De vijf beste racegames van dit moment

Tips
Twan Alofs op 20 april 2020
De vijf beste racegames van dit moment

Scheuren in je woonkamer

Nu alle sporten stil zijn gelegd, is er meer tijd om zelf het stuur vast te pakken en digitaal te gaan racen. De afgelopen jaren zijn er alleen zoveel racegames uitgekomen dat het misschien lastig kiezen is. Hier bij Pixel Vault proberen we de keuze iets makkelijker te maken door je een overzicht te geven van de vijf beste racegames van dit moment.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor de Max-fan: F1 2019

[image_with_animation image_url=”28269″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

We beginnen daarbij met F1 2019 van Codemasters. Toegegeven, dit is niet de meest natuurgetrouwe weergave van racen, al is het wel bijzonder pittig wanneer je alle assists uitschakelt. Je hebt een groot gevoel van snelheid, het ziet er grafisch prima uit en het is een volledig gelicenseerde game. Daardoor heb je dus geen gedoe met namen van tegenstanders die je niet kent, maar kun je gewoon lekker rivaliseren met Charles Leclerc, Lewis Hamilton en George Russell.

Daarnaast is de carrièremodus erg leuk om te spelen. Zo kun je onderaan beginnen en door proberen te stromen naar een beter team. Of leuker nog, proberen om een lager geklasseerd team aan de top te krijgen door ervoor te zorgen dat je auto goed doorontwikkeld wordt. Hier kom je de dagen voorlopig dus wel mee door!

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Experimenteer erop los: Project Cars 2

[image_with_animation image_url=”28268″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wie een stapje verder wil gaan in het realisme, komt al gauw uit bij Project Cars 2. Eerlijk gezegd vond ik de physics van Project Cars 1 misschien wel een klein tandje beter, maar de mogelijkheden in Project Cars 2 zijn werkelijk eindeloos. Het wagenpark en het aanbod aan circuits is gigantisch en daarnaast ben je ook nog helemaal vrij om in te vullen hoe je gaat racen.

Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt experimenteren. Wil jij een keer een Formule 1-bolide besturen in de sneeuw op een stukje snelweg in California? Het kan! Of misschien een race op Monza waarbij je muscle cars tegen langeafstandswagens en straatauto’s laat rijden? Geen probleem! Zullen we er dan ook nog karts aan toevoegen en zorgen dat er halverwege een tropische storm overwaait? Je kunt het zo gek niet bedenken of Project Cars 2 maakt het mogelijk. Laat je creativiteit dus de vrije loop en doe de gekste dingen. Of niet natuurlijk, maar dan heb je nog altijd een geweldige racegame in huis.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Driftend door het zand: Dirt Rally 2.0

Dan een racegame die waarschijnlijk in een wat kleinere niche valt. Rallysport is namelijk wat meer uit het zicht dan de grote raceklasses die op televisie verschijnen. Dat betekent echter niet dat de games daaronder lijden. Dirt Rally 2.0 is misschien wel de beste rallygame ooit gemaakt. Alle details lijken in deze game te kloppen. Je voelt echt goed op welke ondergrond je rijdt en je merkt duidelijk verschil in de wagens.

Verder loont het zich echt om deze game met een koptelefoon op te spelen, want je hoort de steentjes en takjes tegen je auto slaan en je hoort de vering piepen. Wanneer je te wild rijdt (lees: je motor laat oververhitten door verkeerd met je gaspedaal te spelen en/of te schakelen), hoor je zelfs de cilinders overslaan. Dirt Rally 2.0 is wel een pittige game, maar wanneer je een race met succes hebt voltooid, krijg je een bijzonder euforisch gevoel!

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Een echte uitdaging: iRacing

[image_with_animation image_url=”28267″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Voor wie zo dicht mogelijk bij ‘the real deal’ wil zijn, is er iRacing. Deze game wordt gebruikt door de simracers en is momenteel veelvuldig in het nieuws als je de autosport een beetje volgt. Veel grote raceleagues en bekende coureurs werken hier namelijk alternatieve competities in af. Zo rijden NASCAR, IndyCar en het Australische Supercar-kampioenschap al in deze game met eigen competities.

Ook rijden andere bekende coureurs als Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris in iRacing mee in speciaal opgerichte competities. De populariteit onder de professionele coureurs geeft al aan dat deze game een hoog niveau van realisme vertoont. Eén tip: met een controller zul je het hier niet redden, dus een goed stuurtje is wel vereist.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Multiplayergekte met je vrienden: Trackmania Turbo

[image_with_animation image_url=”28266″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Goed, dat een stuurtje is vereist maakt iRacing misschien wat minder toegankelijk voor de meeste gamers. Daarom sluiten we deze lijst af met een game die voor iedereen makkelijk op te pakken is. Trackmania Turbo is de ideale partygame als je lekker de competitie aan wilt gaan met je vrienden en de rest van de wereld. De game ademt arcade en dat zie je aan alles. Gekke circuits, rare racemonsters en een heleboel grafische toeters en bellen die niet functioneel zijn, maar wel leuk om naar te kijken.

Op elke baan is het de bedoeling om een gouden medaille te halen. Nadat je een baan hebt voltooid, krijg je meteen een toffe ranglijst te zien. Je ziet niet alleen waar je staat ten opzichte van de wereldranglijst, maar ook waar je staat in je land en zelfs in je provincie. Ook is het mogelijk om een lobby met je vrienden te maken en wat is er nou leuker dan je vrienden verslaan? Leuk detail daarbij: niemand kan piepen dat je de baan uit je hoofd hebt geleerd. Er zit namelijk een random track generator in, waardoor je altijd op een unieke baan kunt spelen!

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Volgens ons zijn dit de games waar je de komende tijd wel mee door kan komen. Zit er iets tussen waar je enthousiast van wordt? Of vind je dat we iets zijn vergeten? Laat het ons dan vooral weten in de comments!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]