Online games voor rond de feestdagen

Achtergrond
Bianca van Steeg op 23 december 2020
Online games voor rond de feestdagen

Kerst op een andere manier

In tijden van corona lopen de feestdagen voor iedereen anders. We kunnen niet als voorheen met de hele familie samenkomen voor een uitgebreid kerstdiner of om lekker uit eten te gaan. Met pech kunnen sommigen zelfs helemaal niemand zien. Er is echter een ding dat altijd samen kan zonder bij elkaar te zijn: online gamen.

We schreven al een artikel over laagdrempelige games voor non-gamers.. Ik raad zeker aan om hier ook een kijkje naar te nemen, gezien al deze games ook online te spelen zijn. Bij deze nog een paar toevoegingen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

League of Legends

[image_with_animation image_url=”34179″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Oké, dit is een ietwat lastige aangezien League of Legends een ingewikkelde game is om te leren. Dat maakt het aan de andere kant wel ontzettend grappig om het aan anderen te leren. Wel is het belangrijk dat je voldoende geduld hebt, want ik kan je verzekeren dat je lieve digibete tante er weinig van gaat snappen. Om je een handje te helpen hebben we hier een artikel met beginnerstips voor je. 

Als je in totaal tien man enthousiast krijgt, kun je (na een oefensessie) 5v5 toernooitjes organiseren.  Spelers met geen idee wat ze aan het doen zijn zorgen overigens voor veel hilariteit. De game heeft ook een ingebouwde voice chat, dus je zult je familie geen bijbehorend voice chat-programma zoals Discord hoeven te leren. Ik vind zelf oma “ik heb ome Henk vermoord!” horen roepen in elk geval een goed alternatief voor het standaard kerstdiner.

Via de website van League of Legends kun je geheel gratis een account aanmaken en de game downloaden. Er is ook een ingebouwde tutorial die verplicht is om te spelen voordat je iets meer kunt doen. Met deze tutorial kies je ook al een aantal karakters om te houden.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Echo of Soul

[image_with_animation image_url=”34227″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Mocht je meer de MMORPG-kant op willen, dan is Echo of Soul een goede optie. De game is een minder bekende MMORPG en is al aan de oudere kant, maar ik heb er goede ervaringen mee. Echo of Soul is geheel gratis en ontzettend begrijpelijk voor beginners. De monsters die je tijdens de verhaallijn tegenkomt zijn makkelijk uit te schakelen en blijven naar mijn idee voor een lange tijd ook zo simpel te verslaan. Omdat de game niet heel bekend is, zijn alle servers lekker rustig. Makkelijk dus om elkaar niet kwijt te raken.

Zoals in elke andere MMORPG kies je bij de character customization uit een aantal classes, in dit geval: warrior, guardian, archer, rogue, sorceress en warlock. Ieder heeft verschillende sterke en zwakke punten. Verder kun je later in de game ook nog je specialiteit kiezen. Zelfs als twee mensen warrior kiezen, zullen deze dus niet hetzelfde zijn. 

Echo of Soul is hier gratis te downloaden. Na het aanmaken van een account kun je aan de slag. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Hearthstone

[image_with_animation image_url=”28666″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Meer zin in een potje kaarten? Dan is Blizzards Hearthstone zeker een aanrader. Vooral de Battlegrounds-gamemodus is een goede voor beginners. Je hoeft namelijk geen tijd te steken in het verzamelen van je eigen kaarten voor deze modus, dus je kunt meteen aan de slag met een redelijk eerlijke kans.

In Battlegrounds heb je twee fases: de recruit fase en de combat fase. In de recruit fase koop je vanuit een shop de kaarten die je wilt gebruiken en in de combat fase ga je, zoals je al kunt voorspellen, in gevecht met een van je tegenstanders. Elke kaart die je koopt kost drie gold. Je begint de game met drie gold om uit te geven en elke beurt wordt dit verhoogd met één. Je kunt met je gold ook de shop upgraden om kaarten van een hoger niveau te krijgen. 

Battlegrounds is met maximaal acht spelers te spelen. Vanaf vijf spelers krijg je een privé lobby, dus zonder willekeurige spelers erbij. Lastig om te leren is het niet; als je de kaarten goed leest en het basisprincipe snapt, kom je al heel ver. Hearthstone is hier gratis te downloaden. Ook hier moet je een account aanmaken.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Phasmophobia

[image_with_animation image_url=”34228″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Voor de waaghalzen onder ons die het horrorgenre in willen duiken kan ik Phasmophobia aanraden. In deze game ga je met een groepje van vier op spokenjacht op locaties met paranormale activiteit. De verschillende locaties zijn huizen, scholen, gevangenissen of ziekenhuizen. In de game kom je  twaalf verschillende soorten spoken tegen. Het doel is om bewijs te verzamelen van welk soort spook er is. 

In Phasmophobia heb je ook een ingebouwde voice chat. Dit werkt met walkietalkies, waarbij je elkaar slechter hoort op een grotere afstand. De spoken in het gebouw kunnen het team van spelers horen en hierop reageren. Als speler kun je het gebouw binnengaan om het bewijs te verzamelen of je kunt in het busje blijven om je team te ondersteunen via de camera’s en temperatuurmeters. 

Deze game is de enige op dit lijstje die niet gratis is, maar duur is de game niet. Phasmophobia is voor €11,59 te koop op Steam.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]