game nieuws Log in

Techneuten, gamers, schrijvers en journalisten (in spe) opgelet! Pixel Vault is op zoek naar nieuw schrijftalent om het team te versterken. Is het overclocken van een CPU net zo makkelijk voor je als het plakken van een band? Ben je al helemaal thuis in VR? En kun je eenen en nullen aardig vertalen naar een leuk verhaal op papier? Dan hebben we goed nieuws.

Wij zoeken namelijk een
redacteur / redactrice – gear

Wie zijn wij? Simpel: Pixel Vault. Iets minder simpel: een website voor de kritische gamer die meer zoekt dan alleen de laatste screenshots en trailers. Wij begonnen ruim zes jaar geleden met het doel om tegenwicht te bieden aan de enorme berg websites die zich alleen maar leken te richten op gamers in hun tienerjaren. Dat moest anders kunnen en dus besloten wij ons te richten op de behoefte en wensen van volwassen gamers die vaak over het hoofd worden gezien in de nieuwsvoorziening.

Een gepassioneerde en gedreven groep gamers, ook wel de redactie genoemd, werkt dagelijks aan het schrijven van relevant nieuws, recensies, achtergronden en analyses zonder poespas of onnodige superlatieven. Kortom: wij zijn er om gepassioneerde gamers te voorzien van nuttige, zinvolle en serieuze informatie, hier en daar aangevuld met een lichte noot en een grapje. Dat doen we al heel aardig met games en dat gaan we uitbreiden naar gear. Dat is waar jij in beeld komt!

Wat ga jij doen? Jij komt onze redactie versterken, het journalistieke hart van Pixel Vault. In een team van zeer gedreven vrijwillige redacteuren ga je aan de slag met alles op het gebied van hardware.

 • Het wekelijks verzamelen en schrijven van relevant nieuws op het gebied van hardware en gaming gear;
 • Het schrijven van achtergrondartikelen en analyses;
 • Het recenseren van alles op het gebied van gaming gear;
 • Naar beurzen en evenementen afreizen om daar verslag te doen;
 • Meedenken over hoe we de website en het team kunnen verbeteren;
 • Het opzetten en uitvoeren van nieuwe projecten;
 • [OPTIONEEL] Deelnemen aan video’s en podcasts.

Wat kun je al? Pixel Vault bestaat uit een compleet vrijwillige redactie, maar we zijn niet geheel vrijblijvend. Iedereen binnen ons team is gedreven en gepassioneerd en we verwachten dan ook dat jij dit ook bent. Het zijn geen strenge eisen, maar ze zullen je wel heel erg helpen:

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je kunt ook een aardig woordje Engels schrijven en spreken (handig tijdens buitenlandse evenementen);
 • Je hebt een uitgebreide kennis over gaming gear;
 • Je wisselt sneller van videokaart dan van onderbroek;
 • Je bent zeker twee à drie dagen per week enkele uren beschikbaar;
 • Je kunt out of the box denken en je bent creatief in je schrijven;
 • Je vindt het gezellig om het met andere redacteuren over games, hardware, bier en de diepere zin van het leven te hebben;
 • Je bent niet bang om je mening te uiten en als je dat ook nog voor de camera durft, ben je een held.

Wat doen wij voor jou? We willen niets liever dan hier een lekker bedrag neerzetten. Maar daar zijn we simpelweg nog te jong en te klein voor. Maar wat dan wel? Naast een mooie aanvulling op je cv proberen we je regelmatig te voorzien van de nieuwste hardware om te testen. Daarnaast bieden we je alle ruimte om creatief aan de slag te gaan binnen de game- en hardware-journalistiek. Ook mag je regelmatig meereizen naar speciale evenementen, exclusief bedoeld voor de (Nederlandse) pers. Denk aan launch parties, reviewsessies en beurzen als gamescom in Keulen.

Hoe nu verder? Spreekt dit alles je wel aan? Mooi! Het enige dat je nu nog moet doen, is een mailtje sturen naar crew@pixelvault.nl. Daarin zet je waarom je zo ontzettend graag bij Pixel Vault wilt komen schrijven en stuur je wat voorbeelden mee van artikelen die je hebt geschreven en waaruit jouw kennis op het gebied van hardware blijkt. Nieuwsberichten, achtergrondartikelen of recensies, dat mag allemaal, zolang je er maar twee van meestuurt. Zorg wel dat ze nog niet nagekeken zijn, dan hebben we meteen een goed beeld van jouw schrijfstijl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om alles met je te bespreken.