game nieuws Log in

Gaming, gear en culture

Onze vaste lezers hebben waarschijnlijk al gezien dat er een nieuwe naam en een nieuw logo bovenaan de site staan. Vanaf vandaag zijn wij namelijk geen GameCensor meer, maar maken we een frisse start. Welkom bij Pixel Vault!


De gamesindustrie is in de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid. De redactie groeide daarin mee en inmiddels hebben we een journalistiek platform gericht op elke serieuze gamer. Daar gaan we het natuurlijk niet bij laten; we willen onze horizon verbreden. Net als wij zijn de meeste gamers namelijk niet alleen maar gamers, maar échte geeks.

Level-up

Geen zorgen: je vindt nog steeds het belangrijkste game nieuws op onze site, we blijven games reviewen en in augustus staan we ook weer vooraan om verslag te doen vanaf gamescom. Alle artikelen die we nu schrijven, de weekupdate en onze streams komen, ook onder de nieuwe naam Pixel Vault, gewoon elke week weer online.

Alleen gaan we vanaf nu verder kijken dan dat. We gaan beginnen met hier en daar een keer een film reviewen en gaan we wat meer naar hardware kijken. Als dat lekker gaat, gaan we zo nu en dan ook een comic meepakken en wie weet zetten we binnenkort ook nog een pc in elkaar. Zolang het pixels bevat en bijzonder genoeg is om in de vault te bewaren, is er ruimte voor op Pixel Vault.

Alles geek

Alles is natuurlijk wel heel erg veel, maar van drie zaken kunnen we toch wel zeggen dat ze sowieso thuishoren in de Pixel Vault. Natuurlijk blijven games het hoofdonderwerp, maar daar gaan we gear en culture aan toevoegen.

Bij gear moet je denken aan de console waarop je speelt en aan de muismat onder je gamingmuis. Zolang er games op draaien, er mooi geluid uitkomt of als er gewoon heel veel LED-lichtjes in zitten, hoort het thuis op Pixel Vault.

Naast gaming en gear blijft er dan nog een hele berg culture over. Elk jaar trekt Comic Con weer meer mensen en steeds meer gamers hebben ook wel eens een character sheet voor Dungeons & Dragons ingevuld. Ook heeft het Concertgebouw steeds vaker optredens met Zelda of Star Wars in de titel en vindt er een steeds grotere kruisbestuiving plaats tussen games aan de ene kant en films, series en boeken aan de andere kant. Pixel Vault wordt de plek waar games, gear en culture samenkomen.

Doe mee!

Dit willen we natuurlijk niet alleen doen, dus daarin gaan we samen optrekken met onze lezers. Jullie comments, duimpjes en mails zijn voor ons onmisbaar. Laat daarom lekker van je horen en join onze Discord community. Hier kun je meepraten over alles wat met het geekleven te maken heeft en wordt er regelmatig samen een potje gegamed!

Daarnaast willen dit bijzondere moment graag met jullie vieren! Daarvoor hebben we een hele toffe prijsvraag bedacht met een enorme berg aan prijzen. Deze check je hier!
5 reacties

 1. Joost Reageer

  Een game, nee, een meesterwerk genaamd A Way Out moet sowieso in de Pixel Vault zitten. Waarom? Je kan mij beter vragen waarom deze er niet in moet zitten. Trouwens, daar heb ik geen antwoord op…

  Deze game sleept je mee zoals je favoriete film dat ook doet en laat je niet los, zelfs als je de game al hebt uitgespeeld. Een perfecte titel voor in de Pixel Vault als je het mij vraagt. Zeker nu jullie je ook gaan storten op films en dergelijken.

  Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe naam en op naar het succes!

  P.S. Ik heb de video stiekem twee keer gekeken, want ik dacht dat de Blackwidow Chroma V2 en het Super Mario Odyssey boek mijn naam riepen ;)

 2. Dave Janssen Reageer

  Ok… ik vind het een beetje raar die naamsverandering. GameSpot is op een gegeven moment ook movie reviews gaan doen, maar heeft toen niet haar naam veranderd in MovieSpot of GeekSpot. Ik denk ook niet dat de bezoekers van GameSpot dat gewild hadden.
  Hier zijn nu enkele movies gereviewed, en hoppa, opeens moet de naam veranderd worden van GameCensor naar Pixel Vault. Dat komt op mij als een rare beslissing over.
  Verder, in de naam Pixel Vault komt de term “Game” dus niet meer voor. Dan zou je zeggen dat de term “Game” dan in de slogan voorkomt die eronder staat, maar nee, daar is gekozen voor “Geek”. Het probleem hiermee is dat heel veel mensen deze site bezoeken via een zoekmachine (google.nl), en deze mensen zullen nu misschien minder vaak komen. Immers is de term “Game” uit de naam verdwenen en nu zullen de resultaten van deze site op google waarschijnlijk lager komen te staan. Vaak is “game” namelijk een zoekterm die in google ingevoerd wordt. De zoektermen “pixel” of “vault” zullen niet zo snel ingevoerd worden bij google.
  Dan nog hoe de gekozen termen op mensen overkomen. Iedereen die games speelt heeft waarschijnlijk een positieve associatie met de term “Gaming”. Voor de term “Geek” zal dat niet noodzakelijk zo zijn. Sommige gamers vinden zichzelf misschien Geeks en zijn daar trots op. Maar dat zal niet voor alle gamers zijn. Het woord geek zal voor sommigen negatieve associaties hebben als “buitenstaanders”, “losers”, “sociaal onvaardig”.
  Voor de termen “Pixel” en “Vault” bestaan misschien geen negatieve associaties, maar het is niet makkelijk om de link met “Gaming” te leggen. Gaming is de focus van deze website, en iemand die ergens “Pixel Vault” ziet staan legt die link misschien niet meteen. Waar de link met de oude naam “GameCensor” natuurlijk wél meteen gelegd werd.

  Dit is overigens absoluut niet bedoeld om jullie af te kraken of belachelijk te maken. Het is ook zeker niet beledigend bedoeld. Het is puur bedoeld als feedback/opbouwende kritiek, en ik hoop dat het ook zo opgevat wordt :) Verder hoop ik heel hard dat ik er gewoon faliekant naast zit met deze post, en de naamsverandering alleen maar goeds brengt, en de site gaat groeien :)

  Ik wil jullie dan ook vooral heel veel succes wensen met de nieuwe naam! Probeer Pixel Vault zoveel mogelijk te promoten, en hopelijk krijgen jullie dan op YouTube meer views, en hier op de site meer clicks! :)

 3. Joost Reageer

  Gefeliciteerd met de geboorte van Pixelvault. Dat het mag groeien tot een groot gezond platform.
  Welke geek games, gadgets etc mogen wat mij betreft niet ontbreken:

  Game: Red Dead Redemtion 2. De eerste Red Dead Redemption was een geweldige game. En Rockstar heeft met GTA 5 weer eens laten zien wat het allemaal in huis heeft. Ik denk dat dit voor hun de volgende kraker moet worden en dat ze er vol voor gaan. Duurt nog even voordat de game uit is, maar de moeite waard om te volgen.

  Voor films denk ik aan Deadpool 2. De trailers beloven een heerlijke mix van droge humor en actie.

  Voor series, Game of Thrones. Helaas het laatste seizoen, maar wat is die serie vet.

  Hardware vind ik wat moeilijker om te zeggen. Custom builds vindt ik altijd mooi om te zien, Zowel van Xbox, PS4 als PC.

  Succes met Pixelvault!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *