game nieuws Log in

Monster Hunter: World | Pixel Vault

Laat de jacht beginnen

De wereld van Monster Hunter is zeker geen makkelijke. Bloeddorstige beesten in allerlei vormen en formaten proberen jou te serveren als lunch, terwijl jij datzelfde bij die monsters probeert. De eerste keer dat je in Monster Hunter: World stapt, kan het dan ook allemaal wat overweldigend zijn. Daarom hebben we onze senior monsterjager Kevin gevraagd om wat tips voor je op een rijtje te zetten, zodat je wat meer kans maakt om weer heelhuids thuis te komen van de jacht.

Monster Hunter is vooral bekend van de recentere releases op de consoles van Nintendo. Nu keert de serie terug op de PlayStation 4 en maakt het meteen een uitstapje naar de Xbox One (pc volgt later dit jaar). Als de serie echter om één ding bekend staat, is het de alom bekende hoge instapdrempel. Het kan dan ook lastig zijn om een goed startpunt voor je carrière in de jacht te vinden. Het hoeft echter allemaal niet heel moeilijk te zijn, als je weet waar je moet beginnen.

1. Ontdek je krachten

Wanneer je jouw avontuur in Monster Hunter World begint, krijg je meteen een overvloed aan opties voorgeschoteld om uit te kiezen. Wapens, bepantsering en zelfs een compagnon om mee de strijd in te gaan behoren tot de opties. Waar je echter voor kiest, gaat voor een groot gedeelte je avontuur en speelstijl bepalen. Het is dan ook niet erg om eerst te gaan experimenteren met verschillende wapens, items en technieken.

Monster Hunter: World | Pixel Vault

Natuurlijk kun je deze tocht naar zelfontdekking en kracht op het slagveld doen, maar de kans is groot dat je avontuur dan van korte duur zal zijn. Het is dan ook handiger om dit in de Training Area te doen, een speciaal gebied voor beginnende jagers om verschillende wapens uit te proberen en ze onder de knie te krijgen. Zo kom je er al snel achter hoe langeafstandswapens werken en of je liever met lichte of zware zwaarden en hamers speelt.

2. Vier is beter dan een

De Nederlandse band De Dijk zingt al jarenlang “Ik kan het niet alleen”, iets wat ook menig monsterjager bekend in de oren zal klinken. Toch bleef het in voorgaande games lastig om met een volwaardig team op jacht te gaan, simpelweg omdat de online infrastructuur van Nintendo’s platformen nou niet heel goed staat aangeschreven. Gelukkig is dat met de komst van Monster Hunter: World naar PlayStation 4, Xbox One en later ook pc verleden tijd. Nu is het dus makkelijker dan ooit tevoren om een stabiele groep van vier spelers te krijgen.

Monster Hunter: World | Pixel Vault

Hoewel dit in het begin nog niet zo nodig lijkt, kom je er al snel achter dat een team van vier veel voordelen heeft in vergelijking tot een solo-avontuur. Zo zal de zoektocht naar het monster makkelijker zijn, heb je meer tactische opties tijdens een gevecht en is de kans groter dat je heelhuids uit datzelfde gevecht komt. Sla de handen dus vooral ineen, want alleen is maar alleen.

3. Kat niet anders verwacht

Wanneer je (ondanks mijn eerdere advies) toch meer een einzelgänger bent en liever niet met drie andere jagers op pad gaat, sta je er nog altijd niet helemaal alleen voor. Op dat moment komen de Palicoes om de hoek kijken. Dit zijn kleine katachtige wezentjes die jou door dik en dun ondersteunen op het slagveld. Zo kunnen ze items verzamelen, jouw gezondheid wat herstellen en zelfs met een monster op de vuist gaan.

Monster Hunter: World | Pixel Vault

Daarbij is het net zo belangrijk om je Palico-partner goed uit te rusten met de juiste wapens, outfits en hulpmiddelen als dat het bij jezelf is. Hoe sterk die kleine kat is hangt namelijk helemaal van de gear af die jij hem (haar?) geeft. Daarbij kun je er ook voor kiezen om je Palico meer op de achtergrond te houden door deze bijvoorbeeld een kruisboog te geven, zodat je altijd dekking bij je hebt.

4. Volg de vuurvliegjes

Je daadwerkelijke doelwit vinden is in Monster Hunter: World een grotere uitdaging geworden dan in voorgaande delen. Waar het er toen nog puur ging om ‘ga naar deze locatie en maak het beest een kopje kleiner’, moet je in World echt je best doen. Jagen is deze keer niet alleen maar slachten, maar ook zoeken. Dit doe je door je omgeving te verkennen en clues te vinden: voetsporen, tekenen van een gevecht of het volgen van uitwerpselen en slijm (ja, echt).

Monster Hunter: World | Pixel Vault

Nu zijn de omgevingen van Monster Hunter: World zo rijk aan verschillende soorten flora en fauna dat het lastig is om deze sporen daadwerkelijk te vinden. Gelukkig zijn er daarom vuurvliegjes die je goed op weg helpen om je doelwit te vinden. Deze kleine insecten zweven in de buurt van interessante voorwerpen rond (stenen, planten of ertsen), maar geven ook de benodigde aanwijzingen om je doelwit te vinden. Ontdek genoeg van deze aanwijzingen en uiteindelijk schieten ze als een jachthond vooruit op weg naar je doelwit. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is ze te volgen.

5. Verzamel zoveel mogelijk spullen

De jacht draait om doden of gedood worden. Om te zorgen dat het vooral bij dat eerste blijft, zijn je items van cruciaal belang. Potions, slijpstenen en vallen zijn van enorm belang tijdens jouw jacht op weer een nieuw monster. Helaas komen deze voorwerpen niet uit de lucht vallen en zul je er wat voor moeten doen om ze te krijgen. Het is dus geen onverstandig idee om alles wat je op het slagveld tegenkomt te verzamelen. Planten, ertsen, karkassen: praktisch alles kun je gebruiken om nieuwe items en wapens te ontwikkelen en maken.

Monster Hunter: World | Pixel Vault

Daarbij moet je niet vergeten om jouw trofee aan het einde van de jacht te claimen. Inderdaad, de verschillende onderdelen van je doelwit zoals de huid, de hoorns of de ingewanden. Veel van de grote monsters hebben bijzondere onderdelen die nodig zijn om te zorgen dat je kunt blijven overleven op het slagveld, zelfs tegenover sterkere monsters. Doe dit wel snel: nadat het doelwit van de missie is omgebracht, heb je nog maar 30 seconden voordat de missie ten einde loopt.


Dat zijn ze dan: vijf simpele tips om je overlevingskans tijdens de jacht te vergroten. Begin je avontuur, maar neem kleine stapjes. Overmoedigheid is namelijk de voornaamste reden dat onervaren jagers het loodje leggen. We zijn benieuwd naar jouw overwinningen, Hunter!Meer weten:

Lees hier al het Monster Hunter: World nieuws >>


Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *