game nieuws Log in

Je kan zeggen wat je wilt over de heren van GameKings, maar één ding moet je ze nageven: keer op keer weten ze weer de nieuwste games naar Nederland te halen, zodat het grote publiek ze eventjes kan spelen. Ook dit weekend wisten de heren het weer voor elkaar te krijgen, dit maal in de vorm van de GameKings Showcase in Club Corso te Rotterdam. Pixel Vault stond op de gastenlijst en dus nam ik even een kijkje.

De GameKings Showcase was het gemakkelijkste op te delen in twee onderdelen. Aan de ene kant van de zaal kon “op het gemak” even gegamed worden, terwijl je aan de andere kant naar presentaties kon luisteren. Ik zeg op het gemak tussen aanhalingstekens omdat het niet altijd even gemakkelijk spelen is als er vijftien pubers in je nek staan te hijgen en staan te dringen om een plekje. Maar dat nemen we maar voor lief, want dat is natuurlijk te verwachten bij dit soort evenementen.

Op de verschillende consoles en pc’s aanwezig, ongeveer 45 in totaal, waren er een aantal games te spelen die voor veel gamers interessant waren. Dit omdat ze bijna geen van allen al in de winkel lagen. Het buitenbeentje was echter EA, dat met 16 consoles geladen met een kopie van FIFA 13 aanwezig was. De logica hierachter ontging mij een beetje, maar goed.

Veel interessanter waren Microsoft en Nintendo, welke allebei met een aantal leuke games aanwezig waren. Microsoft gaf spelers de kans om met tien personen free-for-all aan de slag te gaan met Gears of War: Judgement. Ook ik heb een aantal rondjes kunnen spelen en dus kun je hiervan volgende week een hands-on artikel verwachten.

Naast Microsoft nam Nintendo de ruimte in beslag met vier verschillende games: Monster Hunter 3 Ultimate voor de 3DS en Wii U, Lego City Undercover voor de Wii U, Luigi’s Mansion 2: Dark Moon en Castlevania Lords of Shadows: Mirror of Fate, beide voor de 3DS. Een aantal lange rijen zorgen er echter voor dat we hier niet mee aan de slag konden.

Andere titels die gespeeld konden worden waren de vandaag verschenen Tomb Raider en het binnenkort te verschijnende Injustice: Gods Among Us en ShootMania Storm. De titels die nog een tijdje op zich lieten wachten waren echter op het podium te zien.

Onder andere Resident Evil Revelations voor de consoles werd getoond. Deze presentatie liep echter niet helemaal zoals gepland omdat in de versie die op het podium werd getoond verschillende deuren niet open gingen. Dit terwijl deze natuurlijk wel hadden moeten openen. Door een strak programma kon er dus maar de helft getoond worden, maar wat ik hebben mogen zien zag er goed uit.

Interessanter was de presentatie van Remember ME, de nieuwe game van Capcom en het onbekende Dontnod Entertainment. Onder het commentaar van twee developers werd er een level uit de game gespeeld en werden de verschillende mogelijkheden van de game goed getoond. Ook hier komen we binnenkort uitgebreid op terug in een losse preview, maar ik vermoed dat de live demo de interesse van flink wat spelers heeft gepiekt.

Het mooie aan dit soort evenementen is dat gamers voor een laag bedrag toch even aan de slag kunnen met games die veelal niet in de winkel liggen. En dat is belangrijk, want Nederland is nou niet het belangrijkste gameland ter wereld. Toch is het voor de echte hardcore gamer, welke ook afreist naar evenementen als de GamesCom in Keulen niet een reden om nachten in de rij te liggen. Mocht je echter een vrije zaterdagmiddag over hebben, dan is het zeker even de moeite waard.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *