Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Deze games zijn uitgesteld door de coronacrisis

Games die ons voorlopig niet vermaken tijdens thuisisolatie

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig en zorgt ervoor dat veel evenementen niet kunnen doorgaan. Dat geldt ook voor de gamesindustrie, want de E3 werd al gecanceld en ook gamescom staat op losse schroeven. Daarnaast werken we allemaal zoveel mogelijk thuis, met alle problemen van dien. Wat betekent dit voor gamestudio’s ? En welke games hebben al vertraging opgelopen?

Thuiswerken vinden de meeste mensen op zijn tijd prima, maar als het weken achtereen verplicht moet, wordt het al snel vervelend. Dit kan komen door een gebrek aan ruimte of collega’s of door een overdaad aan huisgenoten. Voor gamestudio’s betekent het dat ontwikkelaars opeens allemaal thuis moeten kunnen programmeren, designen en schrijven en dat er heel veel online vergaderd moet worden. Dat kost nu eenmaal extra tijd.

De gamesindustrie staat er niet om bekend dat er vaak tijd over is tijdens de ontwikkeling van een game, dus heeft  dit vanzelfsprekend gevolgen voor de strakke planning van aankomende games. Hoewel het aantal uitgestelde games vooralsnog lijkt mee te vallen, zal de teleurstelling bij fans van sommige games er niet minder om zijn.

The Last of Us Part 2

The Last of Us Part 2 | Pixel Vault

De eerste grote AAA-titel die eraan moet geloven is The Last of Us Part 2. Ontwikkelaar Naughty Dog plaatste begin april een mededeling op Twitter dat de game voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Hoewel de ontwikkeling van de game zich in de laatste fase bevindt, moet er nog wel het een en ander gebeuren. De game had uit moeten komen op 29 mei 2020, maar deze deadline gaat de studio niet halen. Je hebt dus genoeg tijd om onze preview nog een keer te lezen.

Marvel's Iron Man VR

Iron Man VR | Pixel Vault

We moeten toegeven dat het groepje fans voor Marvel’s Iron Man VR waarschijnlijk een stukje kleiner is dan de fanbase van The Last of Us Part 2. Niet iedereen heeft namelijk een VR-bril of staat per se te trappelen om rond te vliegen zoals Iron Man in de Marvel-films. Dat neemt niet weg dat het erg jammer is dat de game is uitgesteld. Sony heeft nog geen nieuwe datum bekendgemaakt voor de release van de VR-game. Marvel’s Iron Man VR had op 14 mei uit moeten komen voor PS VR. 

The Outer Worlds

Deze games zijn uitgesteld door de coronacrisis

Je denkt nu misschien: “Maar ik heb The Outer Worlds allang uitgespeeld!”, wat betekent dat je waarschijnlijk een andere consoles dan de Nintendo Switch hebt. De port van The Outer Worlds voor de console van Nintendo had op 6 maart moeten verschijnen, maar is uitgesteld naar de zomer van dit jaar. De game moet nu op 6 juni uitkomen voor de Switch.

Wasteland 3

Deze games zijn uitgesteld door de coronacrisis

Ook Wasteland 3 gaan we niet meer voor de zomer kunnen spelen. De game had op 19 mei moeten verschijnen, maar is uitgesteld naar 28 augustus. Misschien is dat maar beter ook, want van de post-apocalyptische setting van de game word je nu niet bepaald vrolijker tijdens de periode van thuisisolatie. Mocht je wel een warm gevoel van binnen krijgen bij het lezen over een post-apocalyptisch Colorado, check dan de preview van Tim.

Someday You'll Return

Someday You'll Return | Pixel Vault

Op 14 april hadden horrorfans aan de slag gekund met Someday You’ll Return, als de pandemie niet voor flink wat vertraging had gezorgd bij studio CBE Software. De game is een kleine maand uitgesteld en moet nu op 5 mei verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Naar welke game keek jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments.

Geschreven door:

Laat je stem horen

Schrijf je reactie