game nieuws Log in

Splatoon 2 | Pixel Vault

Zet de verf maar klaar

Het is vandaag zover: na twee jaar in de oude inkt te hebben gedobberd, zijn de Inklings weer terug voor een nieuw potje Turf War. Splatoon 2 ligt vanaf vandaag officieel in de winkels, maar voordat je jouw overall uit de kast haalt, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we alvast vijf tips voor je op een rijtje gezet om vliegensvlug uit de startblokken te komen en het slagveld te domineren.

Oefen in de singleplayer

Als je al wat ervaring hebt in Splatoon, kun je best direct in de multiplayer stappen. Zoveel is er immers niet veranderd aan de game. Dat gezegd hebbende is het wel de moeite waard om in ieder geval een aantal levels uit de singleplayer te spelen. Zo krijg je immers de feeling voor de game weer helemaal terug en kun je ook meteen aan de nieuwe wapens wennen.

Splatoon 2 | Pixel Vault

Splatoon 2 voegt immers een selectie aan nieuwe wapens, kwasten en rollers toe. Denk daarbij aan de Splat Duallies, een dubbele set handwapens waarbij je een sub-automatisch machinegeweer in iedere hand hebt. Aangezien deze wapens erg licht zijn, is het ook mogelijk om te rollen tijdens het gebruik van de wapens. Zo is het makkelijker om een vijand te ontwijken of net wat meer afstand af te leggen.

Oude wapens leren nieuwe trucjes

Naast de uitbreiding van het wapenarsenaal is er natuurlijk al een forse selectie aan wapentuig om uit te kiezen. Of je nou gaat de voor de bekende Slosher of de grote Splat Roller, ze hebben allemaal een verse make-over gehad. Dat kan gaan om kleine dingen, zoals verbeteringen in de balans van een wapen. Interessanter kan het echter zijn wanneer wapens ook nieuwe functies hebben gehad.

Splatoon 2 | Pixel Vault

De Splat Roller, één van de meest herkenbare wapens uit het origineel, heeft namelijk nieuwe trucjes geleerd. De belangrijkste verandering in het wapen is dat wanneer je springt en het wapen afvuurt, je nu een dunne maar langere straal verf zal gooien. Makkelijk voor als de vijand net buiten je bereik staat, maar je nog niet doorheeft.

Oefen altijd, overal

Het grootste voordeel van de Nintendo Switch is dat je hem overal mee naartoe kan nemen. Of je nu thuis zit, moet wachten op de bus of onderweg naar je werk in de trein: je kunt overal spelen. Die flexibiliteit zal dan ook een van de sleutels voor je succes zijn, want nu heb je nooit meer een reden om niet te oefenen.

Splatoon 2 | Pixel Vault

Nu maakt het letterlijk niet meer uit waar je bent. Je kunt Splatoon 2 altijd spelen in een reeks aan verschillende modi. Singleplayer, co-op of multiplayer: er is altijd wel wat te doen. Wil je tegen een menselijke tegenstander oefenen, dan is het wel handig om een tweede setje controllers mee te nemen. Splatoon 2 op een enkele Joy-Con spelen lijkt me namelijk alles behalve handig.

Red niet alleen jezelf

Als je flink wat uren in Turf War hebt zitten, is de eerste gedachte misschien om vooral op jezelf te letten tijdens het spelen. Een keuze die je fataal kan worden wanneer je met Salmon Run aan de slag gaat. Salmon Run is de nieuwe PvE-modus in Splatoon 2 die wel wat weg heeft van de Horde Mode uit Gears of War, maar dan met zijn eigen twist.

Splatoon 2 | Pixel Vault

Maar hoe belangrijk het ook is om die Salmon Eggs te verzamelen gedurende de modus, is het in leven houden van je teamgenoten net wat belangrijker. Je kunt ze namelijk relatief gemakkelijk weer terug in het gevecht helpen: schiet een klodder verf op hun reddingsband en ze zijn weer klaar om te gaan. Wel zo makkelijk, want als je niet met een vol team bent, dan is de kans groot dat je het einde van de modus niet ziet.

Installeer die app maar

Extra app’s die nodig zijn om een game draaiende te houden. Stiekem heb ik er een hekel aan, zo riep ik twee jaar geleden ook al. Toch heeft Nintendo de bijzondere keuze gemaakt om alle voice-communicatie op de Nintendo Switch via je smartphone te laten verlopen. Dus is het verstandig om de Switch Online-app maar gewoon te downloaden en te installeren.

Hori Splatoon 2 Headet | Pixel Vault

Vooral tijdens de Salmon Run zal dit namelijk een vrij handige factor zijn. Geen cruciale, want ook zonder verbale communicatie is de modus prima te spelen. Iemand toch even snel om hulp kunnen roepen is wel zo handig, in plaats van hopen dat ze de indicator zien. Daarnaast biedt de app nog meer voordelen, want in de app kun je ook je laatste matches zien, je huidige layout bekijken of gewoon een leuk berichtje plaatsen in de wereld van Splatoon 2.


We hopen dat je nu iets vlotter uit de startblokken komt en direct de verf in kan duiken in Splatoon 2. Ben je er nog altijd niet over uit, houd Pixel Vault dan goed in de gaten. De review van de game is namelijk in productie. Daar moet alleen nog een likje verf over, zullen we maar zeggen.Meer weten:

Lees hier al het Splatoon 2 nieuws >>


Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *