Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Dramafilms die je gezien móet hebben

Films die onder je radar vliegen

Soms heb je het helemaal gehad met al het gedoe op je werk of thuis en heb je behoefte aan iets heel anders. Of misschien wil je juist wat meer drama in je leven? Dan zijn er voldoende dramafilms die je via streams kunt kijken.

Je bent fan van dramafilms maar ziet bij al je streamingdiensten steeds dezelfde films onder ‘aanbevolen’ staan? Herkenbaar! Wij bij Pixel Vault vinden dat jammer, want er zijn genoeg steengoede drama’s die niet aan je aandacht mogen ontsnappen. In dit artikel tip ik je daarom vijf dramafilms die waarschijnlijk onder jouw radar zijn gevlogen, maar die je wél gezien moet hebben.

The Judge – Netflix

YouTube video

In The Judge heeft Robert Downey Jr. de hoofdrol als Hank Palmer, de zoon van een rechter uit een klein dorpje. Hij is zelf in de grote stad een voorname advocaat geworden, maar hij keert terug naar zijn ouderlijk dorp omdat zijn vader beschuldigd wordt van moord. Hank is vervreemd van zijn familie en komt erachter dat er veel veranderd is in zijn afwezigheid. Deze film draait vooral om twee thema’s: de waarheid en familie. Dankzij deze twee thema’s zorgt The Judge voor een realistische en emotionele ervaring.

Mirage – Netflix

Mirage is een Spaanstalige film en de originele titel ervan is Durante la Tormenta, dat Tijdens de Storm betekent. Een jong gezin komt in een huis wonen en moeder Vera ontdekt daar een analoge televisie en videocamera. Uit nieuwsgierigheid bekijkt ze de opname die nog op de camera staat. Later hoort ze van vrienden dat het jongetje op de tape is overreden door een auto. Als Vera op een avond nogmaals naar de beelden kijkt, kan ze dankzij de titulaire storm communiceren met het jongetje. Ze probeert hem dit keer te behoeden voor zijn dood. Hoewel dat meer scifi klinkt dan drama, begint het verhaal de volgende dag pas echt voor Vera. Haar baan, haar gezin: niks is meer hetzelfde. In een race tegen de klok probeert ze wanhopig uit te vinden wat er nou precies gebeurd is en hoe ze het weer kan terugdraaien.

6 days - Netflix

YouTube video

6 Days is een waargebeurd verhaal waarin de Iraanse ambassade in Londen wordt overmeesterd door zwaarbewapende mannen. In de zes dagen die volgen bereiden soldaten van de speciale eenheid SAS zich voor om het gebouw te heroveren. Heel Engeland is in de ban van deze terroristische daad. Er zijn belangrijke rollen weggelegd voor Jamie Bell (Defiance, Snowpiercer) en Mark Strong (Kingsman: The Secret Service, Sherlock Holmes).

Mudbound - Netflix

Oorlog is al zwaar genoeg zonder andere problemen.  In de intense film Mudbound keren een Afro-Amerikaanse jongen en een witte Amerikaan afzonderlijk terug van de Tweede Wereldoorlog naar hetzelfde Amerikaanse dorp. Nu ze weer thuis zijn moeten ze opnieuw leren omgaan met het dagelijks leven na alle gruwelijkheden van de oorlog. Niet alleen de dagelijkse beslommeringen, maar ook de rassenkwestie van die tijd zorgen ervoor dat het geen makkelijke terugkeer is voor beide jongens. Omdat ze allebei de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt begrijpen ze elkaar veel beter dan hun eigen familie, ondanks het verschil in huidskleur.

Calm with Horses – Pathé Thuis

YouTube video

Calm With Horses is een film over familie en loyaliteit. Hoofdpersoon Douglas woont in Ierland met zijn gezin en werkt als krachtpatser voor een criminele bende. Tegelijkertijd heeft hij een zoontje met een autismespectrumstoornis, dus deze heeft veel specifieke aandacht nodig. Douglas wordt zwaar op de proef gesteld als zijn baas hem vraagt om voor het eerst iemand te doden. Calm With Horses is een rauwe, nuchtere film over hoe moeilijk het kan zijn als je weinig keuzes hebt in je leven en hoe moeilijk het dan is om belangrijke beslissingen te nemen.

Andere aanraders

Dramafilms blijven populair omdat de personages omgaan met menselijke en vaak herkenbare emoties. Het zijn films met thema’s die herkenbaar zijn die voor sommigen ook persoonlijk zijn. Bovenstaande films verwerken deze emoties en thema’s in een goed verhaal om even je eigen sores te vergeten. Andere aanraders voor dramafilms zijn Fractured, Searching en het op waarheid gebaseerde The Laundromat. Zijn dramafilms niet helemaal jouw ding? Geen paniek, ik heb ook kijktips voor de genres actie en thriller voor je. Daarnaast komen er de komende tijd ook filmtips aan voor andere genres, dus houdt Pixel Vault in de gaten.

Laat je stem horen

Schrijf je reactie