Post Facto #87

By 20 januari 2020Geen categorie

Archief

4 min.

Post Facto #87

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Anthem is inmiddels uitgekomen en Nintendo gaf meer informatie over een compleet nieuwe Pokémon-game. Hoe hebben onze redactieleden deze week beleefd?

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Stan

Voor mij was er ook deze week weinig tijd om te gamen. In de sporadische uurtjes die ik hier en daar vrij heb, kijk ik dan ook vaak een aflevering van een serie. Eindelijk ben ik door La Casa de Papel heen, de serie met die mensen in rode pakken met Dali-maskers op. In het begin was het me niet heel duidelijk wat de bedoeling van de serie was, maar aan het eind leef je toch echt mee met de ‘slechteriken’, de bankovervallers.

Anthem 
 Pixel Vault

De vorige keer had ik het in de Post Facto over Limitless, waar ik ondertussen doorheen ben. Om dat misdaadserie-gat op te vullen, ben ik begonnen aan de Netflix-serie Elementary. De serie gaat over Sherlock Holmes en Watson, maar dan net even anders dan we gewend zijn. Op een slimme, doordachte en soms spectaculaire wijze lost het duo in New York moorden op. De serie zit goed in elkaar en er zijn op dit moment vijf seizoenen met een zesde die eraan komt, dus ik kan nog mooi even vooruit.

Kevin

Gametijd moet momenteel plaatsmaken voor een aantal andere grootse plannen waar ik momenteel mee bezig ben, maar als ik de kans krijg wil ik toch die uurtjes wel benutten. Of tenminste, benutten: er wordt nog altijd met enige regelmaat Destiny 2 gespeeld. Dus ja, hoe nuttig die grind is, mag iedereen voor zichzelf invullen.

Wanneer ik niet aan het grinden ben, dan zijn het vooral reviews waar ik druk mee bezig ben of zou moeten zijn. Zo is Anthem nog steeds op mijn pc geïnstalleerd omdat ik daar nog een review over mag schrijven en ligt ook Dirt Rally 2.0 nog op mij te wachten. Je zou dus zeggen dat ik genoeg te doen heb. Nu alleen nog de tijd vinden om er ook echt wat mee te doen…

Rohald

Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik hier mijn stem heb laten horen. Een veertigurige werkweek is nog even wennen voor mij en dat zorgt er voor dat Pixel Vault tot mijn grote spijt even een klein beetje minder liefde van me krijgt. Desalniettemin is er weinig dat me kan weerhouden om me onder te dompelen in de gamesindustrie.

Metro Exodus 
 Pixel Vault

Zo heb ik de afgelopen weken de lege, post-apocalyptische wereld van Metro Exodus onderzocht. Nog iets daarvoor heb ik weer eens een een hersenspinsel van mezelf uitgewerkt en heb ik een heuse theorie bedacht over player agency en hoe games dit bewerkstelligen. Uiteindelijk is het, naar mijn eigen mening, een mooi artikel geworden met een stevige theorie. Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Tim

Van tevoren had ik verwacht deze week in Post Facto uitgebreid over mijn avonturen in Anthem te berichten. Als fan van de verhaalgerichte singleplayer RPG’s van BioWare was ik wat huiverig over dit nieuwe avontuur, maar ik was vooral ook benieuwd naar hoe de ‘our world, your story’-aanpak uit zou pakken. Ondanks de duidelijke gebreken heb ik me met BioWare’s vorige game, Mass Effect: Andromeda, immers ook prima vermaakt.

Tijdens de demo viel het me al op dat die verhalende- en multiplayer-elementen helemaal niet samenkomen in Anthem en nadat ik mijn donkere vermoedens bevestigd zag in de vele reviews, heb ik toch besloten mijn plannen met Anthem uit te stellen tot een onvermijdelijk toekomstige sale. Ik hoop maar dat deze misstap niet het einde van BioWare betekent en dat de nieuwe Dragon Age een terugkeer is naar waar de studio goed in is.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres word niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *