gamenieuws Log in

Shadow Complex | Pixel Vault

Meer over Shadow Complex

Shadow Complex is een platform avonturen game ontwikkeld door Chair Entertainment en Epic Games en uitgegeven door Microsoft Game Studios. De game kwam uit op 19 augustus 2009 en was te verkrijgen via de Xbox Live Arcade voor Xbox 360. Shadow Complex werd erg goed ontvangen en werd meerdere malen genomineerd voor de Game van het jaar en Ontwikkelaars keuze awards. Critici was met name positief over de gameplay, het verhaal en de graphics.

Het brak alle verkoop records omtrent Xbox Live Arcade titels en verkocht binnen een week 200.000 units en aan het eind van 2011 was de game meer dan 600.000 keer verkocht. In december 2015 kwam de titel geremastered uit voor pc en OS X en heeft plannen voor een versie voor zowel PlayStation 4 en Xbox One met als geplande releasedatum 3 mei 2016.

Shadow Complex speelt zich in de nabije toekomst af en spelers nemen de rol aan van Jason Fleming, een doodnormale man die op een wandeltocht is met zijn vriendin Claire. Terwijl zij een diepe grot verkennen, komen zij een mysterieuze ondergrondse basis tegen en wordt Claire ontvoerd door mysterieuze soldaten. Nu moet Jason de geheime basis gaan onderzoeken, nieuwe high-tech wapens eigen maken en de geheimen achter de ‘Progressive Restoration’ achterhalen.