Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Game

Battlefield 2042

Battlefield 2042 is een first-person shooter game van EA Dice en uitgever Electronic Arts. De game is sinds 19 november 2021 beschikbaar op Windows, PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One.

Battlefield 2042
Windows PlayStation 5 Xbox Series X / S PlayStation 4 Xbox One

Battlefield 2042

Ontwikkelaar:

EA Dice

Uitgever:

Electronic Arts

Releasedatum:

19 november 2021

Genre:

First-person shooter

Platform:

Win PS5 XSX PS4 XOne

Met Battlefield 2042 neemt EA Dice weer een stap richting de nabije toekomst. Hoewel Battlefield 2042 zich maar twintig jaar in de toekomst afspeelt, is er in die twee decennia genoeg gebeurd. Klimaatverandering is het point of no return voorbij en de machtsverhoudingen liggen compleet overhoop. De Europese Unie is in elkaar gestort en de daarop volgende klimaatvluchtelingen zetten de spanningen op scherp.

Wanneer in 2040 ook nog eens een Kessler Syndroom gebeurtenis plaatsvindt waarbij het merendeel van de laaghangende satellieten naar beneden storten, loopt de emmer over en komen de Verenigde Staten en Rusland in een grootschalig conflict met elkaar, dit keer wel met bloedvergieten.

Verwacht ook dit jaar weer grootschalige slagvelden met tot wel 128 spelers op Windows, PlayStation 5 en Xbox Series X / S. Daarbij krijgen spelers dit keer de keuze uit tien specialisten met ieder hun eigen skills en eigenschappen, die de traditionele rollen van Assault, Support, Medic en Scout gaan vervangen.

Media

Screenshots