Blog – De jarige job

By 20 januari 2020Geen categorie

Archief

4 min.

Blog – De jarige job

De kans is vrij klein dat je het je nog kunt herinneren, maar voor iedereen met het geheugen van een olifant: Weet je nog wat een happening je vijfde verjaardag was? Zoals ik al zei, de kans is klein, nihil zelfs, maar jonge jonge wat was me dat een dag! Het is alweer vijf jaar geleden dat je krijsend deze wereld in kwam, maar intussen voel je je al een hele kerel of tante. Iedereen feliciteert je en alles draait even om jou. Wat een gevoel was dat hè? Wij, van Pixel Vault, mogen ons deze week ook eventjes zo voelen. Want je raadt het vast al (en we zijn ook niet bepaald discreet geweest), we zijn vijf geworden! Jeeej!

Jazeker, het is alweer vijf jaar geleden dat ook wij krijsend de wereld van de gamejournalistiek betraden, klaar voor een nieuwe ervaring. En wat zijn we al een ‘grote jongen’ geworden. Ja, als we die afgelopen jaren retrospectief bekijken, mogen we wel concluderen dat we best wel gegroeid zijn, met vallen en opstaan weliswaar, maar wie is zo niet groot geworden? We zijn van een eenvoudige nieuwswebsite uitgegroeid tot een allround platform voor en door gamers, waar een team van hardwerkende gameliefhebbers hart en ziel in steekt om de content steeds veelzijdiger te maken. Trouwens, heb je al taart gekregen?

In de vijf jaren dat we de wereld van de games bewandelen, hebben we de wereld ook stukje bij beetje zien veranderen, iets waar je pas echt bij stil lijkt te staan als je er goed over na gaat denken. Net als in het echte leven zie je overal de onschuld van, tot je je er wat meer in gaat verdiepen. Je leert jezelf aan om meerdere aspecten van alledaagse kwesties te bekijken, zodat je misschien snapt waarom dingen gaan zoals ze gaan. Truth be told, dat lukt ons nu nog niet altijd. Maar hey, we zijn pas vijf hè…

cadeaus

Anywho, het is nu niet de tijd om stil te staan bij filosofische dingen in het leven, het is potverdorie feest! En waar denk jij aan wanneer je aan een verjaardagsfeestje denkt? Juist: traktaties en cadeautjes. Nu hebben wij een truckload aan traktaties voor jullie als bezoekers van ons feestje klaargezet, waar jullie als het goed is al gretig van ‘genuttigd’ hebben. Stiekem is dat ook altijd wel een van de leukste aspecten van je verjaardag vieren: het krijgen van presentjes, maar zeker ook het vermaken van je gasten. Hopelijk vermaken jullie je dan ook waanzinnig. Wil je trouwens nog iets te drinken?

Terwijl je dit leest, wat ik zeker hoop uiteraard, is het feestje al behoorlijk over de helft. Hier en daar heb je al behoorlijk wat gekkigheid de revue zien passeren en heb je misschien ook al dingen gezien die ‘kant nog wal’ raken. Sorry, sommige genodigden zijn nu eenmaal een stuk frivoler na een Fristi of drie. Onze excuses hiervoor, maar je snapt dat we nu eenmaal überblij zijn met onze verjaardag. Over een paar dagen is het allemaal weer voorbij en keert alles weer terug naar normaal, ik beloof het je.

Maar voor het feestje voorbij is en we alle feesthoedjes en toeters weer in de kast bonjouren, hebben we nog een weekendje van feest voor je in petto. Als je dacht dat je nu al verwend werd met dikke content en vette prijzen, maak je dan maar vast klaar voor het slotakkoord: een kekke podcast en nog een laatste prijsvraag waar cadeautjes in terecht zijn gekomen die ik het liefste zelf had gehouden. Het voelt bijna hetzelfde aan als wanneer iemand net dat laatste stukje taart pakt waarvan je had gehoopt dat die nog over zou blijven. Had ik trouwens al gevraagd of je taart wilde? En moet ik je glas nog een keer bijvullen?

Portrait of joyful girl holding birthday cake surrounded by friends at party

Wanneer ook dat achter de rug is blijft voor ons de taak over om alles weer netjes terug te zetten waar het vandaan kwam, ‘the inevitable aftermath’. Pixel Vault keert dan na een week feest weer terug naar zijn oude vertrouwde leventje, een leventje dat eerlijk gezegd minstens zo leuk is als het feestweekje. Ook al is het feest voorbij, we blijven ons best doen om je weer lekker te entertainen tot het volgende feestje. En mocht je je netjes gedragen hebben, dan krijg ook jij gewoon weer een uitnodiging. Je komt toch wel hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres word niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *