Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

In de Gulag

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

Tips voor je eerste drop

Warzone is de Battle Royale game(mode) van de Call of Duty franchise. In tegenstelling tot de shooter waar de game op is gebaseerd, Modern Warfare, is Warzone free-to-play. Ook ontvangt Warzone nog regelmatig updates. In de recent uitgekomen season four update is behalve een nieuwe lading wapens ook een tweede map geteased. Kortom, het perfecte moment om deel te nemen aan de actie.

Sinds de release van PUBG en Fortnite heeft het Battle Royale-genre enorme populariteit gewonnen. Zelfs voor een doorgewinterde FPS-speler kan de overstap naar dit genre soms verwarrend zijn. Daarom helpen we je in dit artikel op weg en stomen we je klaar om die Warzone Victory binnen te slepen.

Warzone kent tijdens het potje geen losse attachments, in plaats daarvan vindt de customisation plaats bij het samenstellen van je loadout in het start menu. Naarmate je meer met je wapens speelt, speel je meer attachments vrij. Alles wat je hebt vrijgespeeld kun je vervolgens in het start menu toevoegen aan je wapen. Tijdens een potje kun je een loadout-drop kopen waaruit je je eigen loadout kunt kiezen. Je beschikt dan over je eigen samengestelde wapens.

Behalve het feit dat je eigen wapens krijgt, beschik je met een loadout ook over perks die je bepaalde bonussen geven in de game. Om ongezien te blijven zijn er twee belangrijke perks: cold-blooded en ghost. Met cold-blooded ben je niet zichtbaar op infrarode scopes en met ghost ben je onzichtbaar op UAV’s en hartslag sensoren. Als je nog niet weet of je een één op één vuurgevecht kunt winnen, is het verrassingselement een groot voordeel. Het toevoegen van deze twee perks op je persoonlijke loadout kan je zo een aantal potjes helpen winnen!

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

Het maakt niet uit waar je land

In Warzone hoef je niet perse naar de Military Base te gaan om de beste loot te vinden, de loot is in elk deel van de map namelijk gelijk. De kans op goede gear is overal hetzelfde. Bij de keuze voor een drop-plek hoef je je dus niet af te vragen of je er wel loot vindt.

Er zijn drie loot-typen die kunnen spawnen. Allereerst zijn er de normale loot spawns. In gebouwen en hutjes vind je willekeurig wapens, munitie, armor plates, apparatuur of geld. Verder zul je met enige regelmaat loot kisten tegenkomen. Deze kisten maken een geluid en zijn niet heel moeilijk te vinden. Wanneer je een loot kist opent krijg je een aantal van de eerder genoemde soorten loot. Bij loot kisten bestaat er een kleine kans dat je een killstreak vindt die goed van pas kunnen komen. Tot slot heb je nog de zeldzame loot kisten, deze hebben een oranje gloed om zich heen. In zeldzame loot kisten zit betere loot waaronder wapens met extra attachments en doorgaans een berg geld.

In een potje Warzone zal er ook tot twee keer toe een loadout-drop uit de lucht komen vallen. Hier kunnen jij en je teamgenoten, net als een loadout drop-marker uit de shop, je eigen wapens en perks halen. Let wel op, als er meer dan één kist ligt is er een ander team in de buurt dat waarschijnlijk jouw kant op komt! Wees dus voorbereid op een gevecht.

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

De gulag

e wordt gedowned wanneer je aan de verliezende hand bent met nog een teamgenoot in leven. Je bent dan niet meer in staat om te schieten en je kruipt met trage snelheid over de grond, je bloedt langzaam dood. Als je teamgenoten snel zijn, kunnen ze je nog reviven. Je zal dan met een kleine hoeveelheid levens en zonder armor omhoog komen.

Kunnen je teamgenoten je niet meer op tijd redden, dan ga je dood en zal je je team vanuit spectator modus moeten aanmoedigen. In elk potje Warzone dat je speelt heb je één keer de mogelijkheid om de gulag in te gaan voordat je echt het loodje legt. In plaats van het spectaten van je team zal je, onder het genot van een cutscene, een gevangenis in worden gesleept.

In deze gevangenis (de gulag) wacht je op een tegenstander uit het spel, tegen wie je een één op één deathmatch uit zal moeten vechten. Om dit gevecht te winnen geeft de game je een willekeurig wapen en granaten. Trek jij in de gulag het langste eind, dan heb je een tweede kans op de winst verdient en keer je terug op het strijdtoneel. Je zal opnieuw wapens moeten zoeken en je perks (als je deze had voordat je dood ging) zijn verdwenen.

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

Geld laten rollen bij de Buy stations

Een loadout-drop marker, armor plates of een gasmasker? De Buy stations hebben het allemaal. Verspreid over de map zijn Buy stations te vinden, hier kun je je hard verdiende geld uitgeven. Het duurste item in de winkel is op het moment van schrijven de loadout-drop marker. Met deze marker kun je je eigen loadout inroepen. Naast de drop-marker kun je ook een aantal killstreaks kopen zoals een U.A.V. of een airstrike. Killstreaks kunnen je bij goed gebruik een hoop voordelen geven. Zo kun je een airstrike gooien op tegenstanders die zich op een dak verschansen, waardoor ze geforceerd zijn hun locatie te verlaten. Let wel op, per speler kun je maar één killstreak bij je hebben.

Ook zijn er items te koop die je leven kunnen redden. De steeds kleiner wordende cirkel in Warzone bestaat namelijk uit een dodelijk gas. Een korte periode in deze zone kan al je dood betekenen. Je kan echter een gasmasker vinden, of er eentje kopen bij de Buy stations. Dit gasmasker zal automatisch door je personage op en af worden gedaan als je jezelf in het gas bevindt. Het gasmasker kent wel een beperkt gebruik, hoe langer je in het gas blijft hoe meer schade het masker oploopt.

Als je een extra voordeel nodig denkt te hebben, en je hebt nog wat geld over, kun je een self-revive kit kopen. Met deze kit kun je jezelf weer “tot leven” brengen als je door een vijand bent gedowned. Eenmaal gebruikt zal je een nieuwe kit moeten kopen als je weer over de mogelijkheid wil beschikken aan de dood te ontsnappen.

Last but not least bieden Buy stations de mogelijkheid om een gedode teamgenoot te redeployen. Net als bij een gewonnen gulag keert je teamgenoot zonder geld of wapens terug op de map. Het terugkopen van teamgenoten kan zolang je een shop weet te vinden en je het geld ervoor hebt.

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

Zo verdien je je centen

Zoals je misschien wel merkt is geld een belangrijk aspect van de game. Je kunt natuurlijk geld vinden op de grond, of proberen andere spelers te vinden zodat je dat van hen te pakken kunt krijgen. Warzone kent echter ook contracts die je een aardig eindje op weg kunnen helpen. Deze zijn op willekeurige locaties op de map verspreid, en je zal nooit ver moeten zoeken om er eentje te vinden. Er zijn drie soorten contracts.

Allereerst de Bounty target: Net zo simpel als het klinkt. Vind je doelwit, elimineer je doelwit. Een hoog risico, maar deze contracts hebben de potentie om flink wat op te leveren. Een ander soort contract is Recon: Ga naar de objective en wacht tot de meter zich heeft gevuld., een beetje zoals de domination vlaggen uit de andere multiplayer modus. Tot slot heb je nog Scavenger: Vindt en open een drietal kisten, krijg loot en geld. Simpel zat toch?

Het voltooien van contracts in het begin van het potje is een goede manier om snel geld te verdienen zodat je een loadout-drop marker kan kopen. Elke contract die je succesvol afrondt geeft een bonus aan de hoeveelheid geld die je bij het afronden van een volgend contract ontvangt. Meer contracten betekent dus ook meer geld.

Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone
Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone
Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone
Dit moet je weten als je begint met Call of Duty: Warzone

Let hierop tijdens een gevecht

Nu je je wapens, perks en killstreaks hebt is het tijd om het gevecht naar de vijand te brengen. De soort hitmarkers die je op je scherm ziet tijdens een vuurgevecht geven je een idee hoeveel levens je tegenstander nog over heeft. Wanneer je op een tegenstander schiet kunnen er namelijk witte of blauw hitmarkers verschijnen. Een witte hitmarker geeft aan dat je een armor plate van de tegenstander kapot hebt geschoten. Wanneer je een blauwe hitmarker ziet, betekent dit dat je alle armor plates hebt verwoest en je tegenstander het moet doen met zijn eigen health bar.

Ben je aan het rondkijken en zie je een witte flits in de verte? Dat betekent dat er iemand met een sniper scope op je aan het mikken is. Probeer zo snel mogelijk beschutting te zoeken, zeker als je niet in staat bent om terug te schieten over grotere afstanden.

Zo, en dit waren onze tips en tricks om goed voorbereid Warzone in te springen. Heb je zelf iets toe te voegen of hebben wij je geholpen bij het behalen van je eerste Warzone Victory? Laat het weten in de reacties!