Dragon Ball Z: Kakarot

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dragon Ball Z: Kakarot

Voor menige gamer die opgroeide in de jaren negentig, zal de zaterdagmorgen hebben bestaan uit televisieseries als Pokémon, Digimon en Dragon Ball Z. Vooral de avonturen van Goku staan bij velen nog in het geheugen gegrift. Die fans kunnen begin volgend jaar hun hart ophalen met Dragon Ball Z: Kakarot, waarbij spelers opnieuw in de schoenen stappen van Goku om zijn klassieke avonturen opnieuw te beleven.

Dragon Ball is een serie die altijd al bekend heeft gestaan om de epische, ietwat uitgetrokken gevechten. Wereldvernietigende aanvallen, schermvullende laserstralen en oorverdovende Kamehameha’s vullen al jaren de woonkamers. De afgelopen jaren mochten gamers dit alles dunnetjes overdoen in tal van verschillende fighting-games, maar met Dragon Ball Z: Kakarot gooit Bandai Namco het over een andere boeg. De nieuwste telg in de serie is namelijk een heuse open-world action-RPG.

Releasedatum Dragon Ball Z: Kakarot

Mocht je het geheugen op willen frissen en alle originele afleveringen van Dragon Ball Z kijken voordat ze met de nieuwe game van start gaan, dan is daar nog tijd voor. Je moet er echter niet meer te lang mee wachten, want Dragon Ball Z: Kakarot moet op 17 januari 2020 al in de winkels liggen voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows pc. Perfect om de laatste donkere dagen op een zaterdagochtend in je pyjama voor de tv of pc mee door te brengen.

Dragon Ball Z: Kakarot 
 Pixel Vault

Saga’s genoeg

De Dragon Ball-franchise gaat alweer aardig wat jaartjes mee met tal van manga, films en anime, maar de bekendste serie zal voor velen toch de Dragon Ball Z-reeks zijn. In deze reeks volgen we Goku, zijn zoon Gohan en vele anderen in de gevechten tegen het kwaad. Populaire verhaallijnen als de Saiyan Saga, Frieza Saga en Cell Saga zullen ook in Dragon Ball Z: Kakarot terugkomen.

Daarmee belooft de game een golf van nostalgie te brengen, aangezien alle verhaallijnen worden verteld zoals we ze ook in de anime zagen, al dan niet met strakkere lijntjes dan in de jaren negentig. Alle bekende scènes zijn gemaakt in een cell-shaded stijl, waardoor alles er modern maar toch vertrouwd uitziet.

Vliegen op je Flying Nimbus

Hoewel eerdere games in de Dragon Ball-franchise ons al lieten proeven van de verschillende werelden en omgevingen van de serie, kregen we nooit de echte vrijheid om ze te verkennen. In Dragon Ball Z: Kakarot is dat wel anders, want buiten de tal van bekende gevechten krijgen we namelijk de vrijheid om op ons bekende wolkje te springen en de wereld te verkennen.

Dragon Ball Z: Kakarot 
 Pixel Vault

Wanneer je dit doet, heb je de volledige vrijheid om door de omgevingen te vliegen, met mensen te kletsen en sidequests op te pakken. Zo kun je op je gemak even vissen, wat materialen voor mensen verzamelen of met dino’s vliegen. Allemaal in een wereld die voelt alsof deze rechtstreeks uit de anime is getrokken, nog een keertje is bijgekleurd en in de game is gestopt.

Gameplay Dragon Ball Z: Kakarot

Het nieuwste deel in de Dragon Ball-franchise neemt voor een groot gedeelte afstand van voorgaande titels in de serie. Hoewel je nog steeds van gevecht naar gevecht gaat, is de route die je daarin neemt vrij. Sidequests leveren je extra materialen en XP op, die je hard nodig zult hebben wanneer er dan toch geknokt moet worden.

En vechten, dat zul je. Zelfs wanneer je vrij rondvliegt, zul je vijanden tegenkomen die je plots in een gevecht trekken. Gelukkig zijn er dan geen laadschermen, maar verandert de gameplay direct in een open-air fighting-game. Dat houdt in dat je moet locken op je vijanden en ze dan van een afstand kunt bestoken met lasers, of naar ze toe moet vliegen om een vuist op het gezicht te plaatsen.

Trailers Dragon Ball Z: Kakarot