game nieuws Log in

Game of Thrones

De redactie kijkt als een three eyed raven vooruit

Maandagavond breekt het einde der tijden aan, althans voor Game of Thrones-liefhebbers. Het achtste en laatste seizoen van de serie gaat van start en na de komende afleveringen weten we wie er nog leeft, wie er op de ijzeren troon zit en of de Lannisters inderdaad hun schulden een keer afbetalen. De redactie doet vast een voorspelling.


Mocht je de vorige seizoenen nog niet gezien hebben: er volgen spoilers

Sinds de Red Wedding is iedereen wel een beetje het idee kwijt dat hoofdpersonages heilig zijn en niet dood kunnen. Dat werd vorig seizoen opnieuw bevestigd toen de Great Sept of Baelor de lucht in vloog, inclusief de halve cast van de serie. Nu er een leger van ondoden door Westeros marcheert, geven we de overgebleven personages maar weinig kans.

Daarom vroegen we de redactie: wie gaat dit seizoen niet overleven? En omdat de show nu eenmaal zo heet , wilden we ook graag van ze weten wie er aan het einde van seizoen 8 op de ijzeren troon zit.

Stan

Wie overleeft dit seizoen niet: Het lijkt me duidelijk dat G.R.R. Martin niet bang is om geliefde karakters het loodje te laten leggen. Ik denk dan ook dat veel grote namen het niet gaan redden, waaronder de Lannisters, Sansa en misschien zal zelfs Daenerys het moeten gaan afleggen.

Wie zit er straks op de ijzeren troon: Mijn eerste keus zou Jon zijn. Na alles dat hij meegemaakt heeft, is hij als leider de perfect persoon om voor eenheid te zorgen. Daardoor ben ik wel bang dat die keuze misschien te perfect is…

Wat is je favoriete fan-theorie op dit moment: Dat er een gigantisch gevecht losbarst waar uiteindelijk één grote winnaar uit naar voren komt. Die persoon zal dan plaatsnemen op de troon, de kroon opgezet krijgen en dan haar ware aard laten zien: Arya Stark, faceless tot het allerlaatste moment.

Game of Thrones

Jordy

Wie overleeft dit seizoen niet: Ik denk dat sowieso Jon of Daenerys het einde van het seizoen niet haalt, het is wel typisch G.R.R Martin om in ieder geval een van beiden het niet te laten overleven. Een happy ending gaat dit seizoen niet hebben denk ik.

Wie zit er straks op de ijzeren troon: Mijn voorspelling is dat er aan het einde van het seizoen helemaal geen ijzeren troon meer is. De grote families houden hun eigen stuk land waarvoor ze moeten zorgen, zonder overkoepelende koning/koningin in King’s Landing .

Wat is je favoriete fan-theorie op dit moment: Dat Bran op een gegeven moment nog gaat wargen in de draak Viserion, die nu onder controle is van de Night King. Er zijn genoeg hints vanuit eerdere seizoenen die hierop zouden kunnen duiden. De Night King zou in ieder geval raar staan te kijken als zijn draak weer van hem afgepakt wordt.

Game of Thrones

Rohald

Wie overleeft dit seizoen niet: Een betere vraag is: wie overleeft het wel? Die vraag heeft denk ik ook een korter antwoord. Hoe dan ook, ik denk dat Cersei in dit seizoen haar passende einde vindt. Daarnaast denk ik dat of Jon of Daenerys het loodje gaat leggen, want er moet wel genoeg drama zitten in de serie.

Wie zit er straks op de ijzeren troon: Zoals ik het zie, is Jon de echte opvolger van de troon. Persoonlijk ben ik ook een sterke aanhanger van Team Snow en denk ik dat Jon best wel een goede koning zou zijn. Misschien dat dit echter te direct is voor Game of Thrones. Dat de troon wordt bezet door het incestueuze liefdeskindje van Daenerys en Jon, vind ik ook nog wel acceptabel.

Wat is je favoriete fan-theorie op dit moment: Ik heb laatst een interessante theorie gelezen over de gelijkenissen tussen The Song of Ice and Fire en de Noorse mythologie, met in het bijzonder Ragnarok. Volgens die theorie is Bran de allesverslindende wolf en dus de Night’s King. Dit zou betekenen dat onze kleine Bran eigenlijk het grote kwaad van de gehele tijdlijn is en dit vind ik wel passen bij de stijl van de serie.

Game of Thrones

Glenn

Wie overleeft dit seizoen niet: Dat is de vraag die iedereen beantwoord wil zien. Ik gok dat Cersei en The Mountain aan hun einde komen. Voor de rest durf ik eigenlijk niet te gokken welke van de personages het einde niet halen. Zolang het maar niet Tyrion is. Het kan ook goed zijn dat niemand het overleeft en dat de White Walkers het gehele landschap overnemen. Dat zou eens een keer wat anders zijn.

Wie zit er straks op de ijzeren troon: Aangezien ik een grote fan ben van Tyrion, hoop ik dat hij op de ijzeren troon komt te zitten. Zijn hele leven lang is hij gekleineerd door zijn broer, zus en vader, omdat zijn geboorte ervoor zorgde dat hun moeder stierf. Ik vrees echter dat dat niet zal gebeuren en dat hij eerder een raadgevende rol gaat krijgen.

Wat is je favoriete fan-theorie op dit moment: In tegenstelling tot de anderen heb ik geen fan-theorie. Ik probeer bewust bepaalde dingen van Game of Thrones niet te lezen. Door bepaalde dingen te lezen verhoog je je verwachtingen en als dit dan niet gebeurt, kom je bedrogen uit.

Game of Thrones

Robert

Wie overleeft dit seizoen niet: Ik zie de broertjes Lannister het einde van het seizoen niet halen. Tyrion heeft namelijk een veel te grote mond om een lang en gelukkig leven te leiden. Bij Jaime blijkt ongeveer uit elke teaser en trailer dat hij zijn verdoemenis tegemoet rijdt nu hij weg is bij Cersei. Daarnaast maakt het haar verlies compleet als hij niet terugkeert. Dus ik denk dat de broertjes dit seizoen samenkomen om vervolgens samen strijdend ten onder te gaan.

Wie zit er straks op de ijzeren troon: Niemand. Iedereen gaat zich doodvechten, ofwel tegen de White Walkers, ofwel tegen elkaar. Ik verwacht niet dat er veel overblijft van King’s Landing. Ik zie de serie dan ook eindigen met een shot van een verlaten stad en een lege troon waar niemand meer op kan of wil zitten.

Wat is je favoriete fan-theorie op dit moment: Dat Varys stiekem een Merman is. Hij steekt net iets te snel de zee over in sommige seizoenen, volgens een aantal fans. Daarnaast zouden zijn lange gewaden zijn ware lichaam verhullen. Ook zijn er allerlei quotes die aan zijn zeemeerman-zijn verbonden worden, zoals dat hij op een dreigement van Tyrion die hem in zee wil gooien reageert met ‘you would be surprised by the results’.

Game of Thrones

Wat verwacht jij van het komende seizoen? Laat het ons weten in de comments.
Tags:

1 reactie

  1. Pingback: Game of Thrones S08E01: Winterfell | Pixel Vault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *