gamenieuws Log in

Alien: Isolation | Pixel Vault

Meer over Alien: Isolation

Alien: Isolation is een actie avonturen stealth horror game ontwikkeld door Creative Assembly en uitgegeven door Sega. De game is gebaseerd op de gebeurtenissen van de in 1979 uitgekomen film ‘Alien’ van Ridley Scott. Alien: Isolation speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen in de film af en volgt personage Amanda Ripley, dochter van Alien’s protagonist Ellen Ripley. De speler vergezelt haar tijdens haar zoektocht naar antwoorden omtrent haar moeders verdwijning. De titel kwam uit op 7 oktober 2014 voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Alien: Isolation is een singleplayer avontuur met survival horror elementen en richt zich daarbij op het belang van stealth. De speler neemt de rol aan van Amanda Ripley en speelt vanuit een first-person perspectief met mogelijkheden om interactie uit te voeren met de omgeving. Om verder te komen in de game moet het ruimte station, waarin de protagonist zich bevindt, onderzocht worden. Ondertussen moet er aan diverse doelstellingen worden voldaan terwijl je vijanden ontwijkt en te slim af bent.

De grootste dreiging van Alien: Isolation is de alien die zich in het ruimtestation bevindt. Wanneer hij de speler in het oog krijgt leidt dit tot de dood, hij is erg slim en heeft beschikking over uitermate goede zintuigen.

Lees de review van Alien: Isolation hier.