game nieuws Log in

Vandaag is het dan eindelijk zover: tijd om jezelf aan te sluiten bij The Division en New York weer veilig te stellen. Want er is meer dan genoeg te doen. De gehele Joint Task Force is zwaar onderbemand, de bendes lijken de touwtjes in handen te hebben en achter de muur is het helemaal een rotzooitje. Maar voordat je begint, hebben we hier vijf tips voor je om te overleven in New York. Of wat daarvan over is, tenminste.

The Division - GVDM

Tom Clancy’s The Division is niet je standaard shooter en dus moet je rekening houden met andere maatstaven. Een headshot is niet meer een manier om je vijand in één keer om te leggen, maar slechts een aanval met een hogere waarde. The Division speelt namelijk als een echte RPG. Iedere aanval die je doet brengt schade toe, welke verder beïnvloed kan worden door andere omstandigheden. Explosieve kogels doen meer schade, terwijl een schild of goede outfit de schade juist kunnen beperken.

Het is daarom cruciaal om te kijken hoe je omgaat met de verschillende wapens. Ieder wapen heeft namelijk andere voor- en nadelen. Om daar nog een schepje bovenop te doen, kan je bijna ieder wapen verder aanpassen. Denk aan andere vizieren, dempers en handvatten om je wapens stabieler, stiller en beter te maken. De keuze is reuze in The Division, maar ook cruciaal voor het verloop van je missies.

The Division - GVDM

Ondanks dat New York voor een groot gedeelte is verlaten, helpt het om je oren en ogen open te houden als je door de straten loopt. De kans is namelijk vrij groot dat je burgers tegenkomt die hulp nodig hebben. Of dat er gebouwen zijn die je kan verkennen en zomaar eens nieuwe loot kunnen bevatten.

Vooral dat laatste is van groot belang als je de stad weer terug naar zijn oude glorie wilt brengen. Over heel New York liggen namelijk documenten, telefoons, echo’s (opnames van gebeurtenissen) en tassen met loot op je te wachten. Het loont dus om zo nu en dan eens af te dwalen van je standaard pad. De kans is heel groot dat je iets moois tegenkomt tussen de rommel.

The Division - GVDM

De meeste missies in The Division kan je prima in je eentje spelen. Geen enkel probleem. Maar vaker is het wel zo verstandig om mensen te zoeken die samen met jou de missie volbrengen. Ze kunnen je helpen in geval van nood en maken het onschadelijk maken van grote groepen mensen net een beetje makkelijker. Helemaal wanneer je de verschillende missies op hoger niveau wilt spelen, is het verstandiger om met een team van vier te gaan dan in je eentje.

Zorg er echter voor dat je een headset hebt liggen wanneer je aan The Division begint. Vooral op de hogere niveaus is communicatie cruciaal. Waarbij je op pc’s in het ergste geval nog terug kan vallen op chat-berichten, wordt dat op je console al een stuk lastiger. Prik die headset dus in je controller, maak een babbeltje en communiceer met elkaar. Dat maakt de ervaring stukken fijner en de kans op overleven net dat beetje hoger.

The Division - GVDM

Waar je tijdens missies vooral de steun moet hebben van je teamgenoten, is het in de Dark Zone goed om ogen en oren in je rug te houden. Niets is namelijk heilig wanneer je over de muur gaat naar het gebied dat het zwaarst is getroffen door het virus. Hoewel het verstandig is om met teamgenoten deze regio te verkennen, is ons advies om met mensen op pad te gaan die je ook echt vertrouwt. Die speciale loot die jij hebt weten te verzamelen, kan voor een ander namelijk ook aantrekkelijk zijn. Misschien wel zo aantrekkelijk, dat hij je ervoor om wil leggen.

Maar raak niet direct in paniek, want er liggen voldoende schatten in de Dark Zone die het avontuur meer dan waard kunnen maken. Het is alleen de vraag hoe groot het risico is voor wat je ervoor terugkrijgt. Want vergeet niet: wanneer je die helikopter oproept om je ‘contaminated gear’ op te halen, dat je nog minstens anderhalve minuut moet wachten. Dat zijn negentig hele lange seconden die zomaar eens gevuld kunnen zijn met verraad en bedrog. Of ‘jumping jacks’, zoals we in de bèta zagen. Het kan allemaal.

The Division - GVDM

Gedurende je missies en patrouilles door New York zal je heel wat situaties tegenkomen waarbij je het vuur moet openen op mensen met kwaad in de zin. Al deze situaties leveren je echter wel wat op. Zowel in de vorm van XP als in de vorm van Base-punten. Die XP is natuurlijk handig wanneer je wilt levelen. Hiermee krijg je niet alleen betere stats, zoals je mag verwachten in een RPG, maar kan je ook je skill-set uitbreiden en die komen best wel goed van pas. Investeer in medische, technische of beveiligings-skills waarmee je in de lastigere situaties het tij zomaar kan keren.

Je skill-tree gaat echter puur de breedte in. Wanneer je de diepte in wilt gaan, zal je echt moeten investeren in je Base of Operations. Dit doe je niet met je zuur verdiende dollars, maar met Base-punten die je verdient tijdens side-quests, events en andere missies. Door je basis namelijk te upgraden in één van de drie richtingen waar we het net over hadden, krijg je meer mogelijkheden voor je individuele skills. Denk aan een Pulse-granaat die na een investering in de ziekenboeg niet alleen de omgeving scant, maar ook je teamgenoten even een duwtje in de rug geeft. Je kan het maar net nodig hebben in een vuurgevecht.

Toch kunnen we nog zo onze best doen om je voor te bereiden op wat er komen gaat, er is maar één echte leermeester en dat is ervaring. Dus ga de straat op, duik de missies in, ontdek de Dark Zone en leer van alles. Want dat is het enige wat je kan doen om echt staande te blijven in New York als lid van The Division. Succes agent!
Tags:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *