IndieCator: Unturned – een gouden combinatie

By 20 januari 2020Geen categorie

Archief

3 min.

IndieCator: Unturned – een gouden combinatie

Indie-games schieten als paddenstoelen uit de grond waardoor je als snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wij gaan elke donderdag op zoek naar een indie-game die je niet mag missen en deze week kwamen we terecht in de zombie gevulde bossen van Unturned.

Het survival-genre is met Minecraft en DayZ ontploft, voornamelijk met indie’s waaronder Unturned. Weinig nieuws aan de horizon dus, maar Unturned heeft de eerder genoemde games op bijzondere wijze weten te combineren. Daarnaast is het verhaal van hoe de game tot stand is gekomen ook de moeite waard.

Minecraft + Dayz = Unturned

De parallellen met Minecraft en DayZ zijn snel getrokken en daar doet de ontwikkelaar dan ook niet moeilijk over. Unturned combineert de random sandbox gameplay en bouwelementen van Minecraft met het survival en militaire genre van DayZ en een grafische primaire game met ongekende mogelijkheden is het resultaat.

Je kunt Unturned zowel singleplayer als multiplayer spelen en is in tegenstelling tot DayZ een stuk vergevingsgezinder. Verwacht overigens bij het bouwen niet de absolute vrijheid die je met de blokken in Minecraft wel hebt, al is een toffe persoonlijke basis bouwen absoluut een van de mogelijkheden. Mocht je na deze kanttekeningen nog steeds niet afgeschrikt zijn, dan ga je heel veel plezier beleven aan Unturned.

Wunderkind

De combinatie van gameplay-elementen is misschien niet het meest bijzondere aan Unturned, de ontwikkelaar is dat zeker wel. Nelson Sexton begon twee jaar geleden aan Unturned toen hij nog maar 16 jaar was. Hij werkt inmiddels nog steeds aan de game en brengt met grote regelmaat kleine updates uit voor de game.

screenshot-3
Unturned is gratis beschikbaar gesteld door Sexton op Steam, al kun je wel upgraden naar ‘gold’. Dit doet weinig anders dan je een gouden in-game pak geven en is dan ook enkel een cosmetische toevoeging. Je moet het betaalde pakket dan ook niet als een echte uitbreiding zien, maar meer als een donatie aan de ontwikkelaar.

Kinderlijk eenvoudig

Unturned mag dan misschien wat kinderlijk ogen, het is allesbehalve eenvoudig. Zombies raken je hard en wanneer je op een pvp-server speelt is het vanzelfsprekend dat andere spelers je het leven moeilijk maken.
Toch is het geen moeilijke game om in te komen in tegenstelling tot DayZ. Het maken van items is via een duidelijk craft-menu te bewerkstelligen. Daarnaast kent de game een duidelijke tutorial waarin je in tien minuten klaar wordt gestoomd voor het echte survival werk. Kind kan de was doen dus en Unturned kun je hier downloaden op Steam.

screenshot-1

Geef een reactie

Het e-mailadres word niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *