game nieuws Log in

GAME

Frostpunk

Review Frostpunk
Frostpunk | Pixel Vault

INFORMATIE

Officiƫle gamenaam:

Frostpunk

Releasedatum:

24 april 2018

Ontwikkelaar:

11 Bit Studios

Uitgever:

11 Bit Studios

Pegi leeftijd:

18+ jaar

Genre:

City building, Survival

Platform:

Windows


Waar ben je naar op zoek?

Over Frostpunk

Frostpunk is een game ontwikkeld en uitgegeven door 11 Bit Studios die voornamelijk in het city building-genre valt, maar ook wel iets wegheeft van een survivalgame. Dit komt omdat jij als leider van een groep mensen een stad moet bouwen in een soort ijstijd. Daar moeten natuurlijk voorzieningen verzameld en gebouwd worden om de kou te overleven. Hierdoor kan het voorkomen dat je moeilijke keuzes moet maken om het voortbestaan van je stad te garanderen. Het spel is te spelen op de pc en is sinds 24 april van dit jaar speelbaar.

Zoals een echte city builder zie je de game vanuit een arendsoog-perspectief. Dit houdt het overzichtelijk en er is snel te zien waar zich een probleem voordoet. Buiten het gebied van je stad heb je nog een grotere map. Daarop zijn verschillende missies te vinden die je kunt doen. Denk hieraan bijvoorbeeld aan een reddingsoperatie om meer mensen naar je stad te krijgen.

In eerste instantie valt alles nog wel redelijk mee, maar niet lang daarna worden de keuzes steeds zwaarder. Kies je er bijvoorbeeld voor om kinderarbeid in te voeren, zodat er meer materialen binnen gehaald kunnen worden? Of begraaf je bijvoorbeeld de overledenen niet waardoor de kans op infecties en ziektes groter worden, alleen maar om meer tijd over te houden voor andere dingen? Het zijn situaties waarin je hoopt nooit zelf te hoeven komen, maar Frostpunk zet je wel aan het denken hierover.

Review

Review Frostpunk

Frostpunk


In menig alternatief universum is de wereld blijven hangen in de Victoriaanse tijd en is de stoommachine verder doorontwikkeld. In deze steampunksetting vinden we ook Frostpunk terug, waar de mensheid met grote stoommachines en wat bergjes steenkool het laatste beetje beschaving in leven probeert te houden. Goed nieuws: jij bent hun nieuwe grote leider.…

Artikelen

13-04-2019 Nieuws

Frostpunk komt dit jaar ook naar consoles


20-12-2018 Nieuws

Frostpunk krijgt een kerstupdate


20-11-2018 Nieuws

Frostpunk krijgt Endless Mode


01-06-2018 Nieuws

Roadmap Frostpunk onthult extra content


11-04-2017 Trailer

11 Bit Studios heeft een nieuwe trailer voor de game Frostpunk


30-08-2016 Nieuws

11 Bit Studios bezig met nieuwe survivalgame Frostpunk


Vond je dit een vette game?

DAN GA JE DEZE TITELS OOK WAARDEREN:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *