Nintendo’s Post-E3 meet-up

By 20 januari 2020Geen categorie

Archief

9 min.

Nintendo’s Post-E3 meet-up

Afgelopen donderdag reisden Kevin en Tim af naar Utrecht voor het Post-E3 event van Nintendo. In de Kinepolis mochten ze aan de slag met verschillende grote en kleinere titels die Nintendo de komende tijd voor ons in petto heeft.

Het tij voor Nintendo lijkt te keren. Het fiasco van de Wii U ligt achter ons en de reacties op de Switch worden steeds positiever. Hoewel Breath of the Wild natuurlijk een klapper van formaat was, liet het aanbod op de Switch de eerste maanden nog wel wat te wensen over. Met een sterke lineup voor het komende half jaar ziet de nabije toekomst van Nintendo er in ieder geval rooskleurig uit.

Nintendo Post-E3 Event 
 Pixel Vault

Samus, Yoshi, Mario en Arms

Voordat we zelf aan de slag mochten met de games, was er eerst tijd voor een presentatie in één van de bioscoopzalen. Bij binnenkomst in de zaal zien we meteen Metroid: Samus Returns voor de 3DS op het grote scherm. De reimagining van de Game Boy-titel Metroid II: Return of Samus is dan ook de eerste game die we uitgebreid te zien krijgen. Net als in het origineel reis je af naar SR388, de thuisplaneet van de Metroid. Enkele vernieuwingen zijn het feit dat Samus nu in 360 graden om zich heen kan schieten. Ook kan Samus middels een melee counterattack extra damage doen aan vijanden die te dicht in de buurt durven te komen. De grafische update die de 3DS-versie van de game krijgt, is bovendien niet louter cosmetisch, maar zorgt ervoor dat de verschillende gebieden in SR388 er ook echt verschillend uit zien, waardoor het ontdekken van de planeet overzichtelijker is. Op 15 september komt Metroid: Samus Returns uit op de 3DS, dus dan kunnen we zelf aan de slag met de game.

Nintendo Post-E3 Event 
 Pixel Vault

De volgende titel die we te zien krijgen, is een Yoshi-game voor de Nintendo Switch met de toepasselijke werktitel: Yoshi. Na een avontuur met wol blijft Yoshi ook voor zijn volgende game in de doe-het-zelf-hoek. Alleen het materiaal is anders: de wereld is ditmaal volledig opgetrokken uit kartonnen huishoudproducten. Als Yoshi wandel je door een levensgroot knutselproject om middels het gooien van eieren geheime ramen en deuren te openen in het level. De grote gimmick van het spel is dat je ieder level twee keer speelt. De eerste keer loop je langs de voorkant van het level, de tweede keer langs de achterkant. Waar het knutselproject er van de voorkant netjes afgewerkt uit ziet, zie je aan de achterkant duidelijk de melkpakken en eierdozen waaruit de levels zijn opgebouwd. Ook kun je aan de achterkant bepaalde geheimen zien die vanaf de voorkant onzichtbaar zijn. Ondanks deze leuke gimmick lijkt de nieuwe Yoshi game toch vooral gericht op een jonger publiek. Met name de uitdaging is in de demonstratie die we krijgen ver te zoeken. De game staat gepland voor 2018.

Na Yoshi volgt een korte demonstratie die ervoor dient ons wegwijs te maken in Super Mario Odyssey, maar daarover later meer. Ten slotte wordt de presentatie afgesloten met een Arms-toernooi. In goede Tien voor Taal traditie nemen Nederland en België het in twee teams tegen elkaar op. Net als in de taalquiz is het ook hier België die na een spannende strijd de overwinning uit het vuur weet te slepen.

Hakken in Fire Emblem Warriors

Na de presentatie is het dan toch eindelijk tijd om zelf met de games aan de slag te gaan. Naast een aantal van de grote titels zoals Super Mario Odyssey en Splatoon 2 (waar we in losse artikelen aandacht aan besteden) was er ook nog genoeg andere leuke games te spelen. Een van die titels was de Nintendo Switch-versie van Fire Emblem Warriors. De Dynasty Warriors-achtige titel waarbij je in een nieuw conflict wordt gegooid met opnieuw de cast van verschillende Fire Emblem-games in de hoofdrol. Na het succes van Fire Emblem Heroes lijkt Nintendo de smaak te pakken te hebben, want ook dit keer zien we bekende namen uit onder andere Fates en Awakening voorbij komen.

Nintendo Post-E3 Event 
 Pixel Vault

In de redelijk korte demo die we te spelen kregen, werden we op het slagveld gedropt temidden van tientallen, zo niet honderden vijandige soldaten. Er blijkt meer dan genoeg aan de hand te zijn in het land van Aytolis, vooral wanneer er plots strijders uit andere dimensies voor je neus staan. Toch duurt het niet lang voordat de lichamen door de lucht vliegen en de speciale aanvallen uit de kast worden getrokken. De game speelt vlot en tovert meer dan eens tientallen vijanden op je scherm, al lijkt dat wel zijn tol te hebben op de console. Regelmatig zagen we framedrops, wat op zich voor te stellen is. Het is dus de vraag hoe erg deze zullen zijn in de volledige release, later dit jaar.

Razende snelheid en vuurzeeën in Sonic Forces

Ook Sonic was aanwezig op Nintendo’s Post-E3 event met zijn nieuwe game: Sonic Forces. Van deze game kregen we drie levels te spelen die de drie gameplay modi van Sonic Forces representeren. Het eerste level was er één in de nieuwe stijl van Sonic, zoals we die ook kennen uit games als Sonic Unleashed. In een 3D-wereld raas je als Sonic zo snel mogelijk door het level heen, terwijl je onderweg vijanden ontwijkt of uitschakelt. De snelheid voelde in dit level erg goed en de stedelijke omgeving waar we doorheen raceden, zag er prachtig uit. Het tweede level waar we mee aan de slag mochten, was een boss battle in de klassieke 2D Sonic-stijl. In een throwback naar de allereerste Sonic the Hedgehog neem je het op tegen doctor Eggman in zijn ruimteschip. Als je hem echter verslagen denkt te hebben, transformeert hij in een enorme robot en begint de boss battle pas echt. Een leuke mix tussen nieuw en bekend.

Ten slotte mochten we aan de slag met een modus waarin je je eigen personage mag maken. We konden voor deze demo kiezen tussen een bliksem- en een vuurpersonage, waarbij we uiteraard voor vuur kozen. Hoe uitgebreid de customization opties in de volledige game zijn en of je ook voor andere elementen kan kiezen is niet duidelijk. Het level dat we speelden, leek qua opzet op het Sonic level in nieuwe stijl. In plaats van de boost van Sonic had het vuurpersonage dat we kozen de mogelijkheid om een constante stroom vlammen op de vijanden los te laten. Hoewel de framerate tijdens momenten van extreme snelheid niet altijd even stabiel was en het de vraag is hoe uitgebreid de customization opties zijn, zijn we best enthousiast over deze nieuwe Sonic. Sonic Forces verschijnt dit najaar voor de Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Rekenen en knokken op de 3DS

Naast al het Nintendo Switch-geweld waren er ook vier 3DS games te spelen: de remake van Mario en Luigi Superstar Saga voor de 3DS en diens uitbreiding Bowser’s Minions, Miitopia en Brain Training. Vooral met Bowser’s Minions zijn we uitgebreid aan de slag geweest. In deze uitbreiding bij de remake van de GameBoy Advance klassieker krijg je de controle over Captain Goombah. Het is je doel om Bowser terug te vinden en hiervoor neem je het op tegen legers van het Beanbean Kingdom. De battles spelen zich automatisch af, maar het is aan jou als kapitein om de juiste units te selecteren en speciale aanvallen uit te voeren. De humor van Superstar Saga lijkt ook volop aanwezig te zijn in deze uitbreiding.

Na Bowser’s Minions besloot Tim zich te wagen aan een potje Brain Training. Na er door de aanwezige Nintendo medewerker van verzekerd te zijn dat er voor deze demo alleen maar hele makkelijke oefeningen speelbaar waren, durfde hij het wel aan. Toen hij er desalniettemin in slaagde in het derde level slechts 25 van de 100 punten te halen, hebben we de 3DS-stand maar snel verlaten…

Flip Wars en Pokkén Tournament DX

Eén van de kleinere titels waar we mee aan de slag mochten, was Flip Wars, de game die voorheen bekend was onder de titel Project Mekuru. Flip Wars is een multiplayer-titel die je met z’n vieren op de Switch kunt spelen. In de game moet je er door te springen en neer te ploffen voor zorgen dat er zoveel mogelijk tegels in de arena jouw kleur worden. Hierbij kan je powerups verzamelen om sneller te lopen of om meer tegels tegelijkertijd om te draaien. Bovendien kun je tegenstanders naar hun eigen hoek terug sturen door vlak naast ze neer te ploffen. De game is vanaf deze zomer verkrijgbaar in de eShop van de Nintendo Switch.

Nintendo Post-E3 Event 
 Pixel Vault

Onze tegenstander bij Flip Wars verhuisde mee voor een potje Pokkén Tournament DX. In deze Switch-port van Pokkén Tournament voor de Wii U neem je het opnieuw met twee Pokémon tegen elkaar op in een arena. Je kiest hierbij ook een support Pokémon die je kan inzetten voor wat extra damage. Zo kun je Dragonite inroepen voor een vlammenzee van boven en kan Diglett een onoplettende vijand van onder te grazen nemen. Vooral de speciale aanvallen zien er spectaculair uit op de Nintendo Switch en de twee rondes die we speelden, waren erg spannend.

Trap een balletje in FIFA 18

Redelijk onverwacht, maar geen onaangename verrassing tijdens het evenement: FIFA 18 was in zijn volle Switch-glorie aanwezig. Switch-glorie is daarbij wel een belangrijk punt, want tijdens onze korte sessie werd duidelijk dat het echt gaat om een losse versie. Hoewel Nintendo er niet teveel over kwijt wilde (we mochten immers ook geen foto’s of video’s maken van de game), was de game wel gewoon te spelen en dat viel zeker niet tegen.

Om loze verwachtingen misschien maar uit de lucht te halen: nee, je krijgt geen ervaring zoals je die op de Xbox One of PlayStation 4 krijgt, of zelfs op de pc. De game lijkt eerder op een last-gen engine te draaien zoals die ook op de PlayStation 3 of Xbox 360 worden gebruikt. Toch is dat zeker geen slecht iets, want je krijgt wel praktisch de volledige FIFA-ervaring voor onderweg. Iets wat we eigenlijk nog niet eerder hebben gezien, maar wat wel prima kan uitpakken voor wanneer je in de trein zit en met een maat even een potje wilt spelen. Wil je een volwaardige, visueel spetterende ervaring? Ga dan voor de ‘standaard’ console versie. Heb je een Switch en ben je veel onderweg? Dan is dit een prima back-up.

Nintendo Post-E3 Event 
 Pixel Vault

Meer op komst

Zoals je kunt lezen, hebben we ons uitstekend vermaakt op het Post-E3 Event van Nintendo. De grote hoeveelheid games die we hebben kunnen spelen en de goede sfeer zorgden voor een uitermate geslaagde middag. Dit verslag bevat echter nog lang niet alles dat we gistermiddag gespeeld hebben. Houd Pixel Vault de komende tijd in de gaten voor uitgebreide hands-on verslagen van Super Mario Odyssey, Mario + Rabbids: Kingdom Battles en Splatoon 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres word niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *