game nieuws Log in

Days Gone | Pixel Vault

Motorrijden in de apocalyps

Voor de E3 hadden we weer eens hoge verwachtingen, maar gelukkig deze zijn deels waargemaakt. Days Gone liet ons in ieder geval niet in de steek. De beloftes die de afgelopen maanden werden gemaakt, zijn tot nu toe ingelost. Rondom de game zijn er nog steeds veel onbeantwoorde vragen en voor mijn gevoel blijft Days Gone nog wel eventjes onder de radar. Wat kregen we dan wel voorgeschoteld?

De informatie die we hebben, stamt alweer uit 2016. Tijdens de E3 van dat jaar werd de game voor het eerst aan ons geïntroduceerd. Days Gone leek de zoveelste zombie game te worden, alleen net even anders. Toch wist het onze aandacht te trekken.

Freak la Chique

In Days gone sta je in de schoenen van Deacon. Deacon was een bounty hunter voordat de wereld die wij kennen, veranderde in een landschap vol zombies. De zogenaamde zombies worden in Days Gone Freakers genoemd. In deze wereld moet je keihard zijn, maar Deacon heeft daar geen enkele moeite mee. In zijn vorige leven was hij ook niet echt een allemansvriend.

Het cliché beeld wat wij van bikers hebben, wordt nog eens bevestigd door Deacon. Biker-kleding, veel tattoos, lang, slordig haar en niet te vergeten een eigen motor.

Highway to hell

Die motor heb je ook zeker nodig als je kijkt door welk landschap je je moet bewegen. Helemaal in het westen vinden we een grote oceaan, maar in het oosten vinden we grote bergen. Zo blijkt er ook nog een woestijngebied te zijn en zien we overal tussendoor flinke stukken met bos of andere begroeiing.

Elke omgeving gaat dus zijn eigen fauna hebben, maar ook vijanden. Wat nog meer invloed heeft op de gameplay is het weer en de dag-en-nachtcyclus. Zo komen er andere vijanden als het bijvoorbeeld regent of wanneer het avond is. Zo zijn er de Freakers die we vooral kunnen omschrijven als op hol geslagen zombies. De Runners zijn juist geïnfecteerde wolven die met gemak je motor bij kunnen benen. Ook lopen er beren, genaamd Ragers rond die alles behalve je favoriete knuffelbeer zijn. Tot slot zijn er de mensen zelf die er alles aan doen om te overleven in de wildernis.

Days Gone | Pixel Vault

The world is yours

Qua gameplay laat Days Gone ons allerlei mogelijkheden zien. Zo zien we Deacon vooral rondsluipen in een bos en een val plaatsen om eventuele vijanden naartoe te lokken. Door het gooien van spullen kun je een vijand richting je val lokken. De vijanden in Days Gone lijken allemaal een eigen verhaal te hebben. Zo zijn er bij de menselijke vijanden onderling ook problemen. Als twee menselijke vijanden elkaar niet mogen, dan kun je ze tegen elkaar uitspelen, waardoor ze elkaar te lijf gaan. Mocht dit niet lukken en moet je jezelf verdedigen, dan heeft Days Gone genoeg wapens tot zijn beschikking. Van messen en pistolen tot mijnen en machinegeweren.

De kern van deze game lijkt echt het overleven te worden. Hoe ver dit straks wordt doorgevoerd, is nog maar de vraag. Het lijkt er in ieder geval op dat je samen met Deacon in een open wereld aardig wat mogelijkheden hebt om te overleven en je vijanden te verslaan.

Days Gone | Pixel Vault

Days Gone laat op de E3 een positieve indruk achter. Wat we tot nu toe hebben gezien, zorgt ervoor dat dit wel eens een verborgen pareltje blijkt te worden. De vraag blijft hoe diepgaand Days Gone gaat worden, maar daar zullen we de komende maanden snel achter komen.Meer weten:

Lees hier al het Days Gone nieuws >>


Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *