Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Invincible

Zo vader, zo zoon

Invincible is een serie gebaseerd op de gelijknamige serie stripboeken van Image Comics. Op 25 maart 2021 kwam de serie uit op Amazon Prime Video en het krijgt sindsdien goede beoordelingen van kijkers. Ook heeft Amazon Prime Video al bevestigd dat er een tweede én een derde seizoen aankomt. Laten we een kijkje nemen naar wat deze serie anders maakt dan de rest.

We kennen allemaal de superheldenfilms die bomvol actie zitten en over het algemeen weinig verhaal hebben. Mij kun je hier absoluut niet voor wakker maken, ik draai me dan om en snurk zo weer verder. Invincible doet het echter anders: bomvol actie en bomvol verhaal.

YouTube video

En… actie!

De serie begint als elke gemiddelde superheldenserie of -film: het Witte Huis wordt bestormd door onmenselijke wezens waar het leger niks tegen kan doen. Dan komen de redders van de dag. In dit geval zijn dat geen Avengers, maar een groep genaamd de Guardians of the Globe. Zij brengen de mensheid in veiligheid en verslaan deze wezens.

Op dit punt in de serie zat ik stiekem een beetje te gapen. Ik heb het zelf niet zo op zulke met actie gevulde series of films. Ze missen voor mij diepgang en verhaal. Daardoor lijken ze veel op elkaar. Toch bleef ik doorkijken en het is maar goed dat ik dat heb gedaan.

De volgende generatie

Het eind van de eerste aflevering bevat een enorme plottwist die ik zeker niet zal spoilen, die moet je gewoon zelf zien. Deze twist geeft de rest van de serie een verhaallijn waar je u tegen zegt. Ik zat continu op het puntje van mijn stoel, me afvragende wat er nou was gebeurd aan het eind van die eerste aflevering. Uiteindelijk is het helemaal niet meer duidelijk wie nou de goeieriken en de slechteriken zijn in de serie. 

Wat is die verhaallijn nu eigenlijk waar ik het over heb? De serie volgt de zoon van de sterkste man op aarde, Omni-Man. Zijn zoon, Mark Grayson, ontwikkelt kort na zijn zeventiende verjaardag ook zijn krachten. Deze krachten ontdekt hij op een van de droogste manieren mogelijk. Vanaf dan traint hij keihard om net als zijn vader te worden. 

Wanneer Omni-Man en de Guardians of the Globe ernstig gewond raken, neemt Mark de taak op zich om de aarde te beschermen onder zijn superhelden-naam Invincible. Tijdens een gevecht ontmoet hij een team van superhelden genaamd Teen Team. Hij wordt door hen gered, omdat hij zelf nog heel weinig kan. Vanaf hier sluit hij zich bij het Teen Team aan.

Al snel blijkt dat dingen niet helemaal in de haak zijn op aarde met de Guardians of the Globe en de instelling waar zij voor werken. Er wordt geheimzinnig gedaan en Omni-Man en zijn vrouw worden bespioneerd door hen. De vraag van wat hier nou gaande is, is precies datgene dat mij op het puntje van mijn stoel hield de gehele serie lang.

Invincible

Ik wil meer

De serie heeft maar acht afleveringen. Met hoe enorm je in het verhaal wordt gezogen, heb je dit zo afgekeken. Ik had niet meer dan een avond nodig voor de hele serie en hunkerde direct al naar meer. Een tweede seizoen is al bevestigd door Amazon Prime Video, maar komt naar verwachting pas in 2022 uit. 

Het eerste seizoen van Invincible is nu te zien op Amazon Prime Video. Ik raad je zeker aan om deze te gaan kijken, zolang je maar tegen een beetje (of heel veel) bloed kunt.

Invincible

Conclusie

Invincible is een superheldenserie die alle actie bevat, maar ook een geweldige verhaallijn. De hoeveelheid bloed die we te zien krijgen maakt deze serie ongeschikt voor kinderen. Amazon Prime geeft deze serie dan ook een 18+ rating. Er gebeurt veel, maar de serie blijft altijd goed te volgen. Ideaal om een avondje te bingen met een goede zak popcorn.

Goede punten!

  • Sterke verhaallijn
  • Indrukwekkende actiescènes
  • Onvoorspelbare gebeurtenissen
  • Sterke personages

Kan beter…

  • Maar acht afleveringen

Wel wat voor jou als…

Je houdt van een serie bomvol actie en verhaal

Niets voor jou als…

Je niet goed tegen bloed kunt

Laat je stem horen

Schrijf je reactie