Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Game

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD is een action-adventure game van Nintendo en uitgever Nintendo. De game is sinds 16 juli 2021 beschikbaar op Switch.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
Switch

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Releasedatum:

16 juli 2021

Genre:

Action-adventure

Platform:

Swt

In Skyward Sword nemen spelers uiteraard de rol aan van de jonge Link. Hij woont samen met vrienden, etterbakken en prinses Zelda op een academie in Skyloft. Hier leren ze hoe ze zich kunnen verplaatsen door op een Loftwing (een soort vogel) te vliegen en hoe ze soldaat kunnen worden. Dit kleine eilandje in de lucht is hun hele wereld, totdat Zelda door het wolkendek valt en Link haar volgt. Er blijkt nog een complete wereld onder de wolken te zitten en daar gaat het niet zo goed mee. Het monster Demise is namelijk in opmars en er is maar een iemand die dat kan stoppen: de lieve jongen die net zijn opleiding afgerond heeft.

Hoewel het origineel zich berust op motion sensors en het daarmee een unieke speelstijl bood, kunnen spelers nu ook kiezen voor het spelen met een controller. Dit zorgde voor veel opluchting her en der, gezien het niet altijd even lekker speelde met de motion controls. In zijn avontuur komt Link in diverse gebieden en dat allemaal in de zoektocht naar Zelda, die hij steeds weer net mist. Langzaam komt hij er echter achter dat hij niet alleen voor Zelda beneden is, maar dat hij zelf ook een rol te spelen heeft in de toekomst van Skyloft en de wereld eronder.

Media

Screenshots