Accessoires voor je nieuwe Xbox Series X/S

Tips
Kevin Rombouts op 19 februari 2021
Accessoires voor je nieuwe Xbox Series X/S

Alles wat je nodig hebt en meer

Als de huidige crisis een positieve beweging in gang heeft gezet, dan is het toch wel dat meer en meer mensen aan het gamen zijn geslagen. Het bemachtigen van een nieuwe console is daarmee wel een stukje lastiger geworden, dus mocht je een Xbox Series X of S op de kop hebben weten te tikken: gefeliciteerd! Een nieuwe console is natuurlijk niet compleet zonder de nodige accessoires, dus zetten we de tofste accessoires voor je op een rij.

De aanschaf van een nieuwe console is voor velen van ons al duur genoeg, dus is er niet altijd ruimte voor extra accessoires en gadgets wanneer er al een controller bij je nieuwe console zit. Mocht je ondertussen wat geld opzij hebben gezet om je set-up uit te breiden, dan wil je natuurlijk wel weten dat je je geld goed besteedt. Daarom hebben we hier een aantal van de tofste accessoires voor de Xbox Series S en X voor je:

Voor uren aan speelplezier: Xbox Game Pass Ultimate

[image_with_animation image_url=”35250″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Je hebt net 300 tot 500 euro aan een console uitgegeven: een flinke smak geld. Helemaal als je bedenkt dat er dan eigenlijk nog geen games bij zitten. Nu kun je nog dieper in de buidel graaien en 60 of soms wel 70 euro neerleggen voor een nieuwe game, maar je kunt dat geld ook verstandiger besteden. In de vorm van Xbox Game Pass Ultimate, welteverstaan. Voor hetzelfde geld krijg je daarmee namelijk toegang tot honderden games via de dienst van Microsoft.

Zo kun je meteen aan de slag met games als Gears 5, de Halo Master Chief Collection, Forza Horizon 4 en veel meer. Het aanbod verandert daarbij iedere maand, dus er is voor iedereen altijd wel wat te doen. Om het plaatje compleet te maken biedt Game Pass Ultimate je ook nog toegang tot Xbox Live Gold, waarmee je samen met je vrienden kunt gamen. Zo ga je meteen goed van start en ben je voorlopig nog niet uitgespeeld.

Xbox Game Pass Ultimate kost je 12,99 euro per maand, maar is al te proberen voor slechts 1 euro voor de eerste drie maanden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de volledige ervaring: SteelSeries Arctis 7X

[image_with_animation image_url=”35251″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Tenzij je een fenomenale audio-setup onder je televisie hebt staan, is het geluid wat uit je beeldscherm of tv komt vaak niet om over naar huis te schrijven. Het is dan ook geen onverstandige keuze om in een fatsoenlijke headset te investeren. Helemaal wanneer je samen met je vrienden wilt gamen of even geen zin hebt in het gezeur van ouders of wederhelften over “of die herrie nou werkelijk zo hard moet staan?!” Onze aanrader daarvoor is op het moment de Arctis 7X van SteelSeries.

Deze headset is door de Deense fabrikant met de nieuwe Xbox Series-consoles in het achterhoofd ontwikkeld, maar is dankzij verschillende functies breder inzetbaar. De headset zit fijn op je hoofd, weet goed geluid te produceren en is buiten je Xbox-console ook te gebruiken op een pc, PlayStation 4 en Switch via de dongle. Een echte multifunctionele headset die er ook nog eens goed uitziet. Benieuwd geworden? Je leest er alles over in onze review.

De SteelSeries Actis 7X is verkrijgbaar voor 179,99, exclusief via de website van SteelSeries.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor net wat meer games binnen handbereik: Seagate Storage Expansion Card

[image_with_animation image_url=”35252″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Mocht je besluiten om met Xbox Game Pass aan de slag te gaan, dan loop je vroeg of laat tegen een alom bekende muur aan: je opslaggeheugen zit vol. Hoewel de Xbox Series S met 500 gigabyte en de Xbox Series X met een terabyte aan opslag geleverd komt, zijn games vandaag de dag zo groot dat deze binnen no-time je opslag opslokken. Het is natuurlijk mogelijk om games te wissen wanneer je ze niet meer speelt, maar dat is niet altijd waar je op zit te wachten.

In zo’n geval is het verstandig om te kijken naar uitbreidbaar geheugen. Gelukkig komen beide consoles met een speciale poort om een Expansion Card in te plaatsen. Momenteel worden deze nog exclusief door Seagate ontwikkeld, dus kunnen we je momenteel alleen de Seagate Storage Expansion Card adviseren. Met deze kaart prik je er gemakkelijk een extra terabyte aan razendsnelle opslag bij in je console. Zo heb je voorlopig weer genoeg ruimte om al je favoriete avonturen te bewaren.

Goedkoop is de Expansion Card niet: voor de opslagmodule van één terabyte betaal je momenteel zo’n 239 euro bij verschillende webwinkels. Bijna het bedrag van een nieuwe Xbox Series S…

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor het afschaffen van AA-batterijen: Play and Charge Kit

[image_with_animation image_url=”35253″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De AA-batterij. Al tientallen jaren is het de manier om je draagbare gadgets op de been te houden wanneer je niet aan een draad vast wilt zitten. Doordat oplaadbare accu’s in de loop der jaren zoveel goedkoper zijn geworden, zijn de bekende penlites alleen redelijk achterhaald geworden. Het is dan ook nog een klein wonder dat Microsoft de controllers voor de Xbox levert met twee batterijen in plaats van een ingebouwde accu.

Mocht je wel de keuze willen maken om af te stappen van de batterijen, dan is de Play and Charge-kit van Microsoft een goede optie. Deze accu klik je gemakkelijk in je Xbox-controller, zonder dat je speciale klepjes of kabels nodig hebt. Zo speel je gemakkelijk tal van uren met een controller en is het opladen van de accu slechts een kwestie van de USB-kabel in je controller prikken. Binnen een paar uur is je controller dan weer volledig opgeladen en kun je weer uren vooruit.

De Play and Charge-kit voor Xbox-controllers kost je volgens de adviesprijs 29,99 euro per stuk en wordt standaard geleverd met oplaadkabel.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de ultieme controller: Xbox Elite Controller Series 2

[image_with_animation image_url=”35254″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Een nieuwe controller kopen zal na het aanschaffen van je nieuwe console niet direct de hoogste prioriteit hebben. Zowel de Xbox Series S als X komt met een uitstekende controller geleverd, waar we nauwelijks wat over te klagen hebben. Na verloop van tijd kan het natuurlijk wel zo zijn dat je meer uit je controller wilt halen en dan is de stap naar een ‘pro’-controller een logische. Hoewel er verschillende zijn om uit te kiezen, vallen onze ogen uiteindelijk toch altijd weer op Microsoft’s eigen Elite Controller.

Waar de standaard controller al een prima accessoire is, tilt de Elite Controller alles naar een hoger niveau. Zo wordt de controller geleverd met verschillende soorten thumbsticks, een vierpuntstoets en vier paddles die je op de achterkant kunt bevestigen. Ook is de stroefheid van de sticks aan te passen naar je smaak en laad je de controller gemakkelijk op via de meegeleverde case. Voor wie de ultieme, gepersonaliseerde controller wil hebben, is de Elite Controller Series 2 de perfecte keuze.

De controller kost 179,99 euro en is via verschillende webwinkels te koop.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor bij wie een standaard controller niet volstaat: Xbox Adaptive Controller

[image_with_animation image_url=”35255″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De controller die standaard wordt meegeleverd bij de Xbox-consoles zal niet voor iedereen volstaan. Wat jouw omstandigheden ook mogen zijn: met de Xbox Adaptive Controller is er waarschijnlijk een mouw aan te passen. Deze controller is door Microsoft ontworpen voor gamers met een lichamelijke beperking, die net zoveel recht hebben om mee te gamen als iedere andere gamer.

Dankzij de grote knoppen op de voorkant en de tal van 3,5 millimeter- en USB-pluggen aan de zijkant van de controller is het mogelijk om deze helemaal aan te passen naar jouw wensen en eisen. Knoppen, sticks, triggers: de kans is groot dat het probleemloos werkt met de controller, zodat jij jouw ervaring volledig kunt inrichten. Iedereen die wil gamen verdient immers de kans om te kunnen gamen.

De Xbox Adaptive Controller gaat over de toonbank voor 89,99 euro. Hierbij krijg je de controller en een oplaadkabel. Extra accessoires zoals triggers en knoppen zullen los aangeschaft moeten worden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dit zijn zes van onze favoriete accessoires voor je nieuwe Xbox Series S of X-console. We zijn benieuwd: heb jij al een nieuwe console weten te bemachtigen? En wat is jouw favoriete accessoire? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]