game nieuws Log in

Paris Games Week | Pixel Vault

Alle aankondigingen van Sony op een rijtje

De E3 was slechts het halve verhaal. Zo kondigde Sony haar persconferentie op de Paris Games Week aan. Met de Xbox One X van Microsoft om de hoek heeft Sony wat te bewijzen. Het leek van tevoren dan ook een interessante middag te worden. Kan Sony deze  verwachtingen waar maken?

Voordat het tijd was voor de officiële showcase, konden we vanaf vier uur alvast inschakelen voor de pre-show. In deze opwarmer volgde al een aantal aankondigingen en updates, dat vervolgens besproken werd door een panel, bestaande uit Sid Shuman, Rob Pearson, Hollie Bennett en Ramone Russell.

De eerste grote aankondiging van de pre-show kwam in de vorm van een vervolg: Guacamelee! 2. Naast een trailer kregen we al wat gameplay-beelden te zien. Net als het eerste deel combineert de game pro-wrestling moves met melee combat en platform gameplay. Belangrijk om te weten is dat de kip terugkeert en dat hij ditmaal nieuwe kip-moves tot zijn beschikking heeft, die hem tot een niet te onderschatten vechtersbaas maken. Tenslotte werd aangekondigd dat de game een vier-speler co-op-modus zal bevatten. Guacamelee! 2 verschijnt “soon-ish”. Een precieze releasedatum is dus nog niet bekend, maar de game moet ergens in 2018 uitkomen.

The Hong Kong Massacre

De volgende trailer die we tijdens de pre-show te zien krijgen, is van de gestileerde top-down shooter The Hong Kong Massacre. De game doet wat denken aan Hotline Miami, maar dan met een meer realistische stijl. The Hong Kong Massacre verschijnt ergens in de loop van 2018.

The Gardens Between

Na de bloedstollende actie van The Hong Kong Massacre is het tijd voor wat rustigers: indie puzzel-game The Gardens Between. De game was eerder al aangekondigd voor de pc, maar komt nu ook naar PlayStation 4. In de game moet je je weg zien te vinden door een verscheidenheid aan tuinen, waarbij je eveneens controle hebt over de tijd. Het is een singleplayer-only puzzelgame zonder dialoog: de wereld vertelt het verhaal. The Gardens Between verschijnt ergens in 2018.

LocoRoco 2 Remastered

PlayStation 4-bezitters kunnen al sinds mei aan de slag met een remaster van de eerste LocoRoco. Nu krijgt ook het vervolg van de populair PlayStation Portable Game een poetsbeurt voor de PlayStation 4, inclusief nieuwe collectibles en nieuwe characters. LocoRoco 2 Remastered verschijnt op 9 december 2017.

The Sims 4

Na onze gezellige rollende vrienden van LocoRoco volgt een update over The Sims 4. De game komt, zoals bekend, op 9 november naar de PlaySation 4, maar nu is aangekondigd dat er ook expansions voor de PlayStation 4-versie komen. Welke dat precies zullen zijn, is nog niet bekend, maar er zitten in ieder geval vampieren in.

Tennis World Tour

Tijd voor wat sport: de volgende game die in de spotlights staat, is Tennis World Tour. Tijdens een trailer krijgen we de eerste beelden van de game te zien. Hierop zijn nog geen gezichten van bekende tennisspelers te zien, maar ontwikkelaar Breakpoint Studio beloofde eerder dit jaar dat die wel degelijk in de game zullen zitten. Tennis World Tour verschijnt in voorjaar 2018.

PlayStation VR

Vervolgens is het tijd om een aantal PlayStation VR-games te bespreken. Eerst is er een kort intermezzo waarin de panelleden hun favoriete VR-games tot nu toe bespreken. Hierin komen onder andere Resident Evil 7, Star Trek Bridge Crew, Farpoint en Superhot VR aan de orde.

Megalith

De eerste VR -trailer die we te zien krijgen, is van die van Megalith, een heroshooter waarin je speelt als een enorme titan die als doel heeft om een god te worden. De game verschijnt in 2018.

Bow to Blood

De volgende VR-game is Bow to Blood. In de trailer zien we een futuristisch luchtschip in een kleurrijke wereld. De basis van de game is dat de speler deelneemt aan een fantasy reality-tv-show waarin verschillende luchtschip-crews het tegen elkaar opnemen. Bovendien zijn de levels procedurally generated, waardoor de game iedere keer anders is. Bow to blood verschijnt in 2018.

Ultra Wings VR

Dan is het de beurt aan Ultra Wings VR, de eerste open world VR flight-game. Naar verluid duurt het zo’n 30 uur om alle medailles van de game te halen. Wanneer Ultra Wings VR uitkomt is nog niet bekend.

Sprintvector

Ben je altijd al een groot fan geweest van skeeleren, maar vind je de kniebeschermers zo vervelend zitten? Dan is Sprintvector dé game voor jou. Het is een actievolle skeeler-game waarin je je met duizelingwekkende snelheden een weg door allerlei hindernissen baant. De game was eerder al aangekondigd voor de Oculus Rift en HTC Vive, maar komt nu dus ook naar PlayStation VR. Wanneer precies is nog niet bekend.

Moss

Moss werd al aangekondigd op de E3. De Zelda-achtige puzzelgame en de aandoenlijke muis Quill in de hoofdrol zorgden er al snel voor dat dit een VR-titel was waarnaar veel mensen uitkijken. In de hier getoonde trailer lag de nadruk op het feit dat je als speler zowel Quill als de omgeving zelf kunt besturen. Daarnaast krijgen we in de trailer een eerste blik op de combat. Moss verschijnt in februari 2018.

Starchild

Ook de eerder aangekondigde VR-game Starchild krijgt een update. In de trailer zien we hoofdpersoon Spectra, die gecrasht is op een onbekende planeet. Bovendien krijgen we nieuwe ability van Spectra te zien, al is het niet helemaal duidelijk wat deze inhoudt. Ze lijkt zichzelf uit haar lichaam te projecteren, maar wat dat precies voor invloed zal hebben op de gameplay is nog niet duidelijk. Wanneer de game uitkomt is ook nog niet duidelijk.

Resident Evil 7 DLC

Goed nieuws voor fans van Resident Evil 7 Biohazard: in december komen er maar liefst twee gratis DLC’s uit voor de game. De eerste DLC is getiteld Not a Hero. In deze DLC kruipen spelers opnieuw in de huid van Resident Evil-veteraan Chris Redfield. Net als de originele game is ook deze DLC helemaal speelbaar in VR. Daarnaast is er ook nog de DLC End of Zoe, maar daar is op dit moment nog iets over bekend. Beide DLC’s verschijnen op 12 december.

Halloween VR

Dan volgen er twee nieuwe VR-games die vandaag met Halloween beschikbaar zijn: Dead Hungry en Stifled. In Dead Hungry moet je hamburgers maken voor zombies omdat ze honger hebben. Door fast food naar ze toe te gooien genees je ze. Dead Hungry is vanaf Halloween beschikbaar.

De andere Halloween-game is er één die draait om duisternis. Je bent volledig in het donker en alleen door geluid te maken, zie je de spelwereld om je heen. Daarbij loop je echter ook de kans om gehoord te worden. Ook Stifled is met Halloween beschikbaar.

League of War

Vervolgens is er een nieuwe trailer voor VR-game League of War: een VR-strategiegame. Het is een combinatie van RTS en tower defense. De game bevat een singleplayercampagne met verschillende generaals om uit te kiezen en de mogelijkheid om multiplayer te spelen. League of War verschijnt op 9 november.

Final Fantasy XV: Monsters of the Deep

De laatste VR-update is voor Final Fantasy visgame Final Fantasy XV: Monsters of the Deep. In de game kom je bekende personages tegen uit Final Fantasy XV. Zo kun je kamperen met de Noctis en de gang. Ook bevat de game uitgebreide character customization. Final Fantasy XV: Monsters of the Deep verschijnt op 21 november 2017.

Final Fantasy XV: Episode Ignis

Na Monsters of the Deep blijven we nog even bij Final Fantasy XV. De volgende trailer die we te zien krijgen is namelijk van Final Fantasy XV DLC: Episode Ignis. De DLC belooft een aantal mysteries uit de originele game eindelijk op te lossen. Final Fantasy XV: Episode Ignis verschijnt op 13 december 2017.

Invector

De volgende game die besproken wordt is Invector, een Rythm game. De game bevat muziek van de bekende Zweedse artiest Avicii en is zowel alleen als in multiplayer te spelen. Wanneer Invector uitkomt, is nog niet bekend.

Oure

Aan het eind van de pre-show worden er nog twee nieuwe games aangekondigd. De eerste daarvan is Oure, een nieuwe indie-game. De trailer toont ons een prachtige droomachtige wereld die met cell shaded graphics in beeld wordt gebracht. Oure draait om een jongetje dat kan veranderen in een Japanse draak. In de spelwereld bevindt zich een aantal titanen dat belast is met belangrijke taken, maar de titanen weigeren die nog langer uit te voeren. Aan jou de taak om ervoor zorgen dat ze die wel weer uitvoeren. Oure is vanaf nu beschikbaar.

Spelunky 2

Tot slot is er nog een aankondiging: van Mossmouth en Blitworks: Spelunky 2. In de trailer lijkt het kroost van de hoofdpersoon van het eerste deel in de voetsporen van zijn vader te treden. Veel informatie hebben we verder nog niet over de game, maar hij komt in ieder geval naar de PlayStation 4. Wanneer Spelunky 2 uitkomt is nog niet bekend.

Media Showcase

Na de voorpret is het dan toch echt tijd voor het hoofdmenu: de Sony Media Showcase op de Paris Games Week kan beginnen.

Ghost of Tsushime

De showcase trapt af met de een nieuwe game van Sucker Punch: Ghost of Tsushima. De trailer toont prachtige beelden van Japanse dorpen en veldslagen. De hoofdpersoon lijkt een Samoerai te zijn, die langzaamaan een ninja wordt. De game heeft nog geen release date.

Concrete Genie

De volgende nieuwe game die aangekondigd wordt is Concrete Genie. Het is een adventure game waarin spelers met een magische kwast graffiti-tekeningen kunnen maken op muren. Die tekeningen komen vervolgens tot leven om de spelwereld te beïnvloeden. De trailer toont een hoofdpersoon die constant wordt lastiggevallen door een groep andere kinderen. Concrete Genie verschijnt in 2018.

Erica

Erica is één van de games die de mogelijkheden van Sony’s Playlink initiative mag tonen. Playlink geeft spelers de mogelijkheid om bepaalde games met een smartphone te besturen. In Erica kun je op die manier bepaalde keuzes maken in het narratief van de game. Zo krijg je een brief die je niet open mag maken. Ook ziet de game er fotorealistisch uit. Wanneer Erica verschijnt, is nog niet bekend.

VR-overload

Daarna volgt een trailer waarin een aantal van de al besproken en een aantal nog onbesproken PlayStation VR-games elkaar in rap tempo opvolgen. Onder meer Resident Evil 7 Biohazard, League of War, Transference en Eden Tomorrow passeren de revue.

Blood and Truth

Na deze overload aan VR is er tijd voor nóg een V- game aankondiging. In Blood and Truth kruip je in de huid van Ryan Marks. Ooit verliet hij Londen om een soldaat te worden, maar toen zijn familie in de problemen raakte, kwam hij terug om ze te redden. Blood and Truth is een VR-shooter. Voor de game is nog geen releasedatum bekend.

Far Cry 5

Vervolgens is het tijd voor een nieuwe trailer van Far Cry 5. De nieuwe trailer legt opnieuw de nadruk op de co-op-modus van de game en op het feit dat de volledige campagne samen gespeeld kan worden. Verder toont de trailer een hoop voertuigen. Zo zien we vliegtuigen, quads, tractoren en een spectaculaire Dukes of Hazard-achtige carjump. Far Cry 5 verschijnt op 27 februari 2018.

Destiny 2: Curse of Osiris

We wisten al dat deze Destiny 2-DLC ging komen, maar we hadden er nog geen beelden van gezien. Nu krijgen we dan toch de eerste beelden van Destiny 2: Curse of Osiris. De game draait om Osiris, één van de meest beruchte Guardians, die ooit verbannen is vanwege zijn gevaarlijke ideeën. Nu is hij terug, maar is hij een een bondgenoot of niet? Spelers moet afreizen naar Mercurius om die vraag te beantwoorden. Destiny 2: Curse of Osiris verschijnt op 5 december 2017.

Monster Hunter

De volgende trailer is van Capcom’s Monster Hunter. De trailer toont een aantal prachtig uitziende wezens waaronder witte vlinderachtige vliegende monsters. Ook krijgen we een schip te zien dat fungeert als hub. De echte verrassing volgt echter op het einde: Voor PlayStation-bezitter is het straks mogelijk om Monster Hunter te spelen als Aloy uit Horizon Zero Dawn. Monster Hunter verschijnt op 26 januari 2018.

Call of Duty: World War II

Het is bijna zover: aan het eind van deze week kunnen we eindelijk aan de slag met Call of Duty: World War II. In de getoonde trailer zien we beelden van de map Carentan. Deze map uit Call of Duty 2 zal toegankelijk zijn voor alle spelers met een season pass. Verder krijgen we al wat informatie over de eerste DLC van Call of Duty World War II. The Resistance DLC verschijnt op 30 januari op de PlayStation 4 en komt een maand later naar de andere platformen.

Onrush

Na het oorlogsgeweld van Call of Duty volgt een racegame van codemasters. Onrush lijkt een kleurrijke arcade-racer te worden. De trailer toont verschillende voertuigen die door een besneeuwd landschap rijden. De onderdelen vliegen van de auto’s af terwijl ze al botsend de gekste sprongen maken. Onrush verschijnt in de zomer van 2018.

Star Wars: Battlefront 2

Een andere game waar we al heel binnenkort mee aan de slag mogen is Star Wars Battlefront 2. De nieuwe trailer legt de nadruk op de heroes, en zo zien we onder meer Rey, Darth Maul, Yoda, Kylo, Vader, Boba Fett en Chewbacca voorbij komen. Al laatste zien we ook nog even singleplayer-hoofdpersoon Iden Versio voorbij komen. Star Wars: Battlefront 2 verschijnt op 17 november 2017.

Spider-Man

In de nieuwe Spider-Man-trailer zien we voor het eerst beelden van Mary Jane en Peter Parker. Ook zien we opnieuw beelden van Wilson Fisk en de demonische Yakuza, die we ook al zagen in de E3 trailer. Spider-Man heeft nog geen definitieve releasedatum, maar verschijnt ergens in 2018.

Detroit: Become Human

De bloedstollende nieuwe trailer van Detroit: Become Human die we vervolgens te zien krijgen, draait om de vrouwelijke android Kara. We zien hoe ze samenwoont met Todd en zijn dochter Alice. Ze fungeert als een hulp in het huishouden en een oppas voor Alice. Todd is echter behoorlijk agressief en het is aan jou als speler om te kiezen hoe Kara daar op reageert. Grijp je in, vlucht je, of laat je het allemaal gebeuren? De trailer toont hoe verschillende keuzes steeds zorgen voor een andere afloop. Detroit: Become Human verschijnt in het voorjaar van 2018.

God of War 4

Vervolgens krijgen we een trailer te zien van God of War 4. In deze trailer is Kratos opnieuw op pad met zijn zoon. Ze zijn in een grot verzeild geraakt waar ze een souleater tegenkomen. In eerste instantie doet deze niets, maar als Kratos en zijn zoon proberen verder te gaan, breekt de hel los. God of War 4 verschijnt in het voorjaar van 2018.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Na God of War krijgen we een nieuwe trailer van de Horizon Zero Dawn DLC: Frozen Wilds. In de trailer zien we het nieuwe besneeuwde gebied waar de DLC zich afspeelt, alsmede een aantal nieuwe robotdinosaurussen. Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds verschijnt op 7 november 2017.

Shadow of the Colossus

Als één na laatste is het de beurt aan Shadow of the Colossus. In de oogverblindend mooie trailer zien we een jongen te paard door het bos rijden. Wanneer hij daarna zijn weg zoekt naar een woestijnlandschap, komt hij een reusachtig vliegend monster tegen. Eerst beschiet hij het wezen met pijl en boog en zodra het wezen laag genoeg bij de grond is, springt hij er naar goed Shadow of the Colossus-gebruik bovenop om het te beklimmen. Shadow of the Colossus heeft nog geen definitieve releasedatum.

The Last of Us II

Sony weet een spectaculair einde mee te geven aan de Paris Games Week-persconferentie met een uitgebreide blik op The Last of Us II. Hoewel de vorige trailer van de game beelden van Joel en Ellie uit de eerste The Last of Us bevatte, toont deze trailer ons een hele nieuwe cast aan personages. In de bloedstollende spannende trailer zien we hoe hersenen ingeslagen worden met hamers, mensen bijna opgehangen worden en de hoofdpersonen het er op het nippertje levend vanaf brengen. Het is nog niet bekend wanneer The Last of Us II uitkomt.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *