Verbeter je tijden in Dirt 5 met deze vier tips

Tips
Kevin Rombouts op 5 november 2020
Verbeter je tijden in Dirt 5 met deze vier tips

Vol gas is niet altijd de juiste optie

De Dirt-serie van Codemasters is tegenwoordig meer een koepelterm geworden, dan een aaneengesloten reeks. De arcade-actie uit games als Dirt 2 staat dan ook in schril contrast tot het serieuzere Dirt Rally en Dirt 4. Met Dirt 5 zijn de regels duidelijk weer wat losser en de vlotte arcade-actie voert weer de boventoon. Om je nog rapper uit de startblokken te laten komen, hier alvast wat tips voor wanneer jij aan de slag gaat met Dirt 5.

Dat Dirt 5 zoveel lijkt af te wijken van Dirt 4 en Dirt Rally 2.0 is niet heel vreemd wanneer je nagaat dat de game wordt ontwikkeld door de Cheshire-tak van Codemasters, een studio voorheen bekend als Evolution Studios. Deze studio kennen we natuurlijk van games als Motorstorm en Driveclub, een geschiedenis die ook in Dirt 5 nog doorschemert. Verwacht dan ook flinke sprongen en vlotte actie, waarbij de lijntjes wat minder strak zijn dan in de Dirt Rally-serie.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Kies je eigen route door je carrière

Met Dirt 5 krijgt de carrière-modus uit de serie een goede upgrade. Als rookie heb je slechts een enkele wagen en weinig cash op zak. Door races te winnen verdien je niet alleen geld, maar ook reputatie bij je sponsor om zo nieuwe beloningen vrij te spelen. Hoe je door je carrière loopt is helemaal aan jou: wissel tussen de negen verschillende evenementtypes, of richt je op de specifieke klassen die jouw goed liggen. Het maakt niet uit hoe en waar je racet, zolang je maar aan het racen bent!

[image_with_animation image_url=”33112″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Het is dan ook niet erg om een race te stoppen en een andere auto te kiezen, om het daarna opnieuw te proberen!

Wees niet bang (offline) te rage-quitten

Soms zit het mee, maar soms zit het ook compleet tegen. Ieder evenement heeft zijn eigen groep voertuigen, maar niet iedere auto ligt lekker op ieder circuit. Sommige auto’s zijn zo licht dat ze zich nauwelijks door de modder weten te ploegen, terwijl zware trucks vooral wegglijden op het ijs. Het is dan ook niet erg om een race te stoppen en een andere auto te kiezen, om het daarna opnieuw te proberen!

Daarnaast zijn de optionele doelen zoals een bepaalde snelheid halen, een X hoeveelheid sprongen maken of flink wat lak uitwisselen ook tegen een eigen bijdrage te re-rollen in de hoop een iets makkelijker of haalbaarder doel te krijgen. Met een langzame truck tien seconden lang boven de 150 kilometer per uur rijden is lang niet altijd haalbaar, terwijl een keer lak wisselen vaak in de eerste vijf seconden al gebeurt.

Laat dat gas een keertje los

Door het arcade-gevoel van Dirt 5 kan het heel aantrekkelijk zijn om de game ook gewoon als Mario Kart te spelen: het gas vol open en YOLO! Daar ga je niet de beste resultaten mee behalen. Auto’s glibberen en glijden afhankelijk van de ondergrond waar je op rijdt en ook wanneer je modi als Gymkhana en Pathfinder speelt loont het vaak meer om dat gas even los te laten, en misschien net wat vaker aan die handrem te trekken. Kans dat je dan ergens in de bosjes of ondersteboven beland – of beide – is dan net wat kleiner.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Vier redelijk simpele tips om je tijd in Dirt 5 nog net wat leuker te maken, maar de basistip blijft zoals wel vaker: heb gewoon lol. In tegenstelling tot Dirt Rally is een perfecte run maken niet nodig om als eerste over de streep te komen. Beuk jezelf een weg naar voren, pak eens een muurtje mee en maak eens een foutje. Het maakt de weg naar de top des te leuker!

Dirt 5 is vanaf 6 november te koop voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De next-gen-versies komen met de release van de respectievelijke platformen, terwijl je met Stadia tot 2021 moet wachten. Later deze week lees je de review van Dirt 5 hier op Pixel Vault.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]