game nieuws Log in

GAME

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech | Pixel Vault
GeenCover | Pixel Vault

INFORMATIE

Officiƫle gamenaam:

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

Releasedatum:

25 april 2019

Ontwikkelaar:

Image & Form

Uitgever:

Image & Form

Pegi leeftijd:

12+ jaar

Genre:

RPG

Platform:

Switch


Waar ben je naar op zoek?

Over SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech is een RPG met cardgame-elementen ontwikkeld door Image & Form, tevens de uitgever. De game verschijnt op 25 april voor de Nintendo Switch. Andere platforms volgen hoogstwaarschijnlijk daarna.

In de game sturen spelers een aantal Steambots aan door een wereld die volledig met de hand getekend is. De Steambots hebben als doel om een eeuwenoud gevaar tegen te gaan. Onderweg kom je echter ook al genoeg gevaarlijke situaties tegen en een strijd tegen diverse vijanden is onvermijdelijk. De gevechten zijn turn-based en worden uitgevoerd met behulp van kaarten. Er zijn meer dan 100 unieke kaarten beschikbaar en deze kunnen naar wens samengesteld worden in een deck.

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech is onderdeel van de SteamWorld-franchise van het Zweedse Image & Form. De franchise combineert robots met een post-apocalyptische steampunk wereld. Kenmerkend is dat de franchise zich niet houdt aan een specifiek genre. Zo komt tower defense voorbij, zijn SteamWorld Dig en diens sequel platformers en is SteamWorld Heist een turn-based strategy game.

De studio liet weten dat fans al een tijd smeken om een RPG binnen de franchise en besloot daarom deze richting op te gaan.

Review

SteamWorld Quest | Pixel Vault

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech


De Zweedse ontwikkelaar Image & Form begon in 2010 met de SteamWorld-franchise in de vorm van SteamWorld Tower Defense. Vijf games later is de indie-ontwikkelaar uitgegroeid tot een studio die fans over de hele wereld heeft. SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech combineert de genres RPG en cardgame en brengt spelers opnieuw naar een wereld waarin mensen niet meer aanwezig zijn en de robots overheersen.…

Artikelen

15-05-2019 Nieuws

SteamWorld Quest komt eind mei ook naar pc


23-01-2019 Nieuws

Image & Form kondigt SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech aan


Vond je dit een vette game?

DAN GA JE DEZE TITELS OOK WAARDEREN:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *