S is voor net geen 179 euro te koop bij verschillende webwinkels. Wil je per se in 4K-resolutie opnemen, dan zul je de interne Game Capture 4K60 Pro nodig hebben. Deze stop je rechtstreeks in je pc en zal je in plaats van 190 euro een stevige 400 euro kosten.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor als je geen lege batterijen wilt: Xbox One Play & Charge kit

[image_with_animation image_url=”23936″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Lege batterijen tijdens het gamen zijn een drama. Of je nu verzonken bent in een spannend avontuur, of midden in een online potje Gears of War zit: er is nooit een goed moment. Aangezien de Xbox One-controllers geen standaard ingebouwde accu hebben, moet je dus uitwijken naar batterijen of een losse accu.

In het geval van een losse accu is de Xbox One Play & Charge kit onze favoriet. Deze kit bestaat uit een kleine accu die je op dezelfde plek als je batterijen plaatst, met daarbij een USB-kabel om je controller mee op te laden. De accu zou gemiddeld zo’n 30 uur aan gametijd moeten leveren, waarna deze binnen een paar uur weer is opgeladen.

De Xbox One Play & Charge kit heeft een adviesprijs van 22,99 euro en is te gebruiken met alle officiële Xbox One-controllers.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de hele Game Pass-collectie: Seagate Game Drive Hub 8TB

[image_with_animation image_url=”23879″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Hoewel de meeste Xbox One-consoles tegenwoordig worden verkocht met een harde schijf met een grootte van één terabyte, was dat in de begintijd van de console wel anders. Hoewel 500 gigabyte voor een paar games meer dan voldoende is, wordt het met diensten als Xbox Game Pass al snel krapjes. In dat geval is een externe harde schijf een goede oplossing.

Mocht je een fanatiek Game Pass-gebruiker zijn of gewoon een hele grote digitale collectie hebben, dan raden we de Seagate Game Drive Hub aan met een harde schijf van 8 terabyte. De harde schijf zou genoeg ruimte moeten bieden voor 200 games en beschikt over USB 3.0-poorten aan zowel de achterkant als de voorkant, waarbij via de voorkant ook controllers, racesturen en zelfs andere harde schijven aangesloten kunnen worden. Voor wanneer 8 terabyte nog niet genoeg is.

De Seagate Game Drive Hub is alleen te koop in de 8 terabyte versie en heeft een adviesprijs van 199,99 euro, maar is al te vinden vanaf 172,90 euro. Voor kleinere formaten heeft Seagate ook nog specifieke harde schijven voor de Xbox One, vergelijkbaar met de PlayStation 4-modellen die we hier hebben besproken.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor het beste geluid: Steelseries Arctis 9x

[image_with_animation image_url=”23937″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Hoewel de Xbox One-controllers tegenwoordig een audio-jack hebben aan de onderkant, is een draadloze headset natuurlijk net een stukje fijner. Het nadeel van de meeste headsets is dat deze een USB-dongle vereisen in de console om deze te verbinden. Een van de weinige headsets die dit niet nodig heeft, is Steelseries’ recente toevoeging aan de Arctis-lijn: de Arctis 9x.

De Arctis 9x van Steelseries maakt gebruik van Microsofts Xbox Wireless-functionaliteit, wat betekent dat de headset net als een controller verbinding maakt met de console. Hierdoor heb je geen losse dongle of kabel nodig. Daarnaast kun je de headset tegelijk ook via bluetooth met een ander apparaat  verbinden, zodat je kunt bellen via Discord terwijl je op de console aan het gamen bent.

Steelseries’ Arctis 9x is te koop voor een adviesprijs van 199,99 euro via verschillende webshops.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dit zijn de vijf accessoires die je voor je nieuwe of vertrouwde Xbox One in onze ogen niet mag missen. Welke accessoires zijn voor jou een must? Laat het ons weten in de comments.

Bij Pixel Vault maken we in sommige gevallen gebruik van affiliate linkjes in onze artikelen. Deze hebben geen invloed op de inhoud van onze content, maar wanneer je een product koopt via een dergelijke link verdienen wij een commissie op jouw aankoop. Hier betaal jij niets extra’s voor, maar help je ons enorm mee.

Geschreven door

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]