Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Goede horrorfilms op Netflix

Griezelend popcorn eten

Op dit moment staat ons leven op een aantal vlakken nogal stil. Saai hoeft het echter niet te zijn, want spanning kun je op wel tig manieren opzoeken. Neem nou Netflix: daar staan genoeg films op die je bloeddruk een aantal niveaus kunnen laten stijgen. We zetten een aantal horrorfilms die het kijken waard zijn voor je op een rij.

Eli

YouTube video

In Eli volgen we een jonge knul met dezelfde naam. Al zolang als hij weet is hij erg ziek en leeft hij in een soort luchtdichte tent. Zijn ouders vinden na lang zoeken eindelijk een plek die beweert hem beter te kunnen maken en ze vertrekken als gezin direct daar naartoe. Eenmaal daar aangekomen lijkt het wel alsof ze Eli niet beter willen maken en hij wordt steeds zieker. Hij probeert zijn ouders hiervan te overtuigen, maar die geloven het niet. Alles gaat dan van kwaad tot erger.

Studio Paramount Pictures bracht Eli vlak voor Halloween 2019 naar onze schermen, namelijk op 19 oktober. Met een hoofdrol voor de jonge Charlie Shotwell heeft de studio wat betreft acteur een goede keuze gemaakt. Het acteerwerk van Shotwell geeft net die extra puntjes op de i.

Veronica

YouTube video

De Spaanse film Veronica werd bij uitgave aangekondigd als engste film ooit. Zo ver wil ik absoluut niet gaan. Na het kijken wordt duidelijk dat overdrijven ook een vak is. Toch is het een film die zeker op je kijklijst moet staan. De film draait om de tiener Veronica, die haar vader is verloren. Zij en haar vrienden proberen contact met hem te krijgen door middel van een Ouija bord. Tijdens deze sessie verliest Veronica het bewustzijn, en al snel wordt duidelijk dat ze iets binnengelaten heeft wat beter aan de andere kant had kunnen blijven.

Veronica is geregisseerd door Pablo Plaza, die de film losjes gebaseerd heeft op een zaak in 1991 waarbij een jongedame mysterieus overleed na het gebruik van een Ouija bord. De film, die de hoofdrol geeft aan Sandra Escacena, werd voor het eerst vertoond in 2017 op het internationale filmfestival in Toronto. Daar was het publiek meteen onder de indruk van de horror.

The Boy

YouTube video

Als je net zoals ik een heel onrealistische angst voor poppen hebt, dan zal The Boy je het kippenvel op de armen jagen. Na een heel heftige relatiebreuk besluit Greta een baan als babysitter in een ander land aan te nemen, in de hoop opnieuw te kunnen beginnen. Al snel na aankomst in het grote landhuis dat haar nieuwe werkstek is, wordt duidelijk dat iets niet in de haak is. Brahms, de jongen op wie ze moet passen, is namelijk een porseleinen pop. En hij is er niet van gediend als diens dagelijkse routine wordt verbroken.

William Brent Bell is de verantwoordelijke regisseur achter deze film. Bell heeft al een aantal horrorfilms op zijn naam staan, zoals The Devil Inside en Stay Alive. Samen met Laura Cohan in de rol van hoofdpersonage Greta en Rupert Evans die de vriendelijke Malcolm vertegenwoordigt, heeft de regisseur opnieuw een horrortitel de wereld ingegooid.

The Possession of Hannah Grace

YouTube video

Demoonuitdrijving en alles wat daarbij komt kijken zijn een vrij bekend fenomeen binnen het horrorgenre. Ik durf te stellen dat het genre ondertussen redelijk is uitgekauwd. The Possession of Hannah Grace slaagt erin het net weer wat anders aan te pakken en daardoor blijft het interessant. Hannah Grace overlijdt tijdens een uitdrijving en komt in het mortuarium van een ziekenhuis terecht. Daar volgen wij een van de medewerkers van de nachtdienst, die sinds haar komst de meest gekke dingen ziet en hoort.

We mogen als Nederlanders best een beetje trots zijn op The Possession of Hannah Grace, gezien deze geregisseerd is door Diederik van Rooijen. Een regisseur die Nederland zijn vaderland mag noemen. Van Rooijen heeft zijn handen ineen geslagen met een aantal acteurs uit Canada, namelijk Shay Mitchell als hoofdpersonage Megan Reed en haar vriendin gespeeld door Stana Katic.

Deliver us from Evil

YouTube video

In Deliver us from Evil maken we kennis met een duo dat bestaat uit de politieagent Sarchie, en een wat onconventionele priester die gespecialiseerd is in uitdrijvingen. Sarchie denkt dat al het slechte in de wereld te wijten is aan menselijk gedrag, maar samen komen ze erachter dat de term ‘evil’ wel wat breder is in de praktijk. Diverse schokkende dingen wisselen elkaar af en Sarchie moet alles op alles zetten om zijn gezin en zijn baan te beschermen.

Ook de regisseur van Deliver us from Evil heeft al enkele horrorfilms op diens naam staan. Het gaat hierbij om Scott Derrickson die onder andere The Exorcism of Emily Rose op zijn naam heeft staan. Het is dus geen vreemde binnen het horrorgenre. Mede dankzij hoofdpersoon Sarchie die gespeeld wordt door Eric Bana, kan Derrickson opnieuw een succesvolle horror op zijn naam zetten.

Het aanbod horrorfilms op Netflix zou wat mij betreft best een stukje groter mogen. Gelukkig hebben bovenstaande films ons prima vermaakt. Heb ik jouw favoriet vermeld in deze lijst of ben ik die juist vergeten? Ik lees het graag in de comments!

Laat je stem horen

Schrijf je reactie