game nieuws Log in

Nintendo slingerde vanmiddag een hele reeks nieuwe games, amiibo en ander nieuws de wereld in tijdens hun gebruikelijke Nintendo Direct-presentatie. Na de radiostilte van de afgelopen maanden verwachtten we slechts een paar nieuwe Pokémon, maar Nintendo maakte zich er ditmaal allesbehalve gemakkelijk vanaf. Alle nieuwtjes staan hieronder voor je op een rij.

Pokémon Sun & Moon

Hoewel het slechts een klein onderdeel was van de halfuur durende presentatie, was Pokémon uiteraard wel van de partij. Een nieuwe Pokémon heeft een Alola-vorm gekregen: Rattata. De minst gevreesde rat ter wereld krijgt een extra dik snorretje en de tropische zon heeft ook zijn huid een stuk donkerder gemaakt. Bijzonder bij de aankondiging was het verhaal achter Rattata’s Alola-transformatie: op het eiland heerste een ware Rattata-plaag en daarom voerde men de nieuwe Pokémon Yungoos aan om de knaagdieren te verdrijven. Als reactie hierop zouden de Rattata zich hebben aangepast om onder het terreur van Yungoos te kunnen overleven. Het resultaat is in ieder geval een nieuwe look en naast een Normal-type Pokémon is Rattata nu ook van het type Dark.

Het tweede en meteen laatste Pokémon-nieuwtje is een cadeau dat iedereen krijgt bij de aanschaf van Pokémon Sun en/of Moon, mits deze voor 11 januari 2017 gekocht wordt. Het cadeautje is een heuse Munchlax. De eerste evolutiefase van Snorlax draagt een Snorlium bij zich, wat niet een nieuw soort slaapmiddel is, maar een item waarmee Snorlax een speciale Z-move kan uitvoeren.

 

Mario Maker

Geen nieuwe game maar wel een nieuwe port voor de 3DS. Het succesvolle Mario Maker komt van de Wii U naar de handheld van Nintendo op 2 december dit jaar. Alle functionaliteiten van de Wii U zijn ook op de 3DS beschikbaar en dat betekent dat ook levels die gemaakt zijn op de console gespeeld kunnen worden op de handheld. Het enige dat niet in Mario Maker 3DS zit, zijn Mystery Mushrooms en Linked Costumes. De 3DS-versie krijgt wel enkele unieke functionaliteiten, zo is er de mogelijkheid om samen te spelen en levels te creëren via wifi en ook kun je levels delen via Street Pass.

Mario Sports Super STars

Er bestaat al Mario Tennis en ook golf en voetbal zijn al eens vertaald naar de wereld van Mario en consorten. In de nieuwe titel Mario Sports Super Stars worden maar liefst vijf sporten tegelijk beoefend door de bekende Nintendo-figuren: voetbal, honkbal, tennis, golf en paardenraces zijn vertegenwoordigd. Hoewel alle sporten met een grote knipoog gespeeld worden, belooft Nintendo dat er wel degelijk een portie techniek bij komt kijken om wedstrijden te winnen. Of die belofte wordt waargemaakt kunnen we in het voorjaar van 2017 testen, dan komt Mario Sports Super Stars uit.

Mario Party Star Rush

Het kon niet op met het Mario-nieuws, want Nintendo kondigt ook een nieuwe Mario Party aan. In Star Rush zijn er weer een hele rits aan mini-games aanwezig om jou en je vrienden uren bezig te houden. Je kunt het tegen elkaar opnemen in lokale multiplayer vanaf 7 oktober 2016. Overigens hoeft niet iedere speler Star Rush te hebben, met een Party Guest-modus kun je ook met iemand meespelen die het spel wel heeft. Noemenswaardig zijn de speciale amiibo die tijdens de aankondiging getoond werden. Zeven nieuwe figuurtjes worden in de komende maanden aan de collectie toegevoegd, waaronder een glow in the dark Boo.

Amiibo | Pixel Vault

Zelda-Jubileum

Voordat alle niet-Mario-fans af konden haken was er ook nog ander nieuws: het 30-jarige jubileum van The Legend Of Zelda. Ter ere van Link’s debuut 3 decennia geleden brengt Nintendo 4 speciale amiibo uit. De vier figuurtjes vertegenwoordigen verschillende Zelda-games en krijgen allemaal een unieke functie in de aankomende Zelda-game, Breath of the Wild.

Link Amiibo | Pixel Vault

Zelda Skyward Sword

Zelda Skyward Sword komt in HD naar de Wii U. Zelda-fans vragen al heel lang om een HD-port van deze Zelda-titel en Nintendo heeft naar hen geluisterd. Leuk aan dit nieuwtje is dat Skyward Sword nu al te downloaden is voor de Wii U in de Nintendo eShop.

Naast de Zelda Skyward Sword-port is er ook nieuws over Hyrule Warriors, deze game krijgt een nieuwe DLC-pakket met daarin Toon Link en een Toon Zelda. Beiden hebben unieke wapens en vaardigheden om vijanden in de pan te hakken.

Animal Crossing

De 3DS-versie van Animal Crossing is al even uit, maar er komt halverwege oktober een nieuwe update met onder andere amiibo-ondersteuning. Verder zijn er binnenkort een reeks amiibo-kaarten beschikbaar waarmee nieuwe dieren aan Animal Crossing toegevoegd kunnen worden. Deze figuurtjes moeten het virtuele dorpje nieuw leven inblazen.

Dragon Quest

Een minstens zo bekende franchise krijgt ook twee nieuwe games op de 3DS. Allereerst komt Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past op 16 september naar de 3DS. Kenners weten al dat dit geen nieuwe game is, maar een remake van een PlayStation 2-titel. Naast het zevende deel kunnen Dragon Quest liefhebbers ook uitkijken naar Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King. Dit deel komt begin 2017 naar de handheld van Nintendo.

Tank Troopers

Tank Troopers | Pixel VaultEr was speciaal aandacht voor een nieuwe titel: Tank Troopers. Kort samengevat een soort World of Tanks, maar dan op de typische Nintendo-manier met paintballs, freeze attacks en elektrische schokken. De arcade shooter krijgt een singleplayer, maar het is bij uitstek een game die in multiplayer gespeeld moet worden. Tank Troopers komt in 2017 naar de 3DS.

 

Picross Round 2

Niet de meest originele titel voor een tweede deel van Picross, maar op basis van de getoonde gameplay lijkt Picross Round 2 weer een a-typische puzzelgame te worden. Een leuke toevoeging is de amiibo-ondersteuning, waarmee speciale levels in het thema van het betreffende figuurtje ontgrendeld worden. Picross Round 2 is vanaf 2 december verkrijgbaar.

Mii Plaza

3DS-eigenaren kennen elkaar voornamelijk via Street Passes en deze ontmoetingen tussen Mii’s worden in een komende update gestroomlijnd. Op Mii Plaza, waar verschillende minigames en uitwisselingen plaatsvinden, moet de gameplay sneller worden en ook wordt er een premium optie toegevoegd. Met de laatstgenoemde upgrade krijgen spelers onder andere de mogelijkheid om per keer meer dan 10 Mii’s via Street Pass te ontmoeten. Wanneer je nu bijvoorbeeld een dag op Comic Con rondloopt en vervolgens in de trein naar huis erachter komt dat je de hele dag maar 10 mensen hebt ontmoet, wil je maar wat graag voor een upgrade betalen volgens een Pixel Vault-redacteur die verder anoniem wil blijven. Met Mii Plaza premium kun je 100 andere Mii’s in één keer ontmoeten.

Er komen ook vijf nieuwe mini-games naar Mii-plaza: Street Pass Slot Racer, -Trader, -Chef, -Explorers, en -Ninja. De games zijn per direct in de Nintendo eShop te koop. Overigens mag iedereen dan wel Slot Racer of Trader gratis downloaden. De games kunnen ook voor 9 euro in een bundel worden aangeschaft.

Yoshi Woolly World

Ook de gebreide versie van Yoshi maakt de sprong naar de handheld, maar niet alleen. Poochi gaat de groene draak vergezellen op de 3DS in Poochy & Yoshi Woolly World. De kleine hond krijgt naast zijn eigen rol in het spel ook een amiibo, die tegelijk met het spel in de winkels ligt. 3 februari komen de twee wollen figuurtjes naar de 3DS.

Poochy en Yoshi's Woolly World | Pixel Vault

Pikmin

Last but not least is er ook nog een nieuwe titel aangekondigd. Het is alweer 3 jaar geleden dat we met een nieuwe Pikmin-game aan de slag mochten, maar in 2017 is het weer zover. De game heeft nog geen naam maar moet ergens volgend jaar uitkomen.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *