game nieuws Log in

In de laatste weken van het jaar draait de wereld wat langzamer dan normaal en is er tijd voor vakantie, een goed boek, familie en natuurlijk games. We vroegen de redactie welke games zij de nodige extra aandacht gaan geven de komende dagen.

Amador Prado

Als ik nog tijd kan vinden tussen alle vreet- en zuipfestijnen die de laatste week van december te bieden heeft, duik ik de wereld van Dishonored 2 in. De game is net op mijn deurmat gevallen en aangezien ik deeltje één ontzettend bruut vind, ga ik me hier ook wel mee vermaken. Helaas is ook de winterstop in de meeste voetbalcompetities ingegaan, dus moet ik maar weer even FIFA 17 spelen om mijn dosis voetbal op peil te houden. En natuurlijk ook om Mick weer eens te verslaan. En who knows, misschien ligt er nog wel een game voor mij onder de kerstboom waardoor het bovenstaande plan helemaal in de soep gaat lopen. Hint hint.

Chris Hordijk

December, de maand waarin er te veel tijd verloren gaat aan zaken waar je eigenlijk niet zo’n zin in hebt. Zoals verhitte discussies over de invulling van de kerstdagen, het verplicht gezellig doen rondom een kerstboom en, de kers op de taart, het ultieme genot van het openkrabben van stevig dichtgevroren autoruiten. Hoewel het samenzijn met vrienden en familie als je er eenmaal bent toch altijd wel gezellig is, hoop ik de laatste weken van het jaar ook nog wat tijd te kunnen vinden om wat toppers van 2016 te kunnen doorlopen. Mijn haat-liefde verhouding met Battlefield 1 moet bijvoorbeeld nog verder worden uitgediept en ik heb nog een seizoen als super-rookie af te ronden in F1 2016. Ondertussen hoop ik vurig dat de Kerstman mij tijdens deze donkere dagen verblijdt met Final Fantasy XV. Dat dan weer wel…

Battlefield 1 - 1

Niets is zaliger met kerst dan creperen in een loopgraaf

Jessica de Haan

Als student heb ik normaal niet de tijd of het geld om veel te gamen. In de kerstvakantie kan ik echter de games spelen die ik voor kerst gekregen heb en dus verloren tijd inhalen! Ik zal dit jaar dus afsluiten met een combinatie van Final Fantasy XV, Journey (eindelijk), Mirror’s Edge: Catalyst en de Kingdom Hearts remasters. Op mijn laptop wachten Crysis 2 en 3, This War of Mine en Fallout 4 ook nog op me. Daarnaast wilde ik op mijn telefoon verdergaan met Mystic Messenger en heb ik net de beruchte Uma no Prince-Sama, oftewel de Horse Dating Sim, gedownload. Dit gaat nooit goed komen.

Jordy Nieuwenhuis

In de kerstvakantie ga ik tussen kerst en oud en nieuw maar weer eens aan slag met Skyrim. Het is alweer een tijdje dat ik deze voor het laatst heb gespeeld en met de komst van de Special Edition heb ik weer weer zin om in het land van de Nords te duiken. Eén ding weet ik wel zeker en dat is dat ik in Skyrim sowieso de sneeuw kan opzoeken. Dat is de afgelopen jaren in Nederland niet altijd een zekerheidje. Daarnaast zal ik ook nog wel wat uurtjes in Destiny gaan stoppen, aangezien daar op dit moment een event gaande is. Dus als je zin hebt om op je sparrow tegen me te racen, dan nodig ik je hierbij uit.

Skyrim

Skyrim voor het vijfde opeenvolgende jaar populairste virtuele kerstvakantie-bestemming

Jermaine van Haarlem

Tijdens de kerstvakantie sluit ik mezelf op met mijn PlayStation 4. We hebben namelijk nog flink wat tijd in te halen. Watch Dogs 2 moet ik nog afmaken en de DLC van The Last of Us. Ik trakteer mezelf met kerst op het verlengen van mijn PS plus-abbo, want die is al veel te lang inactief. Dan heb ik meteen een goed excuus om in Destiny en Battlefront flink wat uren te steken, want deze zijn inmiddels stof aan het happen. Oh en op mijn lijstje staan nog steeds Fallout 4 en Final Fantasy XV, dus daar mag die oude grijze dikzak me best blij mee maken.

Robert Zomers

Na een enorme berg aan deadlines te hebben afgerond, begon gelijk de keuzestress voor wat ik moest gaan spelen tijdens de laatste vrije dagen van 2016. The Witcher 3 moet ik bijvoorbeeld nog steeds spelen, maar ik wil na het zien van Rogue One eigenlijk ook de stranden van Scarif onveilig maken in Battlefront. En dan hebben we het alleen al over tientallen uren op pc, waar Pokémon Moon op de 3DS ook nog gespeeld moet worden. Maar goed, voorlopig moet ik eerst nog een potje Civilization VI uitspelen, al is het waarschijnlijk beter als ik die game onderhand eens wat minder prioriteit geef als ik nog aan andere titels wil toekomen. Ach nog één beurt dan…

star_wars_battlefront-3

Met de Skywalkertjes is kerst weer een echt familie-feestje

Met welke games ga jij in kerstvakantie aan de slag? Laat het ons weten in de comments!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *