Deze (N)indiegames voor de Switch mag je niet missen

Tips
Rebecca Nieuwenhuis op 29 april 2020
Deze (N)indiegames voor de Switch mag je niet missen

Lekker gamen

Eén van de kleine voordelen van veel binnen zitten, is toch wel dat je heel veel tijd hebt om allerlei backlogs weg te werken. Nu kun je ook net zoals ik heel koppig zijn en gewoon nieuwe games kopen, zodat die backlog nooit of te nimmer meer inkrimpt. Een goed slachtoffer hiervoor is je Nintendo Switch. De eShop staat namelijk vol met indies voor leuke prijzen en het is dan misschien ook flink zoeken naar welke games je op je stapel zou moeten gooien. Ik ben helemaal gek van deze zogeheten Nindies en zet er een aantal die je niet mag missen voor je op een rij.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Flipping Death

De Zweedse studio Zoink! wist goede naamsbekendheid te krijgen door het uitbrengen van de titel Zombie Vikings. Het team, dat uit slechts een klein groepje bestaat, heeft daarna niet stilgezeten en bracht in 2018 de game Flipping Death uit. Zoink! houdt hierbij vast aan diens eigen stijl, waardoor direct te zien is dat we met een game van de Zweedse studio te maken hebben.

In Flipping Death val jij in voor de Dood, dat reaperachtige ding dat mensen ophaalt als het hun tijd is. Een vrij luguber zomerbaantje dus. Het is dus aan jou de taak om tussen de werelden van de levenden en de doden te wisselen en mensen naar de juiste plek te brengen. Dit doet de game in een stijl van een platformer met enkele puzzelelementen. Een simpele, maar zeer vermakelijke titel.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Stardew Valley

Mocht je nou altijd al eens hebben willen weten hoe het is om als boer of boerin door het leven te gaan, dan is Stardew Valley helemaal jouw game. In deze titel neem je namelijk de rol aan van een boer of boerin die aan de slag gaat in een oude boerderij. Jij moet er dus voor zorgen dat het dagelijks leven op een boerderij – denk aan vee en het telen van groenten – op rolletjes loopt. Gelukkig hoef je niet alleen maar met je handen in het zand te zitten. Er is een dorp met mensen waar je vrienden mee kunt worden en het is ook mogelijk om op avontuur te gaan en daarbij onder andere grotten te doorkruisen.

Nieuw is de game niet meer. In februari mocht deze alweer zijn vierde verjaardag vieren. Toch is het een game die nog veel geroemd en gespeeld wordt. Het is een project van de ontwikkelaar Eric Barone en wordt uitgegeven door Chucklefish. Dit blijkt dus een gouden team te zijn.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Celeste

Ontwikkelaar Matt Makes Games bracht in 2018 de game Celeste uit. Het team, dat bestaat uit Matt Thorson en Noel Berry, bracht de titel eerst als een soort prototype naar buiten tijdens een game jam, om het later uit te brengen als een volledige game. Spelers nemen in deze platformgame de rol aan van Madeline, een jong meisje dat een berg moet beklimmen. Dit is niet erg gemakkelijk, gezien de berg een hele hoop dodelijke obstakels bevat.

Als je even snel kijkt, lijkt Celeste een vrij simpele platformer. Niks is echter minder waar, want met deze game proberen de makers het hebben van een angststoornis uit te beelden en aan te tonen hoeveel moeite het kost om elke dag weer die berg te beklimmen om je die dag over je angsten heen te zetten. De game maakte een diepe indruk op me, juist vanwege dit diepe verhaal.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Untitled Goose Game

Mocht je nog niet van Untitled Goose Game gehoord hebben, dan moet ik je toch eens vragen je koppie onder die rots vandaan te halen. De titel is ondanks zijn simpliciteit erg populair en wordt door sommigen als de game van 2019 gezien. Zoals de titel wellicht al een beetje verraadt, mag je in Untitled Goose Game jouw talent als gans ontdekken. Ganzen zijn in het gewone leven soms al flink vervelend, maar in deze game bereikt dat een nieuw niveau.

Je kunt het leven van mensen namelijk behoorlijk in de war schoppen door bijvoorbeeld tuinmaterialen in een vijver te slepen, een bril van iemands neus af te meppen of wat dacht je van een luide “HONK!”, zodat iedereen zich de ballen schrikt. Het kan allemaal anno 2020.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Wargroove

Mocht je je nou nog herinneren hoe tof Advance Wars was, dan moet je zeker Wargroove proberen. Advance Wars is een strategische turn-based game waarbij je het met voertuigen zoals tanks en vliegtuigen tegen een vijand opneemt. Wargroove van ontwikkelaar Chucklefish doet precies hetzelfde, maar dan met ridders, boogschutters, paarden en magiërs.

Wargroove heeft een campaign die je goed kan vermaken, maar het is het leukst om het tegen andere spelers op te nemen. Dit kunnen vrienden zijn, maar ook onbekende spelers kunnen de strijd met jou aangaan. Het is ook mogelijk om zelf maps te bouwen, dus mocht je nog een flinke dot creativiteit bezitten, dan kun je jezelf ook goed vermaken. Of jezelf laten vermaken, want deze maps kunnen aangevuld worden met cutscenes en dat heeft ervoor gezorgd dat er al een flink aantal pareltjes gecreeërd zijn.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Gris

Ontwikkelaar Nomada Studio bracht in 2018 de platformer en avonturengame Gris uit. In de game mag je spelen als het personage Gris, een jongedame die helemaal verloren is in haar eigen kleine wereldje. Dit komt door een traumatische gebeurtenis die ze heeft meegemaakt. Tijdens het spelen probeert Gris deze gebeurtenis langzaamaan een plek te geven.

De titel doet een beetje aan als een interactieve film en is zeer geliefd door mensen die hem gespeeld hebben. Gris is met name aan te prijzen vanwege de artstyle en de machtig mooie muziek die het plaatje compleet maken.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Nu zijn er natuurlijk wel tig games die je kunt spelen als je een Nintendo Switch in huis hebt, maar ik hoop dat ik je op een paar goede ideeën heb kunnen brengen. Heb je nou nog wat toffe tips voor ons of ben je het helemaal (on)eens met bovenstaande selectie? We lezen het graag terug in de comments.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]