gamenieuws Log in

Resident Evil 4 | Pixel Vault

Meer over Resident Evil 4

Resident Evil 4 is een survival horror en third-person shooter game ontwikkeld en uitgegeven door Capcom. Anders dan het cijfer in de titel doet vermoeden is dit het zesde deel binnen de Resident Evil-serie. Dankzij diverse re-releases en digitale beschikbaarheid is de game op een grote hoeveelheid consoles te spelen, maar in eerste instantie kwam de game op 18 maart 2005 uit voor op de GameCube. Op 4 november in hetzelfde jaar kwam hij ook uit voor op de PlayStation 2 en op 2 maart 2007 kwam een verbeterde versie uit voor op de pc.

Inmiddels is de titel ook speelbaar op de Wii (13 juli 2007), de PlayStation 3 en Xbox 360 (21 september 2011). Op 25 februari 2016 werd duidelijk dat Resident Evil 4, samen met delen 5 en 6, een remake krijgen voor op de PlayStation 4 en Xbox One, waarbij het vierde deel uit zal komen op 30 augustus 2016 voor PlayStation 4 en Xbox One.

In Resident Evil 4 neemt de speler de rol aan van protagonist Leon S. Kennedy die op een missie is om de dochter van de Amerikaanse president, Ashley Graham, te redden. De gameplay is gericht op het zich al schietend een weg banen door grote hoeveelheden vijanden. Voor het eerst in de serie is het wapen uitgerust met een laser sight tijdens het richten, waardoor het makkelijker wordt om een doel te kiezen en te raken. Kogels hebben verschillende invloeden op vijanden, gebaseerd op de plek waar ze geraakt worden.

Door op hun armen te schieten kunnen ze hun wapens laten vallen of je kunt hun lopen beperken door op hun voeten of benen te richten. De speler kan interactie uitvoeren met onderdelen van de omgeving, zoals door een raam springen of een vijandelijke aanval te ontwijken. Daarnaast bevat de titel ‘quick-time events’ waarbij de getoonde knoppen snel ingedrukt moeten worden met meestal overleven als doel.