Creatieve game-knutsels voor regenachtige dagen

By 12 december 2020Achtergrond

Achtergrond

6 min.

Creatieve game-knutsels voor regenachtige dagen

Even een game break tussendoor

De aanloop naar kerst en oudjaar is inmiddels begonnen en de temperaturen beginnen steeds vaker aan de verkeerde kant van het kwik te vallen. Enorm binnen-zit-weer dus. Nu zijn er tig dingen binnen te doen. Die ene toffe serie op Netflix of urenlang je favoriete game spelen, maar af en toe heb je wellicht behoefte aan iets dat net anders is. Zelf vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn, ook al maak ik er veel te weinig tijd voor vrij. Als je nou zelf ook eens iets knutselachtigs wil doen zonder daar je hele dag aan kwijt te zijn, dan zit je helemaal goed met onderstaand lijstje.

Ik zou hele verhalen kunnen beginnen over klussen die een week duren, patronen breien of andere toffe dingen, maar ik merk dat ik erg snel mijn aandacht kwijt ben. Ik heb dan ook liever wat simpele en korte knutsels, zodat ik me toch creatief kan voelen zonder dat ik teveel game-tijd kwijt ben. Gelukkig is er ook voor de mensen zoals ik genoeg te doen.

Papiervouwkunst

Benodigdheden: vouwpapier, evt. lijm

Er zijn diverse games die wel een papieren wereld hebben aangedaan, maar een van de bekendste is waarschijnlijk toch de Paper Mario-franchise. De personages en de gehele wereld zijn van papier en het meeste doet dan ook 2D aan. Afgelopen zomer verscheen de nieuwste game, namelijk The Origami King. Opnieuw maakten we kennis met de papieren personages. Al snel lanceerde Nintendo een pagina met info waarmee je ze zelf kon maken en dat is natuurlijk tof!

Op de website van Nintendo staan een aantal video’s waarmee je de personages uit de Origami King zelf kunt vouwen, je moet hem wel even op vertalen zetten in je browser. Dus je kunt je personages zelf uitstallen waar je maar wilt in plaats van enkel op je scherm te aanschouwen. Deze website biedt ook tips en tricks voor papiervouwkunst. Dit is helemaal gericht op de papieren PS Vita en PS4 game Tearaway Unfolded. Vouwen maar!

Game-schilderijen

Benodigdheden: oude game-shirts en fotolijsten of canvas doeken

Ondanks dat gamen een groot deel van mijn leven is, wordt het hoe ouder ik word minder gewaardeerd door mijn omgeving dat ik ermee loop te pronken door afbeeldingen op mijn kleding. Met mijn omgeving bedoel ik overigens mijn baas. Nu bedacht ik me laatst een hele toffe manier om deze oude shirts toch nog een nieuwe kans te geven: namelijk door ze om te toveren tot schilderijen om te pronken boven de bank.

Het is oprecht heel simpel. Je trekt de plaat die in je fotolijst zit, of het canvasdoek (welke je er dan ook voor wil gebruiken) jouw oude shirt ‘aan’. Zorg er vooral voor dat het gaafste deel van het shirt voorop en in het midden zit. Zorg er in beide gevallen voor dat je shirt goed strak zit en moffel de overgebleven stof weg op de achterkant. Ophangen en klaar! Hebben je shirts een hele nieuwe taak gekregen.

Creatieve

Spijkerkunst

Benodigdheden: houten plank(je), spijkers, hamer en wol in de nodige kleuren

Dit klusje heeft wat meer stappen, maar wordt nergens echt moeilijk en daardoor is het perfect om te doen terwijl je een serie op hebt staan. Belangrijk is dat je eerst een toffe afbeelding vindt die je als sjabloon kunt gebruiken. Het is slim om hierbij te kijken naar iets wat simpel is en niet onnodig veel lijnen heeft. Toon Link bijvoorbeeld (Zelda-fan much?). Die afbeelding leg je dan op het plankje en dan ga je op de lijnen spijkers in het hout slaan. Een stukje uit elkaar, dat wel.

Als je voor je gevoel genoeg spijkers erin heb gedaan, pak je de wol en ga je de spijkers met elkaar verbinden. Als het ware ‘kleur’ je de stukken tussen de spijkers met wol, zodat er een afbeelding ontstaat. Het klinkt misschien wat wazig, maar op deze manier krijg je echt hele kunstige plankjes met een afbeelding die jij helemaal fantastisch vindt. Oh en zelfgemaakt, dat is gewoon altijd tof.

Zelfgemaakte kalender

Benodigdheden: een stukje touw, papier, plaatjes van je favoriete game

Op een gegeven moment bereikt iedereen wel de leeftijd waarbij je het zeker weet: je hebt een kalender nodig op de wc. Zo kun je iedereens verjaardag onthouden en uit je hoofd leren als je weer eens vergeet je telefoon mee te nemen. Nu kun je overal wel een kalender vandaan halen, maar het is een stuk cooler om er zelf eentje te maken. Gelukkig stelt dat helemaal niks voor. Men neemt een stapel papier en tekent daarop vakjes (of rondjes, of driehoekjes, doe je ding) met de datums erop. Dit dan keer twaalf en vervolgens plak je dit op een gekleurd papiertje. 

Bedenk je twaalf games waar je van houdt en kies welke maand je daar tof voor vindt en dan versieren maar! Ik weet het, dit klinkt echt als de simpele beschrijving voor iets aan een kleuterklas, maar het is zo ontzettend leuk om te doen. Hoe gaaf is het om een custom kalender te hebben? Overigens werkt deze techniek ook erg goed voor boekenleggers.

Creatieve

Zo! Vier ideeën die zeer gemakkelijk zijn om zelf op te pakken en er zit ook nog een recycle-element in, wat wil je nog meer? Ik weet wel wat ik wil, namelijk op ideeën gebracht worden door jullie. Heb je zelf ooit iets leuks gecreëerd? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres word niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *